МЕДИИТЕ ЗА НАС

Слънчев бряг на 6-то място в класация на Realtor.com за най-достъпни морски курорти

Realtor.com

Realtor.com състави класация на най-достъпните международни морски курортни градове, където желаещите да станат *експати биха искали да живеят - и където регулациите го правят напълно възможно.

"Ако искате да гледате всеки ден океана, а сърфирането и ходенето по плажа са вашите приоритети, тогава трябва да търсите в чужбина това, което днес в Съединените Щати е много скъпо", казва Дженифър Стивънс, изпълнителен редактор на internationalliving.com, уебсайт, насочен към американци, търсещи дом в тропически рай.

И така, какви хора се местят да живеят на екзотични места с пясък и слънце? Пенсионери с фиксирани доходи, които търсят по-голяма стойност за своите пари. Наскоро завършили колеж, които търсят приключения и нови възможности. IT специалисти, които могат да работят от разстояние. Или просто обикновени американци, които са се наситили достатъчно на корпоративния начин на живот.

За да направят класацията, екипът за анализ на данни на Realtor.com първо изключи страните, които имат изключително ограничителни политики за купуване на имоти от чужденци. Също така, бяха елиминирани държавите без излаз на море и така окончателното класиране бе ограничено до не повече от пет държави на континент. Тогава бяха взети предвид и следните данни:

• Класиране на гражданството от U.S. News & World Report, който измерва правата на човека, равенството между половете и религиозната свобода;
• Най-популярни дестинации за експати в 65 страни от международната мрежа InterNations;
• Средна скорост на интернет връзката (така че да можете да работите дистанционно);
• Размер на бреговата линия;
• Нисък процент на убийствата;
• Индекс за достъпност на жилищата от numbeo.com, глобален уебсайт за потребителските цени;
• Индекс на разходите за живот от numbeo.com;
• Средна годишна температура, за да има най-много много плажни дни;

След като бе получен списъкът с държави, бяха разгледани и няколко международни класации за плажове от публикации на Condé Nast Traveler, CNN и TripAdvisor, за да бъде генериран финалния списък от градове с плажове. Допълнително бяха изключени и плажните дестинации без жилища под $250,000.

В окончателното класиране Слънчев бряг в България се нарежда на 6-то място. Ето как го описва Realtor.com:

6. Слънчев бряг (България)

Брой на населението в България: 7,084,571 жители
Дължина на бреговата линия: 354 км

Слънчев бряг е известен курорт, разположен на брега на Черно море. Построен е през 50-те години като място за отдих за елита. През последното десетилетие Слънчев бряг извоюва своята позиция като топ място за европейските и американските купувачи на имоти.

"Курортът привлича най-вече хора, търсещи алтернативен начин на живот: свободни професионалисти и ИТ специалисти, които могат да работят от всяко място, което изберат", казва Полина Стойкова, изпълнителен директор на агенция за недвижими имоти BULGARIAN PROPERTIES. "Тук има високоскоростен интернет, добро качество на живот и могат да се интегрират с местните жители".

Но там, където Слънчев бряг наистина има предимство, е стойността на парите. Цените в България са ниски. Сред страните, от които събирахме данни, само три европейски държави са имали по-ниски разходи за живот: Беларус, Сърбия и Румъния. А България е и приятелски настроена към чуждестранните инвеститори

BULGARIAN PROPERTIES отчита, че все повече американци се интересуват от покупката на имот в района на Слънчев бряг. Повечето се оглеждат за обект с цена около 20 000 евро (25 000 долара), както за студио, така и за двустаен апартамент. България позволява на чужденците да купуват апартаменти, самостоятелни жилища и къщи - само без земята, върху която са построени. След като притежавате жилището, можете да го отдавате под наем и така да генерирате и малко допълнителен приход.

Другите най-достъпни за експатите морски курорти от класацията са пазпръснати по целия свят. Те включват Zlatni Rat (Хърватия), Myrtos Beach (Гърция), Tulum (Мексико), Port Dickson (Малайзия), Praia da Rocha (Португалия), An Bang Beach (Виетнам), La Concha Beach (Испания), Dominical Beach (Коста Рика) и Salinas (Еквадор).

*експат - лице, което по една или друга причина не живее в страната си. В наши дни най-често се асоциира с чужденец, който е избрал да живее и работи в държава/и, различна/и от тази, която обичайно населява.

Вижте материала на Realtor.com

Вижте нашите атрактивни оферти от Слънчев бряг и съседните курорти


  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Бих искал да благодаря на агент Любка Михова за коректно изпълнената работа. Тя е много любезен ...
Честит рожден ден! Купихме първия си имот с вас през 2005 г. и втория през 2009 година. Ако ...
Благодаря на Евгени Златев от офиса във Варна за съдействието и доброто отношение, което показа едно ...
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Последни Новини
Квартал "Витоша" е най-предпочитан

05/Март/2019
Труд, 05.03.2019, с. 21

Най-много закупени жилища в края на 2018 г. има в софийския квартал Витоша. Останалите популярни за покупка квартали в София са Кръстова вада, Студентски град, Манастирски ливади и Връбница 2.

За апартамент в кварталите Витоша и Връбница 2 ще трябва да платите 960 евро/ кв.м, в Студентски град - 1070 евро, в Младост 4-1080 евро, в Манастирски ливади - 1010 евро, а в Кръстова вада - ... прочети повече

Последни регионални новини
Кранове под липите

08/Март/2019
Капитал,специално издание «Градове», 01.03.2019, с. 33-34

Ръстът на строителството през добрата 2018 г. не подмина Стара Загора. Най-много се строят жилищни сгради и сгради със смесено предназначение. Само в пространството между кръговото кръстовище на бул. "Славянски" и Руския пазар в града се строят седем нови жилищни кооперации. Подобно е положението и в кварталите, както и в централната градска част. Утвърдените строителни фирми успяват да продадат о... прочети повече

Знаете ли, че?
Инж. Николай Чомаковски, изп. директор на "Пайп Систем" АД и член на УС на КСБ: Бих искал "Пайп Систем" да се отличава като добър строител с име на пазара

28/Януари/2019
в. Строител, 25.01.2019, стр.13

Инж. Чомаковски, как оценявате наградата, която получихте по време на традиционния Бал по повод Деня на строителя?

За нас е чест да бъдем носител на сребърната награда за постигнати добри резултати през 2017 г. в изпълнението на строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехни... прочети повече