Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Възможно завръщане на английските купувачи

2015-05-18   |  www.fakti.bg, 14.05.2015

Англичаните отново откриват България като имотна дестинация. Оказва се, че почти нищо не си спомнят от 2004-2005 г., когато хитът за тях беше да притежават полуразрушена селска къща с външна тоалетна в България.

Днес отново трябва да им се обяснява как се стига до нашата страна, какъв е климатът и друга полезна информация, обясняват специалисти. Този път обаче островитяните са се насочили към морските ни курорти. Дали това лято те ще бъдат изместени от руснаците и дали отново британците „ще спасят” морския ни имотен пазар подобно на добрите стари времена, когато пазарът вървеше само напред и нагоре, предстои да видим.

Повече за интереса на британците към българските имоти разказва Полина Стойкова, изпълнителен директор на агенция BULGARIAN PROPERTIES, която преди дни се върна от специализирано изложение в Лондон.

- Госпожо Стойкова, към кой тип имоти англичаните проявяват интерес у нас?

- Определено търсят слънце, море, топло и дълго лято, така че интересът им е насочен основно към българските морски курорти. Мислехме, че акцентът ще е предимно към ски, но не. И те като руснаците търсят море.

- Опция ли е за тях покупката на ваканционен имот от техни сънародници от предишната имотна вълна?

- Да. Масово на пазари, които преживяха имотния бум (Испания, България), сега рекламират или препродажби, или ново строителство. За англичаните е еднакво интересно както да купят говори имоти, защото са обзаведени и веднага могат да ги ползват, така и тези ново строителство, което се предлага от предприемача.

Дефакто ние тръгваме от кота 0 – къде е България, какво е времето. Не мога да кажа, че има точно фокусирана тенденция.

- Защо се получава така, че след 10 години отново се налага да обясняваме на англичаните къде е България?

- Вероятно, колкото и да са били многобройни преди времето на бума, на фона на целия пазар, който е във Великобритания, на фона на всички, които традиционно предпочитат да купуват в Испания, Франция и други утвърдени и развити пазари, не са били чак толкова много англичаните купили имоти в България.

- Това, което построихме за руснаците може ли да го реализираме при англичаните?

- Да, напълно. Може би 2008 г. имаше очакванията, че руснаците с големите бюджети, ще търсят огромните апартаменти и няма да харесат това, което англичаните купуваха. Но действителността се оказа различна – много голяма част от руснаците си купиха имоти от англичани.

- Предстоящото лято повече руснаци или англичани ще купуват?

- Още е рано да се каже. Ние работим на етап промотиране на страната сред британците – на колко часа път сме от Острова, колко седмични полета има, какво е времето и други.

Важно е да се каже, че проблемите, които ги има в България са едно към едно с тези в Испания. Разликата е само в мащаба на имотния пазар. А нашите цени са много по-добри, но хората не са информирани. Необходимо е страната да има по-голямо медийно присъствие, за да може да привлече интерес.

Вижте нашите оферти на ваканционни имоти

Разгледайте имоти на морето

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване