Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

ПЛОВДИВ ДЖАЗ ФЕСТ' 2018

2018-10-22   |  http://www.visitplovdiv.com

Тази година Пловдив Джаз Фест ще се проведе от 31-ви октомври до 3 ноември като част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ и отново ще посрещне едни от най-забележителните световни джаз артисти.

По традиция концертите ще се случат в Дома на културата „Борис Христов“. За четвърти път в началото на ноември Пловдив ще бъде преобразен чрез музиката, благодарение на Мира Кацарова, която организира Пловдив Джаз Фест посредством своята компания „Блу Ем“

31 ОКТОМВРИ - 20:00 часа, Градски дом на културата "Борис Христов". Вечер с Елиане Елиас. Тази година Пловдив Джаз Фест ще бъде открит от бразилската певица и пианистка Елиане Елиас. Концертът под мотото „Вечер с Елиане Елиас“ ще включва различни нейни композиции. Елиане пристига в България с групата си, част от която е и нейният съпруг – известният басист Марк Джонсън. Последната награда Грами в кариерата на Елиане Елиас е от миналата година - за проекта й Dance of Time. През април 2018 излезе дискът й с Music from Man of La Mancha. Проектът съдържа интерпретации на музиката от прочутия бродуейски мюзикъл „Човекът от Ла Манча“ и достигна първо място в различни класации за джаз.

01 НОЕМВРИ - 20:00 часа, Градски дом на културата "Борис Христов". На 1 ноември концертите в програмата на фестивала ще бъдат два. Вечерта ще бъде открита от американската певица и пианистка Дина Дероуз, която пристига за Пловдив Джаз Фест по покана на Groove Atelier и ще изнесе концерт с участието на български музиканти. Освен прекрасен изпълнител, Дина е изтъкнат преподавател в някои от най-престижните музикални университети в Европа и САЩ и през годините има колаборации с много от големите имена в световния джаз.
Вторият концерт на 1 ноември ще представи специалния проект на Теодосий Спасов и Влатко Стефановски, създаден за Пловдив Джаз Фест. Публиката ще има удоволствието да чуе завладяващите интерпретации на двама от най-обичаните артисти, боравещи изкусно с музикалното наследство на Балканите, смесвайки го с новаторските си идеи и недостижими изпълнителски качества.

02 НОЕМВРИ - 20:00 часа, Градски дом на културата "Борис Христов". Третата вечер на 2 ноември ще бъде открита с бенефисен концерт, в чест на Бели, зелени, червени – формацията, оставила дълбока следа в историята на българския джаз. На сцената ще се качат учениците на Бели, зелени, червени, за да почетат своите учители и вдъхновители.
След техните изпълнения следва концертът на Дейв Холанд квартет, с участието на любимия на мнозина джаз артисти саксофонист Крис Потър. Самият Дейв Холанд е посветен на музиката от над 50 години. Името му е известно за всички почитатели на джаза. Започнал да свири в групите на величия като Майлс Дейвис, Стан Гец и Бети Картър, в последния половин век басистът участва в стотици записи, в колаборация с други големи имена или с негови лични музикални проекти. С непрекъсната концертна дейност, по всички сцени в света, Дейв Холанд е многократен носител на награда Грами, а през 2017 година получи отличието „Майстор на джаза“, връчвано ежегодно от Националната фондация за изкуствата на САЩ от 1982 година насам.

03 НОЕМВРИ - 20:00 часа, Градски дом на културата "Борис Христов". Кулминацията на тазгодишното издание на Пловдив Джаз Фест ще бъде закриващият концерт в последната вечер на 3 ноември. Тогава фантастичният Ян Гарбарек ще излезе на сцената заедно с групата си, в която е и прочутият индийски перкусионист Трилок Гурту. И двамата изпълнители имат богата история зад гърба си и неподправен стил на свирене, който отдавна се е превърнал в запазена марка за всеки от тях. Със своята музика Ян Гарбарек не само показва съвършенството при интерпретирането й, но и преминаването на граници, без които всичко звучи още по-въздействащо. Това е повод неговите концерти да посрещат най-разнородна публика, включваща почитатели на различни жанрове, отворени към това, което Ян Гарбарек има да им разкаже чрез своя инструмент.

Вече стартира предварителната продажба на билети, които могат да бъдат закупени на промоционална цена в мрежата на Eventim. С обявяването на пълната програма на фестивала, ще бъде пуснат и ограничен брой гранд пасове с 25% отстъпка за четирите вечери. Освен онлайн, билетите са достъпни и на касата в БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР ПЛОВДИВ, както и в OMV, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи.

И тази година, освен големите концерти в Дома на културата „Борис Христов“, програмата на фестивала ще включва съпътстващи събития и Младежки конкурс, който привлича все по-интересни и обещаващи млади джаз артисти. Пловдив Джаз Фест 2018 продължава да свързва поколения, идеи и музикални мечти.

От 31-ви октомври до 3-ти ноември в Пловдив отново ще се отвори една малка нова вселена, изпълнена със смисъл, музика и прекрасна публика. Пловдив Джаз Фест е врата към нея, отворена за всички.

Вижте нашите предложения за имоти ново строителство в гр. Пловдив


  Още новини

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Отворихме офис в сърцето на Дупница: Посетете ни на ул. Княз Борис I, номер 1!

Новият ни офис в Дупница отвори врати! Той е разположен в центъра на града, на ул. Княз Борис I, номер 1, етаж 1 - срешу ГУМ.

Този стратегически ход е част от нашата мисия да бъдем възможно най-близо до нашите клиенти и да предоставяме висококачествени услуги на местно ниво както за купувачи, така и за продавачи.

В новия ни офис клиентите ще могат да с...

28 Март, 2024
последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024

Изпратете запитване