Контакти
0

Полина Стойкова: Селските къщи са хитът на 2020 г. (видео)

2020-06-15   |  profit.bg

В момента - през юни, пазарът е доста активен, кризата като че ли е останала зад гърба ни. Поне това показва поведението на пазарните участници. Като цяло оживлението е голямо и все едно се върнахме в началото на годината.

Хора, които са отправяли запитвали за имоти на 10 или 13 март, в момента се връщат към същите тези имоти и сключват сделки. За мен тези 2-3 месеца бяха пауза и рестарт, хората тръгнаха от там, откъдето бяха спрели.

Това каза Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES, по време на 11-ото издание на икономическия форум Шумът на парите.
„Оживление се наблюдава както на градските пазари, така и в София. Продължаваме да работим с цените от преди кризата. Хората видяха, че работата по имотните проекти в тези 2-3 месеца не спря“, каза още Стойкова, "което беше доста добра новина за пазара", смята тя.

Част от комплексите успяха да вземат Акт 16 в този период или да отбележат значим напредък, което имаше ключова роля, за да се задържи доверието на купувачите, допълни тя.

„След отпадането на КПП-ата купувачите се активизираха в цялата страна. В момента пазарът е в по-добра кондиция от преди кризата, тъй като имаме активизация и във ваканционните имоти, и в селските къщи, които се оформят като хита на 2020 г., каза още Стойкова.

Със сигурност през тази година ще има доста какво да научим от това, което се случва. Първо – годината ще е доста по-кратка – 10 месеца вместо 12, надявам се толкова да останат.

Второ – всичко се случва със забързан темп и всички тези процеси, които са били забавени, изведнъж успяха да се разгърнат и да се дигитализираме. Както вече беше споменато – навлязоха доста нови технологии в нашата работа, като например виртуалните 360-градусови турове.

За мен това ще е основен извод през 2020 г. - добавената стойност е оценявана от клиентите и те ще стават все по-взискателни към нас като консултанти, брокери и професионалисти. Заостря се и вниманието и върху планирането на новите сгради и тяхното бъдещо обитаване. Все повече строителни предприемачи и инвеститори се обръщат към нас за съвет, защото осъзнават, че успеха на проекта зависи много от Етап 1 – още от концепцията и проектирането, посочи Стойкова.

Това, което се случва в момента, е, че всички много внимателно обмисляме какво можем да купим и в какво да инвестираме. Продавачите пък са доста по-гъвкави в своите намерения и във възможността за преговори.

Тази година, освен всичко друго, даде възможност да се постигне по-добър диалог между пазарните участници и да се постигне един по-добър баланс и съответно да се разгърнат тенденциите от големите градове и да се пренесат и в по-малките населени места, села и курорти, каза още Стойкова.

През тази година предстои стабилизация, а като цени – не очаквам нещо по-различно от миналата година. С едни премерени действия всеки от пазарните участници може да бъде успешен в решенията, които взима и през тази година, завърши още тя.

Вижте видео от форума тук:Вижте нашите обяви за къщи на село

  Още новини

Сподели
Жилище в Пловдив в комплекс Tomov Plaza
Апартаменти ново строителство в кв. Тракия на ТОП цени от 620 евро/кв.м.! Един от най-продаваните ни проекти в Пловдив, чието строителство напредва, очаквано завършване - 12.2021 г.
Вижте още
Vitosha View - емблематичен комплекс в полите на Витоша
Изберете комплекс Vitosha View за ваш нов дом! Отлични цени и качество на строителството, характерно за имоти в най-високия ценови клас. Модерна визия и внимание към всеки детайл. Функционално вътрешно разпределение с оптимално усвояване на пространствата. Минимални общи части. Чисто нова инфраструкрура. Зеленина и гледки към планината и града. Всичко това ще намерите само във Vitosha View!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
BULGARIAN PROPERTIES получи награди за сайт, агенция и брокер на годината

BULGARIAN PROPERTIES обра овациите и се превърна в звездата на 5-тото издание на Годишните награди на imoti.net.


На бляскава церемония, която се състоя на 7.07.2020 г. в Sofia Event Center, имотният портал imoti.net отбеляза своята 20-та годишнина и раздаде награди на най-добрите агенции и професионалисти в сферата на недвижимите имоти.

%...

08 Юли, 2020
Медиите за нас
Михаил Чобанов връчи награди в 24-тото издание на конкурса "Къща на годината"

Носителите на наградите на списание "Идеален дом" в конкурса "Къща на годината" 2019 г.

Пет статуетки "Сребърен гвоздей" раздаде списание "Идеален дом" на 24-ото издание на конкурса "Къща на годината". Идеалният дом вече не е само луксозни и скъпи мебели, а е еко и дори има инсталация за пречистване на въздуха. Тази визия на идеалния дом очертаха отличените проекти по...

03 Юли, 2020
Фирмени
Брокери на месец юли 2020 г.

🌞 Лятото вече е в разгара си, а на 🏘 имотния пазар става все по-горещо!

Активността нарасна и все по-убедително се връщаме към предкризисните нива на продажби, като този път интересът е не само към София и големите градове, но към цялата страна, включително към морските и планинските курорти, както и към селата.

Къщите на село се превръщат в 💥х...

03 Юли, 2020
Медиите за нас
Един от най-продаваните нови комплекси у нас с втора фаза

Искате ли да живеете в стилен комплекс с контролиран достъп, детска площадка и достатъчно зелени площи? Е, явно не сте единствените, тъй като Park View Residence е носител на награда за най-продаван комплекс за 2019 г.

Комплексът от затворен тип се намира в централната част на София - кв. Банишора и е близо до метростанция "Княгиня Мария Луиза".
Първата фаза на ...

02 Юли, 2020

Изпратете запитване