МЕДИИТЕ ЗА НАС

Слънчев бряг на 6-то място в класация на Realtor.com за най-достъпни морски курорти

Realtor.com

Realtor.com състави класация на най-достъпните международни морски курортни градове, където желаещите да станат *експати биха искали да живеят - и където регулациите го правят напълно възможно.

"Ако искате да гледате всеки ден океана, а сърфирането и ходенето по плажа са вашите приоритети, тогава трябва да търсите в чужбина това, което днес в Съединените Щати е много скъпо", казва Дженифър Стивънс, изпълнителен редактор на internationalliving.com, уебсайт, насочен към американци, търсещи дом в тропически рай.

И така, какви хора се местят да живеят на екзотични места с пясък и слънце? Пенсионери с фиксирани доходи, които търсят по-голяма стойност за своите пари. Наскоро завършили колеж, които търсят приключения и нови възможности. IT специалисти, които могат да работят от разстояние. Или просто обикновени американци, които са се наситили достатъчно на корпоративния начин на живот.

За да направят класацията, екипът за анализ на данни на Realtor.com първо изключи страните, които имат изключително ограничителни политики за купуване на имоти от чужденци. Също така, бяха елиминирани държавите без излаз на море и така окончателното класиране бе ограничено до не повече от пет държави на континент. Тогава бяха взети предвид и следните данни:

• Класиране на гражданството от U.S. News & World Report, който измерва правата на човека, равенството между половете и религиозната свобода;
• Най-популярни дестинации за експати в 65 страни от международната мрежа InterNations;
• Средна скорост на интернет връзката (така че да можете да работите дистанционно);
• Размер на бреговата линия;
• Нисък процент на убийствата;
• Индекс за достъпност на жилищата от numbeo.com, глобален уебсайт за потребителските цени;
• Индекс на разходите за живот от numbeo.com;
• Средна годишна температура, за да има най-много много плажни дни;

След като бе получен списъкът с държави, бяха разгледани и няколко международни класации за плажове от публикации на Condé Nast Traveler, CNN и TripAdvisor, за да бъде генериран финалния списък от градове с плажове. Допълнително бяха изключени и плажните дестинации без жилища под $250,000.

В окончателното класиране Слънчев бряг в България се нарежда на 6-то място. Ето как го описва Realtor.com:

6. Слънчев бряг (България)

Брой на населението в България: 7,084,571 жители
Дължина на бреговата линия: 354 км

Слънчев бряг е известен курорт, разположен на брега на Черно море. Построен е през 50-те години като място за отдих за елита. През последното десетилетие Слънчев бряг извоюва своята позиция като топ място за европейските и американските купувачи на имоти.

"Курортът привлича най-вече хора, търсещи алтернативен начин на живот: свободни професионалисти и ИТ специалисти, които могат да работят от всяко място, което изберат", казва Полина Стойкова, изпълнителен директор на агенция за недвижими имоти BULGARIAN PROPERTIES. "Тук има високоскоростен интернет, добро качество на живот и могат да се интегрират с местните жители".

Но там, където Слънчев бряг наистина има предимство, е стойността на парите. Цените в България са ниски. Сред страните, от които събирахме данни, само три европейски държави са имали по-ниски разходи за живот: Беларус, Сърбия и Румъния. А България е и приятелски настроена към чуждестранните инвеститори

BULGARIAN PROPERTIES отчита, че все повече американци се интересуват от покупката на имот в района на Слънчев бряг. Повечето се оглеждат за обект с цена около 20 000 евро (25 000 долара), както за студио, така и за двустаен апартамент. България позволява на чужденците да купуват апартаменти, самостоятелни жилища и къщи - само без земята, върху която са построени. След като притежавате жилището, можете да го отдавате под наем и така да генерирате и малко допълнителен приход.

Другите най-достъпни за експатите морски курорти от класацията са пазпръснати по целия свят. Те включват Zlatni Rat (Хърватия), Myrtos Beach (Гърция), Tulum (Мексико), Port Dickson (Малайзия), Praia da Rocha (Португалия), An Bang Beach (Виетнам), La Concha Beach (Испания), Dominical Beach (Коста Рика) и Salinas (Еквадор).

*експат - лице, което по една или друга причина не живее в страната си. В наши дни най-често се асоциира с чужденец, който е избрал да живее и работи в държава/и, различна/и от тази, която обичайно населява.

Вижте материала на Realtor.com

Вижте нашите атрактивни оферти от Слънчев бряг и съседните курорти


  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Избрах компанията BULGARIAN PROPERTIES, след като се запознах с рейтинга на фирмите, работещи на ...
Искам да изкажа моите благодарности на BULGARIAN PROPERTIES за отличното обслужване, което получих, ...
Още веднъж искам да благодаря на директора на Бургаския офис г-н Динко Славов. Благодаря Динко, за ...
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Последни Новини
Апартаментите носят доходност от 5%

04/Юни/2019
Труд, 04.06.2019, с. 20

Ниските лихви по кредитите, постоянно увеличаващото се население на София, по-високите заплати и по-малкият брой нови сгради по време на така наречената криза, дадоха своето отражение на пазара на имоти и повишиха както продажните цени, така и наемните нива.

Покупко-продажбата на имот е едно от най-важните събития в живота на българина. Всеки се стреми да вземе възможно най-правилно... прочети повече

Последни регионални новини
Най-добрият град за живеене

11/Април/2019
http://bnr.bg

На официална церемония по време на дванадесетото издание на проучването „Кой е най-добрият град за живеене в България“ град Русе беше отличен с голямата награда.

Кметът на Общината Пламен Стоилов лично получи отличието от вицепремиера Томислав Дончев.

„Дължа тази добра оценка на мотивирания екип, с който се грижим за развитието на Русе и на добрата комуникация с гражд... прочети повече

Знаете ли, че?
€3.6 млн. за най-скъпата къща у нас

05/Март/2019
telegraph.bg

3,6 милиона евро струва най-скъпата къща в България в момента, която е пусната за продан в началото на 2019 г.

Луксозният имот на два етажа в столичния квартал „Бояна“ е развълнувал американското издание „Ню Йорк таймс“. В последния си брой те публикували статия за жилищния пазар в Бъл... прочети повече