МЕДИИТЕ ЗА НАС

TV7: Рекорден брой сделки с имоти в София

www.news7.bg, 18.04.2015

Телевизия TV7 провери какви са тенденциите на пазара на имоти в София. По темата беше потърсено мнението и на Изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова.

Вижте пълния ни анализ за първо тримесечие на 2015 г.

Рекорден брой продажби на жилища в София от началото на годината до края на март. С 30% повече са те в сравнение с миналата година, отчитат посредниците. До края на март са вписани над 4800 сделки. Най-често се търсят апартаменти до 50 хил. евро, но заради високата цена, която искат продавачите на старите имоти, все повече клиенти се насочват директно към строителите.

Нова кооперация в центъра на София се изгражда отскоро, но вече има доста кандидат новодомци. Причината - ново строителство в центъра почти няма, а все повече хора предпочитат малки блокове с до 50-60 апартамента и по възможност близо до работното място.

Едно от най-големите предимства на новите сгради обаче са собствените места за паркиране, които строителите са длъжни да осигурят.

И макар, че в центъра на града жилищата са по-скъпи в сравнение с повечето квартали, старите и новите имоти в съответния район се търгуват на близки цени.

От началото на годината цените се покачват с около 5%. А това е причина и продавачите на по-стари имоти да очакват по-добра сделка. Така разликата между цената, която искат продавачите и тази, която са готови да дадат купувачите, е около 100 евро за квадрат.

„Продавачите, които започват да стават прекалено смели в исканията за цена и, съответно, за неотговарящи на тази цена параметри на жилищата, които имат, започват да се разминават с купувачите, които не са готови да заплатят всяка цена, макар и пазара вече да се вдига. Затова купувачите все повече оглеждат опции за ново строителство, дори в процес на строителство”, коментира Полина Стойкова.

Така много от по-старите жилища просто изпадат от пазара. Очаква се търсените имоти да поскъпнат с около 5% до края на годината.

Гледайте репортажа, излъчен в новините по TV7.Разгледайте нашите оферти ново строителство в София

Вижте най-новите ни оферти от София

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Имах удоволствието да работя с фирмата по покупката на ваканционно жилище в с. Кошарица. ...
Аз получих първокласно обслужване от Силвия Гочева. Търсех апартамент във Варна и Силвия много ми ...
При покупка на недвижим имот в чужбина, най-важното е доверието. Безспорно BULGARIAN PROPERTIES и ...
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Последни Новини
НСИ: Жилищата в Пловдив поскъпват най-бързо

02/Януари/2019
Монитор, 01.01.18, с.5

Цените на жилищата в България са нараснали с 6,3% на годишна основа през третото тримесечие на 2018 г., сочат данни на Националния статистически институт (НСИ).

По-голямо е повишението при новопостроените жилища, които отбелязват годишен ръст от 7,2%, докато при съществуващите жилища е отчетено повишение от 5,8%, показват данните на националната статистика.

През второ... прочети повече

Последни регионални новини
ПЛОВДИВ ДЖАЗ ФЕСТ' 2018

22/Октомври/2018
http://www.visitplovdiv.com

Тази година Пловдив Джаз Фест ще се проведе от 31-ви октомври до 3 ноември като част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ и отново ще посрещне едни от най-забележителните световни джаз артисти.

По традиция концертите ще се случат в Дома на културата „Борис Христов“. За четвърти път в началото на ноември Пловдив ще бъде преобразен чрез музиката, благодар... прочети повече

Знаете ли, че?
Кои са зоните с най-голям потенциал за развитие в София?

25/Октомври/2018
www.investor.bg

Северните райони в София са логичните зони за развитие на града, но трябва да се има предвид и цикличният характер на пазара на недвижими имоти. В години на бум е добре общината да се съсредоточи върху доразвиването на вече съществуващите зони и да обръща поглед към нови зони в годините на затишие. ... прочети повече