Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Защо купуваме с агенция за недвижими имоти


Ползването на услугите на реномирана агенция за недвижими имоти спестява на купувача много нерви и притеснения, защото работата на агента е да напътства и помага. В основата, разбира се, стои недвижимият имот, но с него върви и не много проста процедура, свързана с преговори, документация и срокове. Именно това е, което професионалните агенции за недвижими имоти предлагат – те не продават имоти, а предоставят дълъг списък от услуги, които да направят процеса на покупката на имот лесен и приятен.

Какви услуги търсят купувачите на недвижими имоти?

Купувачите на недвижим имот обикновено търсят точно определени неща, защото решението да се закупи недвижим имот е дълъг процес и е нужна точно определена информация. Проучване на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС сочи, че изискванията на купувачите към агенциите по недвижими имоти са изключително ясно дефинирани:

• Помощ в намирането на точния имот – за това не е трудно да се досети човек. Резултатите показват, че тези, които търсят имот, най-високо ценят стойността на богатия избор от оферти и на познанията на професионалните агенти за пазара.

• Помощ при преговарянето за цената – голяма част от купувачите осъзнават колко е важно да получат професионална помощ в преговорите за цената от техния агент. Причините за това може да са липса на знания в сферата на недвижимите имоти, но по-често това е желанието на купувача да има надежден и компетентен посредник при сделката.

• Помощ при оформянето на документите – тези, които са решили да купят имот, имат нужда от помощ при оформянето на документацията и от някой, който да ги напътства и да им обясни подробностите, сроковете, както и правата и задълженията на страните по сделката.

• Помощ в намирането на финансиране за покупката на имот – с увеличаването на интереса и възможностите за ипотечното кредитиране нараства и необходимостта купувачът да получи професионална и персонална информация и съвет за най-изгодния кредитен продукт. Купувачите ценят професионалните агенции за недвижими имоти, които дори предлагат съдействие за придвижване на необходимите документи за отпускане на ипотечен кредит.

Това са едни от основните неща, които търси купувачът, но могат да се добавят още няколко, които също се смятат за неизменна част от процеса на търсене и закупуване на имот.

• Богат избор от оферти - Това е нещо задължително, като по-големият списък с оферти на недвижими имоти предполага по-голяма агенция за недвижими имоти, с повече опит и по-широка партньорска мрежа. Професионалните агенти предоставят услугата намиране на имот по зададени от купувача критерии. Това спестява на купувача доста време и усилия за намирането на правилния имот.

• Бърз отговор на запитване от клиента. В ерата на интернет е лесно да се намери недвижим имот в мрежата. Това, което клиентите търсят, е популярен сайт, в които търсеният имот се намира лесно и е възможно най-добре описан. След като интересът на клиента е спечелен, следва запитване за допълнителна информация. И тук идва важният момент – бързината на отговора. Отговорът на всякакви въпроси относно покупката следва да е бърз и изчерпателен. Така се спестява време и шансът да се изпусне подходящ имот поради динамиката на пазара става минимален.

• Допълнителният елемент. Използването на агенция за недвижими имоти има още едно необоримо преимущество – клиентът получава всички услуги на едно място. Добрата агенция ще предложи обслужване от А до Я. Като освен основните елементи ще включи и допълнителни детайли, които допълват процеса. Този допълнителен елемент може да е редовна информация за хода на строителните дейности (при купуване на имот „на зелено”), различни промоции (намаления, гарантиран наем), както и предоставяне на екип от професионални строители и майстори, които да направят исканите промени в новозакупения имот.

Използването на професионална агенция за недвижими имоти пести време, нерви, а много често и пари. Често потенциалните купувачи остават с погрешното впечатление, че купуването на имот чрез агенция е много по-скъпо, отколкото ако имотът се купи директно от продавача. Това не е така, особено ако се обърне внимание на рисковете при купуването на имота директно от продавача – липса на достатъчно информация за имота и за самия процес на купуване, а ако купувачът остане неудовлетворен няма към кого да се обърне за съвет и помощ.


Ако имате въпроси, моля свържете се с нас.

Разгледайте нашите горещи оферти

Защо продаваме с агенция

Сподели
Офиси в София за продажба и под наем
Да изберем заедно новия дом за вашия бизнес! Разгледайте нашите предложения за офиси за продажба и под наем. Те са в разнообразни класове сгради и райони на София.
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване