Пловдив Джаз Фест 2019

2019-10-07   |  https://plovdiv2019.eu

“Пловдив Джаз Фест” е акцент в програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

“Пловдив Джаз Фест” е международен музикален фестивал за джаз музика и култура. Джазът е вплетен в традициите и културата на Пловдив. Форумът продължава 10-годишна традиция - той е наследник на “Пловдивски джаз вечери” и от 2016 г. посреща ежегодно в началото на ноември в Пловдив някои от най-влиятелните артисти на световната джаз сцена. Към основната програма на тези есенни вечери, изпълнени с джаз, са включени редица съпътстващи събития - майсторски класове, джем сешъни, изложби, учредена е награда за цялостен принос в джаза, като и Младежки конкурс за джаз изпълнители.

Пловдив Джаз Фест 2019 (31 октомври – 2 ноември)
През 2019 г., в началото на ноември, Пловдив Джаз Фест отново среща любителите на джаза с изключителни артисти. Акцент в програмата е легендарният китарист и носител на "Грами" Джон Скофийлд, който ще гостува на феста на 1 ноември. Заедно с него на сцената ще излезе и друг лауреат на "Грами" – певецът и пианист Джон Клиъри от Ню Орлиънс.

Основната програма на фестивала тази година се състои от 6 концерта, които са събрани в три дни. Паралелната програма включва клубни концерти, джем сешъни, изложба, литературен фокус и младежки конкурс.

Пловдив Джаз Фест 2018 (31 октомври - 3 ноември)
Елиане Елиас открива фестивала на 31 октомври, а прочутият Ян Гарбарек го закрива на 3 ноември. Основните концерти се провеждат в Дом на културата „Борис Христов“, ще има джемсешъни и съпътстващи събития в BeeBop Café. „Пловдив джаз фест“ отново ще присъди Награда за цялостен принос, след като вече връчи отличия на Огнян Видев и Веселин Николов. Фестивалът ще поощри младите таланти на традиционния Младежки джаз конкурс.

Специални гости тази година са и Дейв Холанд квартет с Крис Потър, Дина Дероуз, както и Теодосий Спасов с Влатко Стефановски!

Пловдив Джаз Фест 2017 (1 - 4 ноември)
Фестът посрещна трима от най-влиятелните джаз изпълнители – Джейсън Моран, Дони Маккаслин и Джошуа Редман. На сцената бяха представени 4 големи български проекта - Хилда Казасян, съвместно с JP3, отбеляза годишнината от рождението на Ела Фицджералд. Гостите на фестивала чуха последните проекти на Христо Йоцов (Jazz Cats) и Антони Дончев. Пловдив Джаз Фест представи и „4 господа пеят джаз“ - Орлин Павлов, Павел Терзийски, Свилен Ноев и Стефан Вълдобрев, които изпълниха любимите си джаз песни в специално създадени аранжименти.

Пловдив Джаз Фест 2016 (1 - 5 ноември)
През 2016 г. фестът, стилово ориентиран към боса нова, включи интересни проекти, създадени специално за фестивала. Бендът от пловдивски музиканти, както и концертът „Четири дами пеят джаз“ бяха сред най-високо оценените събития. Меломаните се насладиха и на изпълненията на Камелия Тодорова, Ангел Заберски-син, на музикантите от бразилската формация „Zuco 103“ и на виртуозния изпълнител Ришар Бона и неговия джаз квинтет.

Вижте нашите предложения за имоти в гр. Пловдив и района

  Още новини

Сподели
Изгодни имоти в Банско - най-добрите предложения само при нас!
Видяхте ли цените в Банско! Обзаведени студиа от 10 000 евро! Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който работи целогодишно. За собствено ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Морска резиденция Belle Epoque в Лозенец
Елитна морска резиденция на първа линия на плажа в Лозенец. Напълно завършена и функционираща, с луксозни апартаменти от най-висок клас. Вижте последните налични жилища за продажба.
Вижте още

Още Новини

Регионални
„Витошка“ с безплатен интернет по цялата пешеходна част

Безплатен интернет вече има по цялата пешеходна зона на столичния бул. „Витоша“. Жители и гости на София може да се възпозлват от услугата в участъка от площад „Света Неделя“ до Моста на влюбените. Това стана ясно на пресконферекция на зам.-кмета по дигитализация Владимир Данаилов и общинските съветници Христиан Петров и Николай Стойнев, съобщи „Монитор“.

Проектът е реализиран със с...

21 Май, 2020
Регионални
Отварят първия Food Park в София

София ще има своя първи Food park, който ще носи името Quartal. Концепцията на мястото е посетителите да имат богат избор от различни храни и напитки, както и разнообразна културна програма – концерти, филми, stand up comedy и други. Достъпът до Quartal е абсолютно безплатен.

„Идеята е заимствана от такива пространства в други държави. Подобни паркове са голям хит в цяла Европа – об...

21 Май, 2020
Регионални
Нов парк ще бъде изграден в квартал "Манастирски ливади - Изток" в София

Столичната община (СО) планира да изгради парк в кв. "Манастирски ливади - Изток", който да е разположен по протежение на реките, протичащи в района. През жилищната територия преминават Боянска бара и Бара Изливо, които са притоци на Перловска река. На места при първия воден басейн вече има извършвани корекции през годините, в южната част на квартала също има промени на коритото, а в...

05 Май, 2020
Регионални
София чества 141 години като столица на България

София чества 141 години като столица на България.

По традиция целият ден е изпълнен с празненства, но днес такива няма да има заради извънредното положение.

София е избрана за столица на Княжество България на 3 април 1879 г. от Учредителното събрание. През 1879 г. е изготвен първият градоустройствен план на града. Той преобразява силуета и оформя в голяма степен облик...

03 Април, 2020

Изпратете запитване