Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Средната доходност от инвестиция в жилище в София надвишава 5%

2015-12-03   |  www.investor.bg, 02.12.2015

Средната доходност от жилищата в София достига 5,4% към момента, изчислява консултантската компания Bulgarian Properties на базата на актуални оферти за продажба на апартаменти, подходящи за отдаване под наем, съпоставени с месечните наемни нива и потенциалния доход от наем.

В анализа са включени и общите разходи за покупката на имотите (офертна цена, всички допълнителни разходи за покупката и ремонт и обзавеждане, когато това е необходимо), поясняват от компанията.

Месечните наемни цени на двустайните жилища в София варират между 300 и 550 евро. При тристайните наемните цени варират между 400 и 800 евро на месец, а многостайните са от 900 евро на месец нагоре, показва статистиката, обобщена от агенцията.

Според експертите доходност от над 6 на сто е постижима в южните квартали като Витоша, различни части на Младост, Манастирски ливади, а също и в престижните квартали в полите на Витоша.

Нива на доходност от над 5% могат да се постигнат в квартали като Лозенец, който традиционно генерира голямо търсене, както и Хиподрума, Бели брези, районът около Медицинска академия и Стрелбище.

Тези квартали се радват на висок интерес от страна на наематели поради близостта им до голям брой транспортни връзки и вече утвърдилия се район с голям брой офис сгради по бул. „България“ в столицата, както и близостта им до Южния парк.

Инвестиция в жилище ново строителство би генерирала доходност от порядъка на 6-6,5% в зависимост от апартамента, изчисляват още експертите. Жилищата в нови сгради все още се предлагат на по-изгодни цени, макар и вече да се наблюдава тенденция за повишение. Същевременно те са по-търсени на пазара заради някои допълнителни удобства – например гаражите, и все по-функционалното им разпределение.

Същевременно предлагането остава ограничено, затова и са постижими по-високи наемни нива при жилищата ново строителство.

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване