Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

€3.6 млн. за най-скъпата къща у нас

2019-03-05   |  telegraph.bg

3,6 милиона евро струва най-скъпата къща в България в момента, която е пусната за продан в началото на 2019 г.

Луксозният имот на два етажа в столичния квартал „Бояна“ е развълнувал американското издание „Ню Йорк таймс“. В последния си брой те публикували статия за жилищния пазар в България, в която обобщават тенденциите в цените от миналата година и очакванията за тази година, профила на купувачите и препятствията, с които обикновено се сблъскват чужденците, придобиващи жилище у нас. Материалът започва с представянето на луксозна къща в „Бояна“, един от най-скъпите квартали в София, както отбелязва изданието.

Коментар

„Те искаха да разкажат за жилищния пазар у нас. Особено се впечатлиха от тази къща в „Бояна", която е построена през 90-те години на миналия век. Пуснахме я за продажба в началото на 2019 г.", разказа за „Телеграф“ Полина Стойкова, изпълнителен директор на имотната агенция Bulgarian Properties, която продава луксозната двуетажна къща. Интересът към този клас имоти е доста малък у нас, както и търсенето, добави тя. По думите й публикуваната статия е пример за това, че и в България има класни имоти.

„Когато търсехме какви имоти да предложим на изданието, първо решихме да им покажем няколко възрожденски къщи. Те обаче не ги харесаха. Спряха се на три от най-луксозните ни имоти, които предлагаме на пазара. В крайна сметка обаче избраха „Бояна“, разказва изпълнителният директор на имотната агенция Bulgarian Properties. „Другите две къщи, които се харесаха на „Ню Йорк таймс“, бяха в района на Пазарджик и на Слънчев бряг“, добавя тя.

890 000 евро е цената на имота в Слънчев бряг
. Той е с площ от 450 кв.м., паркомясто, басейн и три спални. 999 000 евро пък е цената на къщата в района на Пазарджик. Тя е с обща площ от 900 кв. м., има 5 спални и двор от 1300 кв.метра.

Купувачи

Около 80% от купувачите в столицата са българи, казва Полина Стойкова. Нейната компания наблюдава стабилен приток на чуждестранни купувачи. Стойкова допълва, че международните купувачи са предимно от европейски страни като Великобритания, Ирландия, Белгия и Франция, както и от съседни страни като Гърция, Сърбия и Македония. Нейната компания има и клиенти от САЩ, Канада, Южна Африка и Австралия.

Прочетете повече за луксозния имот в Бояна тук

  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване