МЕДИИТЕ ЗА НАС

"Файненшъл таймс": Руснаците живеят добре в България

Керин Хопе, 30.11.2014

Искате да избягате от стреса в Москва? За руската средна класа България е станала популярно място за покупка на второ жилище, пише днес в електронното си издание британският в. "Файненшъл таймс".

”Това е мястото, където руснаците се чувстват добре дошли”, казва Елена Ахмеджанова, студентка по журналистика в Московския университет, която се готви за изпитите си в апартамента на родителите си край Несебър на брега на Черно море. „Езиците ни имат помежду си голямо сходство, а и културата ни е позната,” обяснява Елена.

Според изчисления 400 хиляди руснаци имат собственост в България, а все повече от тях пребивават в страната почти през цялата година благодарение на лесното получаване на разрешителни за дълъг престой, казва Михаил Чобанов - Генерален директор на BULGARIAN PROPERTIES.

"Руски строителни компании, туристически агенции и супермаркети намериха пазарни ниши тук. Някои хора ръководят бизнеса си в Москва от България. Те летят със самолет веднъж на няколко седмици", казва Чобанов.

Едно от предимствата е това, че постоянното пребиваване в България им дава възможност по-лесно да пътуват из цяла Европа.

Фитнес инструкторът Леонид Козлов се премести преди две години от Москва в Поморие, където голямо количество руснаци си купиха апартаменти, в резултат на което, числеността на населението в курорта се увеличи двойно.

"Тук животът ни е по-спокоен", казва Леонид Козлов. Той обяснява, че работи през цялата година, докато съпругата му има сезонна работа, свързана с туризма. Семейството планира да се установи трайно в България и да прави бизнес с квартири за туристи.

Сергей Губов, който е бил икономист в държавна компания в Русия, се премести в София със семейството си след пенсионирането си преди четири години с цел синът му да учи в Софийския Университет.

"Ние дойдохме тук основно заради желанието на големия ни син – той иска да стане нейрохирург и да работи в САЩ или Франция," казва Губов. Придобиване на бакалавърска степен в Европейски университет е необходима първа крачка, обяснява той.

Вижте нашите топ оферти

Разгледайте нашите морски имоти

Вижте нашите имоти в ски курорти

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Искам да изкажа благодарност от работата си с Любин Чаков. Показа изключително професионално ...
Анди Пийч много ми помогна при покупката на имот в Банско. Не само професионално (преди, по време и ...
Уважаеми Евгени Златев и компания BULGARIAN PROPERTIES, Искаме да изразим нашата благодарност за ...
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Последни Новини
Отпразнувахме 15-тата годишнина на BULGARIAN PROPERTIES

18/Декември/2018

BULGARIAN PROPERTIES отпразнува своята 15-та годишнина, както и една от най-успешните години в историята на компанията със запомнящо се парти в популярен столичен клуб.

На 16.12.2018 г. имахме удоволствието да споделим празника си с колегите ни от офисите в цялата страна, много приятели, съмишленици и партньори.

"15 години е важна годишнина за нас. Не толкова отгово... прочети повече

Последни регионални новини
ПЛОВДИВ ДЖАЗ ФЕСТ' 2018

22/Октомври/2018
http://www.visitplovdiv.com

Тази година Пловдив Джаз Фест ще се проведе от 31-ви октомври до 3 ноември като част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ и отново ще посрещне едни от най-забележителните световни джаз артисти.

По традиция концертите ще се случат в Дома на културата „Борис Христов“. За четвърти път в началото на ноември Пловдив ще бъде преобразен чрез музиката, благодар... прочети повече

Знаете ли, че?
До 5 години ще имаме пълна информация за всеки имот

16/Ноември/2018
fakti.bg

До 5 години специализирани карти към кадастъра ще дават абсолютно всяка информация за имота. Те са необходими най-вече за планирането на различните видове зони и инвестиционни намерения и ще съдържат информация за строежи, съоръжения, сервитути, подземна и надземна инженерна инфраструктура, водни изт... прочети повече