Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

BalPEx 2008: Пазарите на жилища и втори домове дават положителни сигнали

2008-04-01   |  stroitelstvo.info

Очакванията жилищата в България и останалите страни от региона да продължат да поскъпват през тази година се запазват въпреки сътресенията на други пазари на имоти, предизвикани от кредитната криза. Посредници прогнозират, че цените ще забавят растежа си наполовина - до 15% в сравнение с почти 30-те на сто средно поскъпване миналата година.

Дори при вторите домове предприемачите успяват да компенсират частично отстъплението във Великобритания и Ирландия с продажби в страните от бившия Съветски съюз, Централна и Северна Европа.

Всичко това окуражава нарастването на предлагането на нови жилища. Нови, големи комплекси постепенно изместват строителството на единични самостоятелни сгради, предлагайки на клиентите освен имоти и множество услуги на една ръка разстояние от бъдещите им домове.

Повечето от тях ще се представят на Балканското изложение за недвижими имоти BalPEx, което се провежда от 18 до 20 април в "Интер експо център" в София. На него посетителите могат да открият оферти от София, Пловдив, Варна и другите големи градове в някои от най-големите жилищни проекти.

В другия традиционно застъпен сегмент на експото - ваканционните домове, пазарът демонстрира възможностите си постепенно да се адаптира към изискванията на нови клиенти от Русия, Украйна и скандинавските страни, след като броят на британците и ирландците на него значително намаля. Новите купувачи са със завишени критерии за качеството на местоположенията, строителството и услугите по управление на собствеността след закупуване.

Някои предприемачи пък започват да се насочват и към българския пазар с цел да увеличат продажбите си.

Тези, които търсят такъв тип имот на BalPEx, могат да получат информация за проекти - планински, морски и СПА - в Банско, Боровец, Пампорово, село Баня, Велинград, Сандански, Поморие, Каварна и др.
За хората, за които България не е достатъчна, пък се очаква агенции за недвижими имоти да предложат възможности за покупки на втори домове в чужбина - на места като Гърция или Дубай.

Разгледайте нашите горещи оферти
  Още новини

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Къщите на село са хит и този сезон!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Цените на жилища с двуцифрен ръст. Топ съвети към продавачите

По данни на НСИ за първото тримесечие цените на жилищните имоти в страната са се покачили с 16% спрямо година по-рано. Подобен ускорен ръст не е регистриран от 2022 г. насам. За сравнение, през 2023 г. годишният ръст в цените беше е около 10%.

Подобно движение нагоре НСИ регистрира и при доходите, като по данни за първото тримесечие на 2024 г. средната месечна работна заплата в стра...

16 Юли, 2024
Медиите за нас
Пазарът на жилища: А сега накъде?

За оживлението на пазара на имоти и прогнозите за неговото развитие, вижте какво споделят Добромир Ганев - Управител на Форос и Полина Стойкова - Изпълнителен директор на Bulgarian Properties.

Този път е различно. Това са четирите най-опасни думи в света на инвестициите според сър Джон Темпълтън – един от най-успешните инвестиционни мениджъри на 20. век. През последнит...

09 Юли, 2024
Медиите за нас
Полина Стойкова пред БНТ: Имотите продължават да поскъпват

Горещо лято за жилищното кредитиране и недвижимите имоти. Цените на жилищата с рекорден ръст - 16%. Това отчита НСИ за първото тримесечие.

Въпреки по-високите цени - ръст с близо 9 на 100 има и при сделките. Покупката на имот се улеснява и от продължаващите исторически ниски лихви по кредитите. Колко гореща е ситуацията в сектора и ще се стигне ли до прегряване на пазара?

08 Юли, 2024
Фирмени
Брокери на месец юли 2024

Горещ, активен, динамичен – такъв беше имотният пазар през изминалия месец, такива са и нашите топ брокери, които са до вас във всяка една стъпка от сделката. 🔥

📈 Изпратихме пореден силен месец за имотния пазар и навлизаме в не по-малко активните летни месеци, които през последните години се оформиха като върхови за пазара.

Активността и положителните ...

02 Юли, 2024

Изпратете запитване