МЕДИИТЕ ЗА НАС

Слънчев бряг на 6-то място в класация на Realtor.com за най-достъпни морски курорти

Realtor.com

Realtor.com състави класация на най-достъпните международни морски курортни градове, където желаещите да станат *експати биха искали да живеят - и където регулациите го правят напълно възможно.

"Ако искате да гледате всеки ден океана, а сърфирането и ходенето по плажа са вашите приоритети, тогава трябва да търсите в чужбина това, което днес в Съединените Щати е много скъпо", казва Дженифър Стивънс, изпълнителен редактор на internationalliving.com, уебсайт, насочен към американци, търсещи дом в тропически рай.

И така, какви хора се местят да живеят на екзотични места с пясък и слънце? Пенсионери с фиксирани доходи, които търсят по-голяма стойност за своите пари. Наскоро завършили колеж, които търсят приключения и нови възможности. IT специалисти, които могат да работят от разстояние. Или просто обикновени американци, които са се наситили достатъчно на корпоративния начин на живот.

За да направят класацията, екипът за анализ на данни на Realtor.com първо изключи страните, които имат изключително ограничителни политики за купуване на имоти от чужденци. Също така, бяха елиминирани държавите без излаз на море и така окончателното класиране бе ограничено до не повече от пет държави на континент. Тогава бяха взети предвид и следните данни:

• Класиране на гражданството от U.S. News & World Report, който измерва правата на човека, равенството между половете и религиозната свобода;
• Най-популярни дестинации за експати в 65 страни от международната мрежа InterNations;
• Средна скорост на интернет връзката (така че да можете да работите дистанционно);
• Размер на бреговата линия;
• Нисък процент на убийствата;
• Индекс за достъпност на жилищата от numbeo.com, глобален уебсайт за потребителските цени;
• Индекс на разходите за живот от numbeo.com;
• Средна годишна температура, за да има най-много много плажни дни;

След като бе получен списъкът с държави, бяха разгледани и няколко международни класации за плажове от публикации на Condé Nast Traveler, CNN и TripAdvisor, за да бъде генериран финалния списък от градове с плажове. Допълнително бяха изключени и плажните дестинации без жилища под $250,000.

В окончателното класиране Слънчев бряг в България се нарежда на 6-то място. Ето как го описва Realtor.com:

6. Слънчев бряг (България)

Брой на населението в България: 7,084,571 жители
Дължина на бреговата линия: 354 км

Слънчев бряг е известен курорт, разположен на брега на Черно море. Построен е през 50-те години като място за отдих за елита. През последното десетилетие Слънчев бряг извоюва своята позиция като топ място за европейските и американските купувачи на имоти.

"Курортът привлича най-вече хора, търсещи алтернативен начин на живот: свободни професионалисти и ИТ специалисти, които могат да работят от всяко място, което изберат", казва Полина Стойкова, изпълнителен директор на агенция за недвижими имоти BULGARIAN PROPERTIES. "Тук има високоскоростен интернет, добро качество на живот и могат да се интегрират с местните жители".

Но там, където Слънчев бряг наистина има предимство, е стойността на парите. Цените в България са ниски. Сред страните, от които събирахме данни, само три европейски държави са имали по-ниски разходи за живот: Беларус, Сърбия и Румъния. А България е и приятелски настроена към чуждестранните инвеститори

BULGARIAN PROPERTIES отчита, че все повече американци се интересуват от покупката на имот в района на Слънчев бряг. Повечето се оглеждат за обект с цена около 20 000 евро (25 000 долара), както за студио, така и за двустаен апартамент. България позволява на чужденците да купуват апартаменти, самостоятелни жилища и къщи - само без земята, върху която са построени. След като притежавате жилището, можете да го отдавате под наем и така да генерирате и малко допълнителен приход.

Другите най-достъпни за експатите морски курорти от класацията са пазпръснати по целия свят. Те включват Zlatni Rat (Хърватия), Myrtos Beach (Гърция), Tulum (Мексико), Port Dickson (Малайзия), Praia da Rocha (Португалия), An Bang Beach (Виетнам), La Concha Beach (Испания), Dominical Beach (Коста Рика) и Salinas (Еквадор).

*експат - лице, което по една или друга причина не живее в страната си. В наши дни най-често се асоциира с чужденец, който е избрал да живее и работи в държава/и, различна/и от тази, която обичайно населява.

Вижте материала на Realtor.com

Вижте нашите атрактивни оферти от Слънчев бряг и съседните курорти


  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Специални благодарности на Росен Станков. Изключителен професионалист с отношение към детайлите. ...
Бих искал да препоръчам Биляна Петкова от BULGARIAN PROPERTIES за нейния професионализъм и познания ...
Аз искам да изкажа огромни благодарности на Ангел Соколов и Гергана Тасена, който ни осигуриха ...
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Последни Новини
Коментар за цените на имотите от водещи експерти пред Economy.bg (видео)

07/Декември/2018
economy.bg

Очаква ли се спад при цените на имотите в България?

Economy.bg зададе този въпрос на мениджъри и експерти от различни компании за недвижими имоти, вкл. на изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES, по време на конференцията "Моят град. Моят дом. Моят бизнес", организирана от Националното сдружение Недвижими имоти (НСНИ).

Форумът се състоя на 15 и 16 ноември 201... прочети повече

Последни регионални новини
Фрагментите от Берлинската стена вече са в Пловдив

10/Януари/2019
Bnr.bg

На Римския стадион в Пловдив бе експонирана единствената пътуваща колекция от оригинални фрагменти от Берлинската стена. Пътуващата експозиция е създадена по повод 30-годишнината от падането на Берлинската стена, която се отбелязва през 2019 година, а откриването ѝ в Пловдив е на 12-и януари и е част от програмата за откриването на "Пловдив 2019".

Изложбата представя предшест... прочети повече

Знаете ли, че?
С колко поскъпнаха имотите в София и какво да очакваме през 2019?

29/Ноември/2018
https://profit.bg

"За изминаващата 2018 г. можем да кажем, че беше успешна, интересна и динамична за имотния пазар в София, но с много по-плавни ръстове на всички показатели, както и с множество микроцикли, които променяха имотния пазар през различните месеци.

Като цяло, можем да я определим като стабил... прочети повече