МЕДИИТЕ ЗА НАС

TV7: Рекорден брой сделки с имоти в София

www.news7.bg, 18.04.2015

Телевизия TV7 провери какви са тенденциите на пазара на имоти в София. По темата беше потърсено мнението и на Изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова.

Вижте пълния ни анализ за първо тримесечие на 2015 г.

Рекорден брой продажби на жилища в София от началото на годината до края на март. С 30% повече са те в сравнение с миналата година, отчитат посредниците. До края на март са вписани над 4800 сделки. Най-често се търсят апартаменти до 50 хил. евро, но заради високата цена, която искат продавачите на старите имоти, все повече клиенти се насочват директно към строителите.

Нова кооперация в центъра на София се изгражда отскоро, но вече има доста кандидат новодомци. Причината - ново строителство в центъра почти няма, а все повече хора предпочитат малки блокове с до 50-60 апартамента и по възможност близо до работното място.

Едно от най-големите предимства на новите сгради обаче са собствените места за паркиране, които строителите са длъжни да осигурят.

И макар, че в центъра на града жилищата са по-скъпи в сравнение с повечето квартали, старите и новите имоти в съответния район се търгуват на близки цени.

От началото на годината цените се покачват с около 5%. А това е причина и продавачите на по-стари имоти да очакват по-добра сделка. Така разликата между цената, която искат продавачите и тази, която са готови да дадат купувачите, е около 100 евро за квадрат.

„Продавачите, които започват да стават прекалено смели в исканията за цена и, съответно, за неотговарящи на тази цена параметри на жилищата, които имат, започват да се разминават с купувачите, които не са готови да заплатят всяка цена, макар и пазара вече да се вдига. Затова купувачите все повече оглеждат опции за ново строителство, дори в процес на строителство”, коментира Полина Стойкова.

Така много от по-старите жилища просто изпадат от пазара. Очаква се търсените имоти да поскъпнат с около 5% до края на годината.

Гледайте репортажа, излъчен в новините по TV7.Разгледайте нашите оферти ново строителство в София

Вижте най-новите ни оферти от София

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Бихме искали да благодарим на Ива Атанасова и Петър от BULGARIAN PROPERTIES. Дойдохме в България да ...
Току-що купих имот в района на Монтана с помощта на Сергей Пеловски и Димитър. Отношението на ...
Аз наех имот близо до Варна с BULGARIAN PROPERTIES и благодаря на Евгени Златев, всичко мина много ...
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Последни Новини
Собственият дом е по-достъпен

05/Юни/2019
Труд, 04.06.2019, с. 20

По-високата покупателна способност на доходите, ръстът на БВП и намалената безработица се отразяват на пазара на имоти. Заплатите в София постоянно се увеличават през последните 10 години, сочат официалните данни.

През 2008 г. софиянци са получавали средно по 754 лв. През 2012 г. за пръв път се преминава границата от 1000 лв. - 1005 лв.. През 2017 г. сумата е възлизала средно на 14... прочети повече

Последни регионални новини
2019-сантиметрова черга ще тъкат на пролетния панаир на занаятите в Пловдив

16/Май/2019
http://bnr.bg

В Пловдив започва традиционният пролетен панаир на занаятите. За първи път ще се проведе и фестивалът "Споделени нишки", по време на който майстори-тъкачи ще изработят черга с дължина 2019 сантиметра.

Чергата, символизираща домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата, ще се тъче от майсторите няколко дни на централната пешеходна улица. Пловдивчани и гостите на град... прочети повече

Знаете ли, че?
Очаква се икономиката тази година да е малко по-добра от миналата

08/Май/2019
www.mediapool.bg, 07.05.2019

Европейската комисия очаква икономическият растеж у нас леко да се възстанови тази година и да достигне 3.3% на фона на отчетените 3.1% през 2018 г. Това става ясно от пролетната икономическа прогноза на комисията. За сравнение, прогнозата на българското правителство за 2019 г., която първоначално бе... прочети повече