Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Имотите в София през първото тримесечие на 2015 г.

2015-04-16

„Силно първо тримесечие за имотите в София – това е цялостното усещане за имотния пазар, което се потвърждава и от всички метрики, които наблюдаваме” – така коментира изминалите месеци за пазара на имоти в столицата Полина Стойкова MRICS, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

„Като акценти от началото на годината можем да посочим ръст на продажбите, силна активизация на търсенето на нискобюджетни апартаменти, като голяма част от тях се купуват с цел инвестиция и отдаване под наем, засилване на интереса към ново строителство, което става все по-конкурентно на имотите на вторичен пазар, както и тенденция за леко нарастване на цените на имотите в София в рамките на до около 5%“, допълва Стойкова.

Ръст на продажбите

Изчисленията на BULGARIAN PROPERTIES на база данните на Агенцията по вписванията сочат, че продажбите в столицата са нараснали с рекордните 31% на годишна база през първото тримесечие на 2015 г.

Вписаните продажби на имоти в София през първо тримесечие на 2015 г. са 4 805 при 3 668 за същия период на 2014 г. Такъв брой продажби през първо тримесечие на годината не е регистриран в нито една от годините след началото на кризата (може да се проследи на графиката).

Параметри на закупените жилища

С почти равен дял, но все пак с лек превес са закупените двустайни апартаменти – 45% са двустайни, а 40% са тристайни. Останалите продажби се разпределят между гарсониери, многостайни апартаменти и къщи. Средната площ на закупените апартаменти е 74 кв.м.

Ако желаете да получите пълния анализ за пазара на имоти в София през първото тримесечие на 2015 г., изпратете ни запитване.

Вижте най-новите ни обяви от София

Продайте имот в София с нас!

За строители и инвеститори - рекламирайте обектите си с нас!


  Още новини

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Отворихме офис в сърцето на Дупница: Посетете ни на ул. Княз Борис I, номер 1!

Новият ни офис в Дупница отвори врати! Той е разположен в центъра на града, на ул. Княз Борис I, номер 1, етаж 1 - срешу ГУМ.

Този стратегически ход е част от нашата мисия да бъдем възможно най-близо до нашите клиенти и да предоставяме висококачествени услуги на местно ниво както за купувачи, така и за продавачи.

В новия ни офис клиентите ще могат да с...

28 Март, 2024
последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024

Изпратете запитване