Контакти
0

Магдалена Тошева: Пазарът започна да наваксва забавянето с бързи темпове

2020-06-17   |  Imoti.net

Магдалена Тошева е носител на наградата Брокер на годината за 2018-та година от чевъртите Годишни награди на imoti.net.

Вижте какво сподели тя за имотния пазар след кризата за Imoti.net:

С въвеждането на извънредното положение, имотният пазар спря и беше за кратко на режим „пауза“. В средата на месец май, когато бяха отменени редица от мерките и забраните, както и ограниченията за пътуване, се забеляза и първото раздвижване сред участниците на пазара. Клиенти, с които сме били в контакт преди ситуацията с COVID 19, възобновиха интерес към огледи и преговори. По време на извънредното положение повечето купувачи разглеждаха и набелязваха имоти. Благодарение на виртуалните 360-градусови турове и онлайн огледи, които въведохме, те можеха да получат много добра представа за интересувашия ги имот. Сега, с отпадането на мерките, клиентите действат и реализираме продажбите. Пазарът започна да наваксва забавянето с бързи темпове и всички започнахме да се връщаме към нормален режим на работа.

Работата по проектите ни, които са в процес на строителство не бе прекратена, дори напротив. Работеше се с пълни темпове и обектите напреднаха значително. Няколко дори получиха Акт 16 в този период.

По-голямата част от клиентите с осигурено собствено финансиране за покупката на имот успяват да реализират доста изгодни сделки в момента, тъй като продавачите са доста по-гъвкави и склонни към преговори, предвид ситуацията и желанието им по-бързо да реализират продажба.

Наблюдаваме търсене от страна на купувачите към по-напреднали сгради в процес на строителство – след Акт 14. Не липсва обаче и интерес към покупка в начална фаза на проекти, дело на реномирани инвеститори и строителни компании.

Активизира се търсенето на имоти около големите градове и най-вече в близост до София, тъй като купувачите оцениха нуждата и необходимостта от подобен тип имот.

Корекции в продажните цени има основно на имоти, които са били "извън пазара" и преди извънредното положение. В този смисъл ситуацията с COVID-19 имаше и отрезвяващо въздействие.

Инвеститорите все по-често се допитват до нас относно предстоящи проекти в съвсем начален етап. Консултираме ги още при създаване на концепция за даден проект преди неговото проектиране, което в последствие е ключово при продажбата на обектите, тъй като имаме най-точна и ясна представа от търсенето на купувачите в конкретния район.

Вижте офертите на Магдалена Тошева

Вижте повече за наградата Брокер на годината  Още новини

Сподели
Жилище в Пловдив в комплекс Tomov Plaza
Апартаменти ново строителство в кв. Тракия на ТОП цени от 620 евро/кв.м.! Един от най-продаваните ни проекти в Пловдив, чието строителство напредва, очаквано завършване - 12.2021 г.
Вижте още
ново! Vitosha View - сграда F
Най-новата фаза на елитния комплекс Vitosha View в кв. Кръстова вада вече е с разрешение за строеж и строителството стартира!

Изберете своя нов дом в емблематичен комплекс в София сега!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
BULGARIAN PROPERTIES получи отличия за сайт, агенция и брокер на годината

BULGARIAN PROPERTIES обра овациите и се превърна в звездата на 5-тото издание на Годишните награди на imoti.net.


На бляскава церемония, която се състоя на 7.07.2020 г. в Sofia Event Center, имотният портал imoti.net отбеляза своята 20-та годишнина и раздаде награди на най-добрите агенции и професионалисти в сферата на недвижимите имоти.

%...

08 Юли, 2020
Медиите за нас
Михаил Чобанов връчи награди в 24-тото издание на конкурса "Къща на годината"

Носителите на наградите на списание "Идеален дом" в конкурса "Къща на годината" 2019 г.

Пет статуетки "Сребърен гвоздей" раздаде списание "Идеален дом" на 24-ото издание на конкурса "Къща на годината". Идеалният дом вече не е само луксозни и скъпи мебели, а е еко и дори има инсталация за пречистване на въздуха. Тази визия на идеалния дом очертаха отличените проекти по...

03 Юли, 2020
Фирмени
Брокери на месец юли 2020 г.

🌞 Лятото вече е в разгара си, а на 🏘 имотния пазар става все по-горещо!

Активността нарасна и все по-убедително се връщаме към предкризисните нива на продажби, като този път интересът е не само към София и големите градове, но към цялата страна, включително към морските и планинските курорти, както и към селата.

Къщите на село се превръщат в 💥х...

03 Юли, 2020
Медиите за нас
Един от най-продаваните нови комплекси у нас с втора фаза

Искате ли да живеете в стилен комплекс с контролиран достъп, детска площадка и достатъчно зелени площи? Е, явно не сте единствените, тъй като Park View Residence е носител на награда за най-продаван комплекс за 2019 г.

Комплексът от затворен тип се намира в централната част на София - кв. Банишора и е близо до метростанция "Княгиня Мария Луиза".
Първата фаза на ...

02 Юли, 2020

Изпратете запитване