Списание Идеален дом: Оптимистична прогноза 2020

2020-03-04   |  Таня Червенкова, списание Идеален дом


Дом в нова кооперация, която е самостоятелна или част от затворен тип селище, в хубав квартал и особено в близост до природата – това е високият стандарт за живот, към който се стремят все повече софиянци.

Тези жилища предлагат най-добрите условия за съвременно обитаване. Те се предават с гарантирано качество на строителство, което е все по-иновативно и сигурно, както и с добро вътрешно разпределение на отделните апартаменти или къщи. В луксозните обекти почти не се налага допълнително преустройство с премахване на стени, разширяване на помещения и други ремонтни работи. Те имат елегантно оформени общи части и често осигуряват за обитателите различни допълнителни удобства от типа на умен дом.

София е с най-раздвижения имотен пазар и така ще бъде и занапред, твърдят брокери. В милионния град продължава да расте интересът към терени за строителство. В процес на изграждане са доста атрактивни нови проекти за отделни сгради или затворени селища като Park View Residence в кв. Банишора, Modera Residence в кв. Витоша, AMur Residence, Vitosha View.

Сред най-значимите проекти изпъква OKOL Lake Park, чиято модерна концепция на строителство предвижда много високо качество и дълготрайна експлоатация с 10 години гаранция на всички компоненти в жилищата, включително на оборудването. Комплексът е само на 30 километра от София, в землището на язовир Искър, където в красива природна среда ще има ваканционни имоти, брандирани къщи и семейни жилища.


Оптимистична прогноза 2020

Макар че в края на миналата година се появиха прогнози за евентуален предстоящ спад в търсенето на жилища, новата 2020-а започна с истински бум в покупките, категорични са брокерите. "Още в първите месеци определено забелязваме много силен имотен пазар във всички негови сегменти - потвърди Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties. - Очакванията са за голям интерес към луксозните жилища, вече има реализирани сделки за много скъпи къщи." През 2020 г. се очаква да има голямо разнообразие на предлаганите имоти на цени, които няма да са много по-различни от тези през 2019-а. "Тази година ще се появи по-голямо предлагане на имоти ново строителство на вторичен пазар във вече завършени сгради и едновременно с това ще има отличен избор от сгради в различен етап на изграждане", предвижда Полина Стойкова.

Няколко фактора спомагат за порасналия интерес към оживлението на имотния пазар - в момента има перфектното съчетание между ниски лихви по ипотечните кредити, ръст на доходите и спад на безработицата. Миграцията към големите градове ще продължи да оказва влияние върху развитието на пазара.

Разгледайте всички обекти ново строителство, предлагани от BULGARIAN PROPERTIES.

Оферти за продажба и наем в София

  Още новини

Сподели
AMur Residence - луксозна сграда на ул. Мур, до бул. България
AMur Residence материализирала идеята за модерно градско жилище: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение
Вижте още
Модера Резидънс - затворен комплекс в кв. Витоша с 6 дка парк!
Разгледайте това уникално предложение! Комплекс Модера Резидънс предлага качествено строителство, напреднало изграждане и завършване през март 2020 г. Към това добавяме гледки към Витоша, прекрасна зеленина, зони за отдих на открито и детски площадки.
ПОСЛЕДНИ НАЛИЧНОСТИ!
Вижте още

Още Новини

последни новини
360-градусов тур или видео - какво предпочитате?

Виртуален оглед 🧐 на недвижими имоти – пробвахте ли вече различните варианти, които предлагаме?

🌐 Имоти с 360-градусов тур
🎥 Имоти с видео клип

Вижте какво показват данните от проведена от нас анкета на фейсбук страницата ни:

...

01 Април, 2020
Медиите за нас
Как COVID-19 се отразява на пазара на имоти в България?

Намаля ли търсенето и предлагането, правят ли се в момента огледи и по какъв начин, има ли корекции в цените, кои са най-засегнатите сегменти? Какви ще са последиците?

За Economy.bg коментира Полина Стойкова MRICS, изпълнителен директор на Bulgarian Properties:

Няма сфера в живота, която да не е засегната от настоящото извънредно положение и недвижимите имоти не правя...

25 Март, 2020
Медиите за нас
Готови ли са агенциите за недвижими имоти у нас да преминат към виртуален режим?

Пандемията от коронавирус, която достигна преди повече от седмица и до нашата страна и принуди правителството да вземе извънредни мерки за овладяването на разпространението на заразата, е изпитание и за пазара на недвижими имоти. В момент, когато хората все повече ограничават контактите си в очакване на отминаването на пандемията, огледите на място са почти невъзможни. Национално сдружение Недвижи...

19 Март, 2020
Фирмени
Пренасяме основната си дейност онлайн

Ситуацията изисква да пренесем основната част от дейността си онлайн и да ползваме всички възможности на съвременните технологии - нещо, в което ние като компания винаги сме били силни и сме подготвени да се справим по най-добрия начин!

BULGARIAN PROPERTIES е една стъпка напред и ви предлагаме да се възползвате от следните наши онлайн услуги:

🔵 Посетете имоти ...

17 Март, 2020

Изпратете запитване