Контакти
0

Участие на BULGARIAN PROPERTIES в предаването bTV Репортерите: В новата реалност

2021-04-19   |  BULGARIAN PROPERTIES


Пандемията обърка плановете на хиляди българи по света, но даде смелост на мнозина.

Например, за първи път от десетилетия все повече хора решиха да избягат от града и да заживеят на село. Това сочат данните на НСИ относно населението и демографските процеси в страната за 2020 г.

"В новата реалност - истории отвъд статистиката" - филм на Анна-Мария Конова, който видяхме в bTV Репортерите на 18.04.2021 г., разглежда тези процеси през призмата на житейските истории.

Пандемията ни постави редица ограничения, като в града те са много по-големи от гледна точка на малките пространства, в които живеем. Това кара много хора да потърсят друго място за живот и това са млади хора, които от много време са искали да направят тази стъпка, но не са имали смелост да го направят."Започнахме да си даваме сметка, че плюсовете на големия град не са много. 24 часа на ден не стигат, за да си оправиш домакинството, да си оправиш децата, да разходиш кучето, да прекараш един час в трафика, да намериш място за паркиране. Просто това е едно изгубено време, което никой няма да ти върне," разказва Росица Куманова, клиент на BULGARIAN PROPERTIES, която намери мечтания дом с нас и сподели пред бТВ Репортерите своята история.

"Най-хубавите ми спомени от детството са именно на село, където съм си прекарвал летните ваканции и съм учил нови неща, помагайки на баба ми и дядо ми и винаги съм искал да имам някакъв подобен живот", допълва съпругът на Роси Димитър Куманов, с когото предприемат стъпката да се преместят да живеят в село Гранит заедно с двете си деца.Нарасналото търсене се вижда и в статистиките на агенциите за недвижими имоти. С въвеждането на ограничителните мерки през март миналата година продажбата на селски къщи се е увеличила с 20%. Растат и запитванията за тях.

"Завърнахме се към корените си, към дома като ценност и това е нещо, което е изключително добро", споделя Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES и допълва: "Това е шанс за малките населени места. Ние вече виждаме как те живват, как се отварят магазинчета, услуги, има достъп до интернет. Градовете в момента не ни дават нищо повече от това, което имаме като живот на село. Градът е средище за социален и културен живот, но за съжаление в условия на пандемия всичко това е много силно ограничено."

Вижте обявата за къщата с нарцисите, показана в предаването

Разгледайте всички наши оферти за къщи на село

Продайте имот с нас!

Гледайте цялото видео тук:

  Още новини

Сподели
Жилище в Пловдив в комплекс Tomov Plaza
Апартаменти ново строителство в кв. Тракия на ТОП цени от 600 евро/кв.м.! Един от най-продаваните ни проекти в Пловдив, чието строителство напредва, очаквано завършване - 12.2021 г.
Вижте още
Изгодни имоти в Банско - най-добрите предложения само при нас!
Видяхте ли цените в Банско? Обзаведени студиа от 10 000 евро! Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За собствено ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Още Новини

последни новини
В-к Сега: Продавате жилище? Най-важно е да изберете подходящия брокер

Когато купуваме или продаваме имот, често си мислим, че можем да се справим сами. Така ли е наистина и знаем ли всички особености при такива сделки? Избери брокер, а не обява!, съветват от Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ) на сайта "Моите пари".

Първа стъпка е продавачите добре да преценят дали ще излязат на пазара самостоятелно, или ще използват професионална консулт...

14 Май, 2021
Фирмени
Брокери на месец май 2021 г.

Вероятно вече сте нетърпеливи да разберете кои са нашите брокери на месеца. Ето ги и тях - брокерите на месец май 2021 г.!

На тях и на целия ни екип можете да разчитате на 100%, когато купувате или продавате имот. Обявете имот за продажба или под наем при нас

Започна най-активният период от годината за сключване на имотни сделки, а предвид силните първи месеци, през т...

11 Май, 2021
последни новини
Имотният пазар в страната с най-силно тримесечие от 6 години

През първото тримесечие на 2021 г. у нас са отчетени 44 113 сделки с имоти, сочат данни от Имотния регистър към Агенцията по вписванията.

Това е със 17.02% повече спрямо година по-рано, показва справка на Profit.bg, както и най-силното първо тримесечие от 2015 г насам.

В София са отчетени 6 683 покупко-продажби на имоти в периода на 1 януари – 31 март, което е най-сил...

22 Април, 2021
Медиите за нас
В-к Капитал: Търсят се жилища за живеене

Първото тримесечие на 2021 г. донесе активен, жив и работещ пазар на недвижими имоти в България. През периода са сключени повече сделки, отколкото по същото време и на 2020 г. и на 2019 г.

По данни на Агенция по вписванията изповяданите сделки са 43 369, което е със 15% повече от същия период на 2020 г. Това, че има ръст, не е изненада, предвид че втората половина от ...

12 Април, 2021

Изпратете запитване