Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

BULGARIAN PROPERTIES взе участие в икономическия форум Шумът на парите

2023-06-07


Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова беше лектор в панел "Бъдещето на имотния сектор" в рамките на форума "Шумът на парите".

Форумът е едно от най-големите икономически събития в страната. Той се проведе на 6.06.2023 г. в Sofia Event Center и за 14-та поредна година събра на едно място водещи експерти от международни, европейски и местни институции и представители на висшия мениджмънт а бизнеса в България.

Водещ на събитието беше журналистът на bTV Светослав Иванов, а сред лекторите се откроиха имена като Джеф Готлийб, старши регионален представител на Международния валутен фонд за Централна, Източна и Югоизточна Европа, Сандра Швалек, заместник-управител на Хърватската национална банка, Асен Василев, министър на финансите на Р България, Матяж Сушец, главният съветник в Икономическата дирекция на Европейската инвестиционна банка, Лъчезар Богданов, главен икономист на Института за пазарна икономика, Лиляна Павлова, вицепрезидент на ЕИБ.


Модератор на имотния панел беше Борис Димитров (Credit Navigator), а участници бяха , Даяна Каназирева (OKOL Lake Park), Полина Стойкова (Bulgarian Properties), Венета Христова (Max View Property) и Милан Гълъбов (БГ РЕИ ООД - компанията инвеститор в комплекс GORA). Той премина при традиционно голям интерес, с редица въпроси то публиката и активна дискусия относно бъдещето на имотния пазар.

Участниците обобщиха настоящите тенденции на пазара, като ги определиха по-скоро като благоприятни за развитието му. Полина Стойкова отбеляза, че активността през тази година е на добри нива, като пазарът е постигнал нов баланс при по-високи цени и по-добро предлагане на имоти. Продавачите стават по-диалогични и готови на преговори, тъй като осъзнават, че е достигнат пик на пазара и моментът за продажба е добър.

Интересът към новото строителство продължава да бъде голям. Данните на агенциите показват, че при покупката в най-ранен стадий на изграждането се постига с 15-20% по-ниска цена спрямо тази в напреднал етап на изграждане. Препоръчително е обаче да се проучи добре инвеститорът, начините за финансиране и други реализирани проекти.

Очертаха се и тенденциите на търсене на имоти около София, като два от представителите в панела разказаха за интересни проекти, които в момента изграждат. Единият - OKOL LAKE, над язовир Искър, за луксозни къщи по индивидуален проект, които привличат интерес на хора с добри финансови възможности и собствен бизнес.

Другият интересен проект е комплекс в гр. Перник, който предизвиква голям интерес и е с листа от чакащи купувачи за следващите фази. Причината са достъпните цени и близостта до София. По този начин Перник вече се превръща в гореща точка и естествено допълва столичния пазар като по-достъпно място, сателитен град към София.


На въпрос в какво да инвестираме, ако разполагаме с 200 000 евро Полина Стойкова отговори, че за нея най-стабилна инвестиция остават централните градски части с оглед съхранение на стойност и потенциал за растеж. Вариант е и два двустайни апартамента в проекти ново строителство с цел отдаване под наем.

Ако обаче разгледаме имотите като актив, който ни дава възможност да променяме начина си на живот и чрез това да извличаме ползи като по-добър живот, нови преживявания и възможности, срещи с нови хора, то отлична инвестиция може да бъде и имот на първа линия с гледки море.

Според Стойкова сътресения на пазара и спад през тази година няма да има. Тя е по-скоро оптимист за развитието на жилищния пазар. През втората половина той ще се успокои допълнително, като нарастването на цените ще се забави до мелжду 10 и 15%.

Положително е това, че тръгваме от много ниска база и дори да нарастват, лихвените проценти няма да затруднят покупката на имот.Вижте нашите оферти в София

Разгледайте само ново строителство в София

Продайте имот с нас!

  Още новини

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Кенар Резидънс - сграда на бул. Сливница и ул. Д. Петков
Този нов вълнуващ проект е перфектният избор за динамично живеещия човек в столицата. Градски комфорт, централна локация и качествено строителство! Кенар Резидънс се намира на кръстовището на бул. Сливница и ул. Д. Петков, на границата между кварталите Банишора и Зона Б-18 в широкия център на София. Изберете своя нов дом тук!
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
Полина Стойкова в предаването Money.bg на телевизия Bulgaria On Air

Има ли "балон" при цените на недвижимите имоти у нас и предстои ли свиване на пазара?

Кои са най-търсените жилища, кой ги купува и как е позициониран българският пазар спрямо останалия в Европа.

По тези и още теми в икономическото предаване Money.bg говори Полина Стойкова - изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

Бързият ръст на цените на имотит...

28 Септември, 2023
последни новини
Цените на жилищата у нас се върнаха към двуцифрен годишен растеж

Ръстът на цените на жилищата у нас отново е станал двуцифрен на годишна база през второто тримесечие, достигайки 10,7% след забавянето до 9,5 на сто в началото на годината. Само за едно тримесечие цените са нараснали с 4,3% спрямо едва 1,6 на сто през първите три месеца на тази година. Това показват данни на Националния статистически институт (НСИ).

Разбивката за шестте най-големи ...

26 Септември, 2023
последни новини
Намалява се кворумът за провеждане на общо събрание на етажната собственост

Намалява се кворумът за провеждане на общо събрание от 67% на 51% идеални части от общите части на етажната собственост за приемане на решение за извършване на основно обновяване, за извършване на основен ремонт и за усвояване на средства от фондовете на ЕС, от държавния, от общинския бюджет или други източници на финансиране.

За това гласуваха депутатите при приемане на второ чете...

19 Септември, 2023
Фирмени
Брокери на месец септември 2023

По-малко от 4 месеца остават до края на тази година и ако сте решили да КУПИТЕ или ПРОДАДЕТЕ имот то ще имате нужда от съдействието на най-добрите брокери!

Представяме ви брокерите на месеца! Те ще ви осигурят:
- Качествени съвети и експертно мнение
- Актуални пазарни данни и анализи
- Помощ и съдействие във всеки етап на сделката

Не чакайте повеч...

05 Септември, 2023

Изпратете запитване