МЕДИИТЕ ЗА НАС

TV7: Рекорден брой сделки с имоти в София

www.news7.bg, 18.04.2015

Телевизия TV7 провери какви са тенденциите на пазара на имоти в София. По темата беше потърсено мнението и на Изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова.

Вижте пълния ни анализ за първо тримесечие на 2015 г.

Рекорден брой продажби на жилища в София от началото на годината до края на март. С 30% повече са те в сравнение с миналата година, отчитат посредниците. До края на март са вписани над 4800 сделки. Най-често се търсят апартаменти до 50 хил. евро, но заради високата цена, която искат продавачите на старите имоти, все повече клиенти се насочват директно към строителите.

Нова кооперация в центъра на София се изгражда отскоро, но вече има доста кандидат новодомци. Причината - ново строителство в центъра почти няма, а все повече хора предпочитат малки блокове с до 50-60 апартамента и по възможност близо до работното място.

Едно от най-големите предимства на новите сгради обаче са собствените места за паркиране, които строителите са длъжни да осигурят.

И макар, че в центъра на града жилищата са по-скъпи в сравнение с повечето квартали, старите и новите имоти в съответния район се търгуват на близки цени.

От началото на годината цените се покачват с около 5%. А това е причина и продавачите на по-стари имоти да очакват по-добра сделка. Така разликата между цената, която искат продавачите и тази, която са готови да дадат купувачите, е около 100 евро за квадрат.

„Продавачите, които започват да стават прекалено смели в исканията за цена и, съответно, за неотговарящи на тази цена параметри на жилищата, които имат, започват да се разминават с купувачите, които не са готови да заплатят всяка цена, макар и пазара вече да се вдига. Затова купувачите все повече оглеждат опции за ново строителство, дори в процес на строителство”, коментира Полина Стойкова.

Така много от по-старите жилища просто изпадат от пазара. Очаква се търсените имоти да поскъпнат с около 5% до края на годината.

Гледайте репортажа, излъчен в новините по TV7.Разгледайте нашите оферти ново строителство в София

Вижте най-новите ни оферти от София

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Доволен съм от вашето обслужване, имам идея за построяване на детски лагер по черноморието. ...
Ние сме много доволни от услугата, която направиха за нас Стефан Абанозов и Сергей Пеловски. Те са ...
Благодаря на Диана Янева и на Мартин Полименов за професионално изпълнената сделка. За мен е ...
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Последни Новини
BULGARIAN PROPERTIES с награди за Агенция и Брокер на годината!

21/Март/2019

Изключително сме горди да споделим с вас, че получихме двете най-престижни отличия в Годишните награди на Imoti.net - 🏆 Агенция на годината и 🏆 Брокер на годината, с която беше удостоен нашия топ брокер Магдалена Тошева.

Тези награди идват в годината, в която BULGARIAN PROPERTIES навърши 15 години.

Изпълнителният директор на компанията Полина Стойков... прочети повече

Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Знаете ли, че?
250 000 нови софиянци за 10 години

10/Януари/2019
24 часа, 10.01.2019, с. 2+3

С 250 000 души се е увеличило населението на София за 10 г. Това показват данни на служба ГРАО към МРРБ. През 2008 г. в столицата постоянен адрес са имали общо 1 229 324, а към 15 декември 2018 г. софиянци са били 1 478 045.

Официалната статистика показва, че само за една година хората... прочети повече