През август и септември ще има нов спад в строителството

2009-07-29

Около 11% е спадът в строителството за полугодието спрямо същия период на миналата година. Това каза Симеон Пешов, председател на Българската строителна камара, цитиран от Агенция "Фокус".

Очакванията са, че през юли, август и септември ще бъде отчетен нов спад, който е трудно да се прогнозира. Причина за него ще бъде краят на инерцията от миналата година, липсата на нови инвестиции и закъснели публични инвестиции. Докато се организират публичните инвестиции, договори може да се подпишат, но работа няма да има. Това е обективен процес, посочи Пешов.

Според него новият кабинет може да спре спада в края на годината и в началото на следващата процесът да се обърне, но без да стига нивата от средата на миналата година.

"Спасението е в европейските фондове. Трябва да се възстанови доверието пред Европа. Необходимо е да се осъществи бърз преглед на онези проекти, които Брюксел иска да се прегледат, както и бързо обявяване на търговете за Автомагистрала "Тракия" и бързо обявяване на други търгове, подписване на договори в края на годината. Фирмите ще намерят вътрешни резерви, ресурси, за да не уволняват служители. Като има търгове и договори, фирмите няма да съкращават хора и това ще е подкрепата за бизнеса. За това обаче трябва да се бърза и аз смятам, че новото правителство ще направи това - преглед на проекти и обявяване на търговете, за да тръгне обратно процесът нагоре", каза Пашов
В момента се довършват обекти, които са започнати, но не се строят нови.

Разгледайте нашите НАЙ-ИЗГОДНИ ОФЕРТИ

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Споделете
Изгодни имоти в Банско - най-добрите предложения само при нас!
Видяхте ли цените в Банско! Обзаведени студиа от 10 000 евро! Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който работи целогодишно. За собствено ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-article.php(273): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114