Търговски гиганти растат на юг

2010-11-04

След втората вълна на нови търговски обекти тази година се очаква да има откриване на нови молове в София не по-рано от две-три години. Предстоящите проекти обаче са истински гиганти за нашите мащаби с отдаваеми площи от над 70 хил. кв. м. Засега най-близка е перспективата на два търговски центъра в южната част на София.

Трите още по-големи
За края на 2012 г. е планирано приключването на мола Paradise Center, който ще бъде изграден на терен от 36 дка между бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна". Търговският център се очертава като най-големия в София с отдаваема площ над 75 хил. кв. м. Също в южна посока, но поне година по-късно инвеститорът "Данаос Девелопмент" ще пререже лентата на своя проект - мол с отдаваема площ 72 хил. кв. м, който ще дели терен с мебелния магазин IKEA. За третия проект в южна посока - "България мол", все още се водят преговори за финансиране. Според източници от пазара обаче, ако те приключат с положителен резултат, молът може да бъде изграден до 2 години по-късно.

Новите стратегии
Освен с мащабите си обаче новите молове ще трябва да впечатлят потребителите и с нови стратегии. Като конкурентно предимство на проекта на "Данаос Девелопмент" отсега се очертава близостта с IKEA. Интересното в този проект е и вмъкването за първи път на нашия пазар на верига от типа "направи си сам". Заради течащите преговори обаче инвеститорите засега не съобщават нейното име.

Според Димитър Киферов от Forton International добра възможност за новите молове е да привлекат купувачи с отработената стратегия за вкарване на нови за нашия пазар марки. Като опции за ключови наематели в този случай се очертават популярни вериги за облекла като Н&М и С&А, които от известно време планират разрастване в посока България. Преди две години например преговорите с С&А бяха на финален етап. Марката трябваше да влезе в "Бургас плаза", "Мегамол Русе", както и в Serdika Center покрай дългогодишните си отношения с ЕСЕ Projektmanagement. Заради лоши финансови резултати на съседни пазари обаче тя отложи стъпването си у нас.

Разгледайте нашите оферти на търговски площи за продажба и под наем


  прочети повече статии

Споделете
AMur Residence - луксозна сграда на ул. Мур, до бул. България
AMur Residence материализирала идеята за модерно градско жилище: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение
Вижте още

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-article.php(273): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114