Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Ръст между 3 и 5% за имотите в големите градове през 2015 г.

2015-01-24   |  www.profit.bg, 24.01.2015

Софийският пазар на имоти дава индикации за доста сериозно раздвижване. Доверието на купувачите се възвърна и обемите от сделки също нараснаха през 2014 г. Това дава и много добри предпоставки за развитие през 2015 г., коментира специално за Profit.bg Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties.

Имотите се върнаха на мястото, което им принадлежи, а именно в класа на реални активи, които са подходящи за инвестиция и дават дългосрочна сигурност за спестяванията, коментира още Стойкова.

Тя отличи още и пазарите в Пловдив, Бургас и Стара Загора и отбеляза, че Варна изостава, тъй като тенденциите на възстановяване в морската ни столица са започнали през второто полугодие на 2014 г. Ръстът там ще стане по-забележим през 2015 г., допълни тя.

Реалният ръст на имотите през 2014 г. е от 2%, като за София е около 5% (приспадайки инфлацията).

В края на декември Стойкова сподели, че през 2015 г. тенденциите на възстановяване на имотите ще продължат, като търсенето в най-големите градове ще продължи да нараства, а предлагането ще става все по-ограничено, поради ниските обеми на ново строителство, които няма как да бъдат наваксани бързо.

През 2014 г. със сигурност достигнахме дъното в цените на недвижимите имоти. Това сподели пред камерата на Profit.bg Тихомир Тошев, изпълнителен директор на Кредит Център.

Според него част от хората решиха през 2014 г. да инвестират в имоти. Това от една страна е поради КТБ, а от друга заради по-ниските лихви по ипотечните кредити, предлагани от банките.

В момента имаме едни стабилизиран пазар и най-вероятно през 2015 г. ще видим един по-осезаем ръст – между 3 и 5 процента за големите градове – София, Пловдив, Бургас и Варна.

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване