Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Участие на BULGARIAN PROPERTIES в предаването bTV Репортерите: В новата реалност

2021-04-19   |  BULGARIAN PROPERTIES


Пандемията обърка плановете на хиляди българи по света, но даде смелост на мнозина.

Например, за първи път от десетилетия все повече хора решиха да избягат от града и да заживеят на село. Това сочат данните на НСИ относно населението и демографските процеси в страната за 2020 г.

"В новата реалност - истории отвъд статистиката" - филм на Анна-Мария Конова, който видяхме в bTV Репортерите на 18.04.2021 г., разглежда тези процеси през призмата на житейските истории.

Пандемията ни постави редица ограничения, като в града те са много по-големи от гледна точка на малките пространства, в които живеем. Това кара много хора да потърсят друго място за живот и това са млади хора, които от много време са искали да направят тази стъпка, но не са имали смелост да го направят.



"Започнахме да си даваме сметка, че плюсовете на големия град не са много. 24 часа на ден не стигат, за да си оправиш домакинството, да си оправиш децата, да разходиш кучето, да прекараш един час в трафика, да намериш място за паркиране. Просто това е едно изгубено време, което никой няма да ти върне," разказва Росица Куманова, клиент на BULGARIAN PROPERTIES, която намери мечтания дом с нас и сподели пред бТВ Репортерите своята история.

"Най-хубавите ми спомени от детството са именно на село, където съм си прекарвал летните ваканции и съм учил нови неща, помагайки на баба ми и дядо ми и винаги съм искал да имам някакъв подобен живот", допълва съпругът на Роси Димитър Куманов, с когото предприемат стъпката да се преместят да живеят в село Гранит заедно с двете си деца.



Нарасналото търсене се вижда и в статистиките на агенциите за недвижими имоти. С въвеждането на ограничителните мерки през март миналата година продажбата на селски къщи се е увеличила с 20%. Растат и запитванията за тях.

"Завърнахме се към корените си, към дома като ценност и това е нещо, което е изключително добро", споделя Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES и допълва: "Това е шанс за малките населени места. Ние вече виждаме как те живват, как се отварят магазинчета, услуги, има достъп до интернет. Градовете в момента не ни дават нищо повече от това, което имаме като живот на село. Градът е средище за социален и културен живот, но за съжаление в условия на пандемия всичко това е много силно ограничено."

Вижте обявата за къщата с нарцисите, показана в предаването

Разгледайте всички наши оферти за къщи на село

Продайте имот с нас!

Гледайте цялото видео тук:





  Още новини

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Цените на жилища с двуцифрен ръст. Топ съвети към продавачите

По данни на НСИ за първото тримесечие цените на жилищните имоти в страната са се покачили с 16% спрямо година по-рано. Подобен ускорен ръст не е регистриран от 2022 г. насам. За сравнение, през 2023 г. годишният ръст в цените беше е около 10%.

Подобно движение нагоре НСИ регистрира и при доходите, като по данни за първото тримесечие на 2024 г. средната месечна работна заплата в стра...

16 Юли, 2024
Медиите за нас
Пазарът на жилища: А сега накъде?

За оживлението на пазара на имоти и прогнозите за неговото развитие, вижте какво споделят Добромир Ганев - Управител на Форос и Полина Стойкова - Изпълнителен директор на Bulgarian Properties.

Този път е различно. Това са четирите най-опасни думи в света на инвестициите според сър Джон Темпълтън – един от най-успешните инвестиционни мениджъри на 20. век. През последнит...

09 Юли, 2024
Медиите за нас
Полина Стойкова пред БНТ: Имотите продължават да поскъпват

Горещо лято за жилищното кредитиране и недвижимите имоти. Цените на жилищата с рекорден ръст - 16%. Това отчита НСИ за първото тримесечие.

Въпреки по-високите цени - ръст с близо 9 на 100 има и при сделките. Покупката на имот се улеснява и от продължаващите исторически ниски лихви по кредитите. Колко гореща е ситуацията в сектора и ще се стигне ли до прегряване на пазара?

08 Юли, 2024
Фирмени
Брокери на месец юли 2024

Горещ, активен, динамичен – такъв беше имотният пазар през изминалия месец, такива са и нашите топ брокери, които са до вас във всяка една стъпка от сделката. 🔥

📈 Изпратихме пореден силен месец за имотния пазар и навлизаме в не по-малко активните летни месеци, които през последните години се оформиха като върхови за пазара.

Активността и положителните ...

02 Юли, 2024

Изпратете запитване