Марица Пловдив: Българският трибагреник изгрява над „Томов Плаза”

2020-03-06   |  Марица, Пловдив, 05.03.2020, електронно издание

Навръх всеки национален празник - 3 март, 6 май, 24 май, 6 септември и 22 септември, комплекс „Томов Плаза” ще свети в цветовете на българския трибагреник - това заяви патриотично настроеният предприемач Христо Томов, собственик на комплекса.

За целта декоративните елементи – със знак „Т” – по фасадата ще са осветени в бяло, зелено и червено, за да ни напомня за символиката на българския флаг – бяло за чистотата на свободата и безграничието на духа, зелено - за прекрасните ни планини и гори и майката земя, червено - за да не забравяме саможертвата на прадедите ни.

Идеята е „Томов Плаза” да се превърне в пазител на традиции: „Нека помним, че сме българи всеки ден и гордо да заявяваме своята принадлежност към Родина и Отечество, носители на славно минало и история, и непреклонен български дух! Това би ни вдъхновило да творим велики дела и в бъдеще„, призовават от компанията на Томов – „Стройколукс”. Да си припомним, че в държави като САЩ, Франция, Италия националните празници се честват с пищни украси на обществените сгради и домовете на хората, показвайки националните символи, като това повдига духа на нацията и показва гордост, идентичност, любов към родината, уважение към историята и традициите на страната и народа ù.

Елегантният жилищен комплекс „Томов Плаза” е в процес на строителство в терена на бившата Мебелна къща. Мястото е ключово, точно на входа на кв. Тракия и на Асеновградско шосе, на пътя към Пампорово, който е част от международен транспортен коридор.

Това е типичния за нас проект, залагаме на многофункционален тип комплекс, включващ жилищни единици, търговски площи, офиси и паркоместа, обясни за „Марица” Христо Томов.

Позициониран в една типична градска среда, комплексът е със смесено предназначение. В „Томов плаза” се планират 555 жилища, развити в 9 отделни сгради. Те ще се строят на два етапа, като към тях ще бъде изграден и малък хотел. Той ще разполага с голям супермаркет (1200 кв. м.), заведения на водещи у нас вериги, аптека, фитнес зала, банков офис, козметични и фризьорски студия и естествено огромен мебелен магазин.

Общата разгъната застроена площ на 9-те тела на „Томов Плаза” е 50 000 кв. м – на надземно ниво. Още 20 000 кв. м. ще има на подземно и това съотношение е първото и единствено до момента в града. „Правим тази огромна площ, надолу в земята, само за паркиране. По този начин По норма сме задължени да имаме по едно паркомясто, ние ще осигурим поне по 2 паркоместа на една жилищна единица. Да, действително превишаваме нормата, но автомобилите в града се увеличават с всеки изминал ден”, твърди предприемачът. Всичко около сградите се благоустроява в огромна градина от близо 5 дка – едни зелен вътрешен двор с шадравани, детска площадка, фитнес на открито, мини футболно игрище. Към тях ще има спокоен кът с пейки за срещи и разговори на по-възрастните обитатели.

Продажба и наем на имоти в Пловдив

  Още новини

Сподели
Модера Резидънс - затворен комплекс в кв. Витоша с 6 дка парк!
Разгледайте това уникално предложение! Комплекс Модера Резидънс предлага качествено строителство, напреднало изграждане и завършване през март 2020 г. Към това добавяме гледки към Витоша, прекрасна зеленина, зони за отдих на открито и детски площадки.
ПОСЛЕДНИ НАЛИЧНОСТИ!
Вижте още
Borovets Gardens 2 - втора фаза на популярния комплекс
Почувствайте се у дома в Боровец! Изберете своя ваканционен дом във втората фаза на популярния комплекс BOROVETS GARDENS! Стартирало строителство, налични разнообразни апартаменти на атрактивни цени.
Вижте още

Още Новини

Регионални
Марица Пловдив: Българският трибагреник изгрява над „Томов Плаза”

Навръх всеки национален празник - 3 март, 6 май, 24 май, 6 септември и 22 септември, комплекс „Томов Плаза” ще свети в цветовете на българския трибагреник - това заяви патриотично настроеният предприемач Христо Томов, собственик на комплекса.

За целта декоративните елементи – със знак „Т” – по фасадата ще са осветени в бяло, зелено и червено, за да ни напомня за символиката на бълг...

06 Март, 2020
Регионални
Wine & Spirits Fest Bansko

Wine & Spirits Fest Bansko ще се проведе за първа година в Банско в Kempinski Hotel Grand Arena Bansko в две зали Витоша и Пирин. Форматът е предшественик на добре познатите и посещавани през годините издания на Rakia & Spirits Fest Sofia и Wine Fest Burgas. Посетителите на Wine & Spirits Fest Bansko ще могат да дегустират около 200 продукта на над 20 изби местни производители, вносители и дестиле...

29 Януари, 2020
Регионални
Започва кинофестивалът „София Менар“

Най-награждаваният египетски филм за последното десетилетие "На края на света" ще открие тази вечер 12-то издание на фестивала за кино от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка „София Менар“ в Дома на киното. Това ще е единствената прожекция на лентата, номинирана за „Златна палма” в Кан и представила Египет в надпреварата за чуждоезичен „Оскар”.

Фестивалът ще продължи до кр...

14 Януари, 2020
Регионални
Банско ще е домакин на още един старт за Световната купа по ски през 2020г.

Банско ще е домакин на трето състезание за Световната купа по ски за жени през 2020г. Международната ски федерация реши, че отложеното спускане от Вал д‘Изер ще се проведе в българския ски курорт на 24 януари петък. Все още не е ясен началния час на състезанието.

Така Банско ще приеме три старта от Световната купа за жени през тази година – на 24.01 спускане, на 25.01 отново спускан...

14 Януари, 2020

Изпратете запитване