Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Имотите в София 3-то тримесечие на 2017 г. – анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2017-10-19   |  Полина Стойкова MRICS, Изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES

Силното лято за имотния пазар в София преля в активна есен. Нарасналото търсене постепенно доведе до увеличено предлагане от страна на строителните предприемачи, като най-силен ефект от повишеното предлагане на ново строителство се усети през изминалото 3-то тримесечие. Това съвсем естествено доведе до балансиране на пазара в София на равновесна цена около 1 000 евро/кв.м. и забавяне на темпа на нарастване на цените, каквито бяха и нашите очаквания за развитие на пазара през тази година.

Данните на BULGARIAN PROPERTIES сочат, че през третото тримесечие средната цена на имотите запазва достигнатите през предходното тримесечие нива и остава без изменение.

Към момента пазарът е в баланс и се радва на отлични условия за покупко-продажби на имоти, със стабилно търсене и наличен избор от ново строителство, както и все повече качествени и адекватно оценени имоти на вторичен пазар.

Обеми продажби


Наскоро обявените данни на Агенцията по вписванията за 3-тото тримесечие сочат, че в София са вписани 6 300 имотни продажби при 6 073 за същия период на миналата година, което е ръст от 3.75% на годишна база. За деветмесечието нарастването на обемите продажби на имоти в София е около 4%, като извън статистиката остават сделките с жилища в процес на строителство, които ще бъдат вписани на по-късен етап.

За средните цени, предпочитани квартали и параметри на закупените жилища вижте целия ни анализ. Изпратете ни запитване тук

Вижте нашите топ оферти ново строителство в София


  прочети повече статии

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване