Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

През август и септември ще има нов спад в строителството

2009-07-29   |  econ.bg, 29.07.09

Около 11% е спадът в строителството за полугодието спрямо същия период на миналата година. Това каза Симеон Пешов, председател на Българската строителна камара, цитиран от Агенция "Фокус".

Очакванията са, че през юли, август и септември ще бъде отчетен нов спад, който е трудно да се прогнозира. Причина за него ще бъде краят на инерцията от миналата година, липсата на нови инвестиции и закъснели публични инвестиции. Докато се организират публичните инвестиции, договори може да се подпишат, но работа няма да има. Това е обективен процес, посочи Пешов.

Според него новият кабинет може да спре спада в края на годината и в началото на следващата процесът да се обърне, но без да стига нивата от средата на миналата година.

"Спасението е в европейските фондове. Трябва да се възстанови доверието пред Европа. Необходимо е да се осъществи бърз преглед на онези проекти, които Брюксел иска да се прегледат, както и бързо обявяване на търговете за Автомагистрала "Тракия" и бързо обявяване на други търгове, подписване на договори в края на годината. Фирмите ще намерят вътрешни резерви, ресурси, за да не уволняват служители. Като има търгове и договори, фирмите няма да съкращават хора и това ще е подкрепата за бизнеса. За това обаче трябва да се бърза и аз смятам, че новото правителство ще направи това - преглед на проекти и обявяване на търговете, за да тръгне обратно процесът нагоре", каза Пашов
В момента се довършват обекти, които са започнати, но не се строят нови.

Разгледайте нашите НАЙ-ИЗГОДНИ ОФЕРТИ

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване