Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Марково и Белащица - пловдивският избор

2012-02-02   |  Труд, 01.02.12

Въпреки кризата къщите в селата от родопската яка край Пловдив - Марково и Балащица, държат високи цени. Те все повече се разрастват, а напоследък се появиха апартаментни комплекси, които се намират дори сред нивите в покрайнините на селата. До тях се стига по черен път, но новите собственици са сигруни, че съвсем скоро ще сложат асфалт.

„Има търсене на жилища, но сделките не са много, защото хората се страхуват да влагат пари", коментират брокери.

До двете села пътуват автобуси на половин час, както и маршрутки. За 5-10 минути се стига с автомобил. За 286 000 евро се предлага например новопостроена къща в Белащица, завършена на тапа и замазка. Площта е 286 кв. м. Намира се в нов комплекс с 11 еднофамилни жилища. Друг собственик предлага обзаведен палат в селото, със същата квадратура, но с 40 000 евро по-малко. Който иска по-евтино, може да си купи парцел от 750 кв. м за 52 000 евро. За 650 000 евро се предлага монолитна двуетажна къща от 150 кв. м с шест помещения и тераси, а към дома има 340 кв. м двор. Къща с три спални, два санитарни възела, хол, трапезария с бокс, веранда и гараж се оферира за 307 000 евро. Домът е в комплекс с други еднофамилни къщи.

В Марково пък напоследък се предлагат апартаменти в нови комплекси. Средната им цена е около 400 евро на квадрат, колкото е и в крайните квартали на Пловдив. На по-ниски цени и в двете села могат да се намерят домове, строени през 60-те и 70-те години на миналия век. Предлагането на парцели и къщи в Белащица и Марково на този етап е повече от търсенето, коментират брокери.

Разгледайте нашите оферти на селски имоти за продажба в района на Пловдив

  Още новини

Сподели
Къщите на село са хит и този сезон!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Готови за ползване студиа на първа линия до къмпинг Градина
Осигурете си незабравими лета в комплекс с басейн на великолепния Царски плаж между Черноморец и Созопол! Независимо дали търсите романтична почивка, семейна ваканция или самостоятелен ваканционен дом, тук ще намерите всичко, от което се нуждаете. В допълнение, имате възможност за допълнителен доход от отдаване под наем. Разгледайте тази оферта още сега!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Цените на жилища с двуцифрен ръст. Топ съвети към продавачите

По данни на НСИ за първото тримесечие цените на жилищните имоти в страната са се покачили с 16% спрямо година по-рано. Подобен ускорен ръст не е регистриран от 2022 г. насам. За сравнение, през 2023 г. годишният ръст в цените беше е около 10%.

Подобно движение нагоре НСИ регистрира и при доходите, като по данни за първото тримесечие на 2024 г. средната месечна работна заплата в стра...

16 Юли, 2024
Медиите за нас
Пазарът на жилища: А сега накъде?

За оживлението на пазара на имоти и прогнозите за неговото развитие, вижте какво споделят Добромир Ганев - Управител на Форос и Полина Стойкова - Изпълнителен директор на Bulgarian Properties.

Този път е различно. Това са четирите най-опасни думи в света на инвестициите според сър Джон Темпълтън – един от най-успешните инвестиционни мениджъри на 20. век. През последнит...

09 Юли, 2024
Медиите за нас
Полина Стойкова пред БНТ: Имотите продължават да поскъпват

Горещо лято за жилищното кредитиране и недвижимите имоти. Цените на жилищата с рекорден ръст - 16%. Това отчита НСИ за първото тримесечие.

Въпреки по-високите цени - ръст с близо 9 на 100 има и при сделките. Покупката на имот се улеснява и от продължаващите исторически ниски лихви по кредитите. Колко гореща е ситуацията в сектора и ще се стигне ли до прегряване на пазара?

08 Юли, 2024
Фирмени
Брокери на месец юли 2024

Горещ, активен, динамичен – такъв беше имотният пазар през изминалия месец, такива са и нашите топ брокери, които са до вас във всяка една стъпка от сделката. 🔥

📈 Изпратихме пореден силен месец за имотния пазар и навлизаме в не по-малко активните летни месеци, които през последните години се оформиха като върхови за пазара.

Активността и положителните ...

02 Юли, 2024

Изпратете запитване