Контакти
0

Списание Икономика: Дигитални отшелници в Боровец

2020-09-23   |  Икономика, 19.09.2020, с. 76,77


Само допреди месеци говорехме за дигиталните номади. В ски курортите се появиха коуъркинг пространства - една нова ниша, която се беше открила. Но пандемията направи бързо пренареждане и вече много от нещата не са същите. Работата от дистанция има потенциала да се превърне в трайна практика. Затова и нарасна търсенето на имоти извън големия град. Две от предимствата: по-добрата цена и близостта до природата. Така след залеза на дигиталното номадство дойде ред на дигиталните отшелници.

Вятърът на промяната
Имотният пазар преживява оздравителния ефект на пандемията, която накара всички пазарни участници - инвеститори, собственици, банки, купувачи, да преосмислят поведението си. Наблюдава се сериозен ръст на интереса към къщи на село, както и към ваканционни имоти в морските и планинските курорти. Очертава се тенденция Боровец да е сред най-привлекателните локации с цел инвестиция, твърди изпълнителният директор на Bulgarian Properties Полина Стойкова.

Четири сезона здраве
Боровец е в близост до София и Пловдив и от тези две точки до него се стига за около час. Най-старият ни зимен курорт е с добре уредена инфраструктура и затова след изолацията, която преживяхме тази пролет, се превръща в желано място за покупка на имот. Това може да е втори дом, а защо не и първи за хора, които работят от дистанция. И след като мнозина се ориентираха в посока "Назад към природата", най-гъвкавите инвеститори вече имат предложения в отговор на промененото търсене. "Главболгарстрой" улови този вятър на промяната и в момента с бързи темпове изгражда Borovets Gardens Apartments. До предстоящия ски сезон най-новото крило на комплекса ще е завършено.


Шанс
В Borovets Gardens все още има възможност да придобиете жилище с една или две спални, направено до ключ - на цена между 650 до 830 евро/кв.м. То може целогодишно да се ползва от неговите притежатели, но може само по време на уикенди, празници и ваканции, а през останалото време да се отдава под наем на туристи. Собствениците на апартамент или студио в Borovets Gardens имат на разположение екстрите на луксозния хотел, като за почти всички СПА услуги са предвидени преференциални цени, както и безплатен достъп до басейна. "Това е инвестиция с висока рентабилност. Доброто съотношение на цена и качество е само едно от многото преимущества", уверяват инвеститорите. Самият апартхотел е недалеч от центъра на курортното селище и от ски лифта, което е още едно удобство. Поради близостта на курорта до столицата и до летище София се очертава засилен интерес към апартаментите в Borovets Gardens и от чужденци, като някои вече са купили "на зелено".

Нов начин на живот
Borovets Gardens се строи по най-добрите стандарти. Комплексът се изгражда и с разбирането, че има потенциала да се превърне в топ локация на дигитални отшелници. Но и на хора, които търсят близостта с природата, без да правят компромис с добрата инфраструктура и с удобствата, с които вече са свикнали.

Атрактивни имоти в топ проекта Боровец Гардънс 2

Вижте всички наши оферти в Боровец!

  Още новини

Сподели
Borovets Gardens 2 - втора фаза на популярния комплекс
Почувствайте се у дома в Боровец! Изберете своя ваканционен дом във втората фаза на популярния комплекс BOROVETS GARDENS! Стартирало строителство, налични разнообразни апартаменти на атрактивни цени.
Вижте още
Park View Residence - втора фаза на хитовия комплекс в кв. Банишора!
Напредва строителството на втората фаза на Park View Residence, а наличностите намаляват с всеки изминал ден! Изгодни цени, доказан строител ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ, множество доволни клиенти от първата фаза. Изберете и вие своя нов дом в този комплекс в централен район, близо до метро!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Жилище до метро за 835-900 евро/кв.м.

Искате ли ново жилище? А такова, разположено в близост до метро?

Какво ще кажете за цени около и под 900 евро/кв. м., зависещи от етажа и апартамента, който избирате?

И преди сме ви представяли подобни атрактивни предложения, например в Студентски град, Манастирски ливади, Зона Б-18, Банишора и др.

Новото предложение е ексклузивна оферта н...

21 Октомври, 2020
последни новини
В-к Труд: Нараства интересът към имоти до морето

Нарастване на интереса от страна на българи към покупката на ваканционни имоти на родното Черноморие, очакват брокери. Причината е, че през лятото много от традиционно почиващите в чужбина сънародници се насочиха към българските курорти и в голяма степен преоткриха техния чар. Опитът на брокерите на имоти показва, че покупката на ваканционни имоти в страната следва интереса на туристите към роднит...

20 Октомври, 2020
последни новини
Предаването „ИмоТиТе“: Как се строи къща?

Бюджетът за строителство на еднофамилна къща в крайните квартали и периферните райони на София е най-често между 200 000 и 300 000 лв. А проектирането и строителството по груби сметки излиза минимум 1000-1200 лв./кв. м за къща с площ 150-200 квадрата. Това заявиха арх. Кунчо Цилков, създател на студио „м2 Архитектура“ и арх. Иван Иванов, управител на студио „Дидпроект“, в предаването „ИмоТиТе“ с в...

13 Октомври, 2020
последни новини
Капитал: Ръст от 13% в покупките на имоти през септември

За деветте месеца обаче сделките са с 10.4% по-малко, отколкото през миналата година, по данни на Агенцията по вписванията

Броят на покупко-продажбите на недвижими имоти в България през септември е 18 142 - с 13% по-голям в сравнение със същия месец на предишната година, когато сделките са били 16 065. Това показват данни на Агенцията по вписванията.

Сеп...

09 Октомври, 2020

Изпратете запитване