Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Интерактивен пътеводител ще помага на туристите в Бургас

2009-09-04   |  econ.bg, 04.09.09

Модерен интерактивен пътеводител ще помага на туристите, посещаващи Бургас. Инициативата е разработена от общинската със съдействието на Регионалния бургаски музей и Колежа по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров". Пътеводителят е поместен на сайта на Туристическия информационен център - www.tic.burgas.bg. Той се състои от 5 атрактивни туристически маршрута, представляващи разходка из разнообразното културно-историческо наследство на региона. Те обхващат посещение на всички църкви и храмове, музеи, художествени галерии, паметници на културата, университети и обществени институции в града. Всеки исторически, природен и архитектурен паметник е придружен от снимка и любопитна информация.

Не са забравени и най-малките летовници - за детските групи има специално разработен маршрут, който включва гостуване на Етнографския музей с изработване на сувенири от глина и посещение на Фестивала на пясъчните скулптури.

Пътеводителят има българска и английска версия, а в края на октомври ще бъде преведен още на руски и немски език. Съдържанието му ще бъде периодично обогатявано с информация. Следващите туристически обекти, които предстоят да бъдат включени в него са защитената местност „Пода" и Природен парк „Странджа".

Освен виртуална версия, пътеводителят ще бъде разпространяван и във формата на туристическа карта на Летище - Бургас и в Туристическия информационен център.

Създаването на иновативния пътеводител ще позволи на туристите не само да се запознаят с културно-историческото богатство на Бургас и региона, но и с популяризирането му като атрактивна туристическа дестинация, убедени са инициаторите.

Разгледайте нашите оферти в/близо до Бургас

  Още новини

Сподели
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Още Новини

последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024
Медиите за нас
Как еврозоната ще промени имотния пазар у нас? Отговарят експертите

Имотният пазар в София, който е най-оживеният у нас, започна 2023 г. със спад на сделките от почти 14%, но през следващите две тримесечия успя да го ограничи до съответно 11,7% и 5,4 на сто. Това сочат изчисленията на база данните на Агенцията по вписванията. В цялата страна в края на миналата година са били изповядани 62 398 сделки, което е спад със 7,4 на сто на годишна база.

Как...

20 Февруари, 2024

Изпратете запитване