Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

15 интериорни хитринки за едностаен апартамент

2017-02-07   |  Новини дир.бг, 05.02.2017

В съзнанието на повечето хора твърдо се е запечатала мисълта, че едностайният апартамент е временно жилище, което не може да бъде практично и съвременно. Това не е така.

Можете да се убедите в това, ако се възползвате от хитрите идеи на дизайнери. Те ги влагат именно в жилищни пространства, които са малки.

1. Многофункционални мебели

Мебелите, които съвместяват няколко функции, сякаш са създадени специално за едностайни апартаменти. Прост пример за това как домът да изглежда по-хармоничен е този шкаф с лавици.

2. Сън зад завесата

Можете да отделите зоната за сън от останалото пространство с помощта на лека завеса. Този начин на зониране позволява да икономисвате доста място- А за да бъде зоната все пак по-обособена, издигнете я. Тук има подиум за тази цел.

3. Най-уютната кухня

Дори най-малката кухня може да побере зона за гости. Удобен малък диван, маса и мини хол. За да направите помещението уникално, сложете в него фалшива камина.

4. Внимание към втория етаж

Таванът и пространството непосредствено под него често се използват неефикасно. Погледнете как дизайнерите са решили този пропуск. Високо разположените лавици са доста удобни.

5. Максимум въздух

Ако в дома има малко място, това не означава, че е необходимо да съберете в нея максимум вещи. Напротив, колкото по-малко са те, толкова по-добре. Така ще си гарантирате усещане на свобода. Заложете и на светла цветова гама от студени нюанси.

Когато наследите от баба си гарсониераДизайнерите Piotr Matuszek & Gosia Czarny създадоха интериор за едностаен апартамент с площ 20 кв.м.

6. Повече стъкло

Още един удачен начин да отделите една зона от друга е като използвате стъклени прегради. Отразителната повърхност на стъклото гарантира усещане за по-голямо пространство.

7. Шкаф вместо стена

Шкафът, който разделя стаята на две части, често се използва за зониране. За да изглежда интериорът стилно, препоръчваме да заложите на мебели в светъл цвят. След това ги декорирайте с огледала.

8. Прегради, в които можете да държите вещи

Ниските системи за съхраняване на вещи могат да бъдат пръв приятел на собствениците на малки апартаменти. На плота им можете да организирате своето работно място

9. Осветлението

Когато осветлението е разположено нестандартно или на много нива, това прави жилищното пространство по-комфортно и уютно. Заложете на необичайни осветителни тела.

10. Прозорец в кухнята

Ако стената между стаята и кухнята не е носеща, можете да я превърнете в бар-плот.

11. Двойка цветни петна

В процеса на оформление на едностайния апартамент, който не е голям, е налице риск да се увлечете по неутралните светли тонове. Като резултат помещението изглежда скучно. Препоръчваме да заложите на двойка ярки цветови акценти. Тук такива са диванът и картината.

12. Сложни фигури

Заложете на материали с интересни десени и фигури. Вижте стената – тя е от тухлички.

13. Необичайни сводове над вратата

Когато няма място за врата, използвайте сводове. А последните оформете така, че да придават свежест и стил. Такива конструкции изглеждат интересно.

14. Щипка разкош

Опитайте се да изпълните пространството на малкия апартамент с разкошни вещи. Изобилието от старинни и ексклузивни предмети ще изглежда нелепо – затова се доверете на чувството си за мяра. Трябват ви само няколко разкошни вещи.

15. От обикновен апартамент в студио

Обединете кухнята със стаята – това решение е оправдано, когато имате едностаен апартамент.

Вижте нашите оферти за едностайни жилища в София


  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още

Изпратете запитване