Имате ли имот за продажба във района на Варна? Продайте го с нас!

Начало Продажба Област Варна Близо до гр. Варна Парцел с проект (Villa project: 25502)

Еднофамилни къщи до Варна (парцел с проект)

Проект за селище от 9 самостоятелни къщи

ТАЗИ ОФЕРТА НЕ Е ВАЛИДНА
Характеристики на имота

Тип на имота: Парцели в регулация, Бизнеси, Парцели за инвестиция, Строителни проекти, Парцели с проект, Инвестиционни проекти
Обща площ: 1489.86 м2 (чиста площ плюс общи части)
Двор: 8400 м2
Състояние: прочетете текста
Реф. номер: Villa project: 25502

Местоположение на имота/комплекса

Област Варна / Близо до гр. Варна

Приблизително местоположение на имота

Проектът е планиран за изграждане на затворен комплекс от еднофамилни къщи, всяка със собствен двор, върху терен от 8400 кв.м. Намира се в регулацията на красиво село, в хълмиста местност, само на 14 км от морската столица Варна. Заобиколен е от красиви вили и къщи за целогодишно живеене, църква, а само на един километър от парцела се намира местността „Побити камъни“ защитен артефакт от ЮНЕСКО. Достъпът до селото е лесен и бърз по главната магистрала Варна-София. Пътят между магистралата и селото е хубав, асфалтов и добре поддържан целогодишно. Селото е едно от предпочитаните места, в които заможни жители на Варна изграждат своите къщи. Атрактивността на района се дължи най-вече на природните красоти, спокойствието, чистия въздух и разбира се бързия достъп до големия град. Не на последно място, от имота се разкриват прекрасни и живописни гледки към околностите.

Описание на проекта. Характеристики.
Предвидени са 9 еднофамилни къщи с два дизайна:
• 3 броя къщи от Тип (1): масивна конструкция на едно ниво, с РЗП 191.38 кв.м. в працели от около 900 кв.м.
• 6 броя къщи от Тип (2): масивна конструкция на едно ниво, с РЗП 152.62 кв.м. в парцели от около 800 кв.м.
Всички къщи в комплекса са свързани с вътрешни алеи и с излаз на главния асфалтов път.

Всички архитектурни проекти и проекти на специалностите са изготвени и готови за ползване. Строително разрешение може да бъде получено безпроблемно, в рамките на 45 дни. Цената на строителното разрешение е около 500 Евро на къща.
Предмет на сделката е продажбата на парцела и всички строителни проекти.

Проектът е изцяло готов на идейно ниво, а всички архитектурни планове и съпътстващи специални части са включени в цената, но не са изработени. Цялата основна работа по този проект може да бъде извършена в кратки срокове от около 2 месеца, а разрешително за строеж може да бъде получено с наше съдействие в срок от максимум 3 месеца, при желание на купувача/инвеститора.
Срещу допълнително заплащане, в кратки срокове могат, да бъдат проектирани още видове къщи, според конкретните изисквания на клиента.

Проектите са изготвени от водеща архитектурна фирма във Варна, с добър опит в изграждането на луксозни жилищни комплекси. Къщите са предвидени за изпълнение с качествени материали, основно българско производство, с цел осигуряване на максимално конкурентна цена или с алтернативни материали от чуждестранни производители.
В зависимост от финансовите възможности и готовност на инвеститора, строителството може да протече на етапи (завършване на по една или две къщи) или цялостно завършване на комплекса.
Печалбата за инвеститора от този проект би могла да дойде от строителство на къщи за целогодишно обитаване или сезонни вили, с цел продажба на крайни купувачи. Търсене на подобни имоти има сред активно работещи професионалисти от близкия голям град Варна, а така също и сред чуждестранни купувачи от Русия и съседните държави, които търсят дом за сезонно обитание или пенсиониране.
Втората печеливша опция, която би могла да бъде разгледана от инвеститора е за изграждане на вилно селище за туризъм. Районът е подходящ за тази цели поради чудесната природа и множеството възможности за туризъм в района. Лесният и бърз достъп до най-добрите български морски курорти Златни пясъци – 20 км и Албена – 30 км и трите най-добри голф игрища в България Lighthouse golf & spа 40 км, Blacksearama golf & villas 42 км, Thracian cliffs 45 км.golf & beach са гаранция за успех на едно туристическото предприятие.

Информационен бизнес план за реализация на цялостния проект
• Стойност на земята, всички архитектурни планове и строителни проекти: 150 000 € EUR
• Разрешение за строеж: 5000 € EUR
• Себестойност на строителството и довършителните работи на комплекса "до ключ", инфраструктура, ограда: 900 000 € EUR
• Други разходи по време на строителството и реализацията на проекта: 20 000 € EUR
 (административни, такси и др.)
• Възнаграждение за посредника по продажбите на отделните къщи: 100 000 € EUR
• Данъци: 50 000 € EUR
• Обща себестойност на целия комплекс с довършителни работи до "ключ": 1 225 000 € EUR
• Максимален срок за построяване: около 18 месеца
• Максмален срок за реализация и продажба на отделните обособени имоти от комплекса: около 24 месеца
• Минимални необходими средства за влагане от инвеститора: около 400 000 € EUR (средствата биха покрили покупката на парцела, проектите и строителството на първите две къщи)
• Общ приход от реализацията на проекта: 1 530 000 € EUR (при средна продажна цена на малката къща 160 000 € EUR и голямата за 195 000 € EUR)
• Нетна печалба за инвеститора от реализацията на проекта: 305 000 € EUR
• Рентабилност на вложените от инвеститора средства (%) за целия период на реализация: 76%
• Дял на участие от страна на инвеститора: 100%

Забележка: При наличие на по-нисък бюджет у инвеститора е възможно строителството да се извършва на части от по една или две вили. След продажбата им се продължава със строителството на следващите сгради. По този начин влизането в проекта е възможно с минимална първоначална инвестиция, както е описано по-горе.

Забележка: Всички обявени цифри и срокове са ориентировъчни, максимално приблизителни и действителни към датата на изготвяне на този бизнес план 29.11.2011 г.
Цифрите и сроковете могат да варират по време на фактическата реализация на проекта, съобразно текущите условия на бизнес средата, пазара и конюнктурата.
Настоящата презентация и бизнес план следва да се приемат само с информативен характер и не са инвестиционно предложение.


Нашата компания и другите фирми от корпоративната ни група са в състояние да предложат пълен спектър от услуги и цялостни решения за построяването на вилното селище, мениджмънт на проекта, инвеститорски контрол, документооборот и администрация. Също така и ефективни продажби на отделни готови вили от затворения комплекс. На практика BULGARIAN PROPERTIES може да осигури всичко необходимо на инвеститора за успешното реализиране на проекта и неговата последваща експлоатация.

Още информация за Еднофамилни къщи до Варна (парцел с проект):

Референтен номер: Villa project: 25502

Изпратете запитване за този имот

Харесва ли ви този имот? Препоръчайте го на приятелите си!

Цена

€ 120 000

81 €/м2 Обща площ: 1489.86 м2

Дължима комисионна от купувача

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ Реф. номер: Villa project: 25502
Отговорен брокер за имота

Никола Стоянов

Никола Стоянов
Офис Якубица, София

Изпратете ми запитване

Хит на продажбите

Вижте всички хитове!

Допълнителни услуги
Застраховки
Застраховка на имота от
ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ
Съдействие за
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИ
Последни Новини
Ски курортите – лидери по ръст на продажбите през 3-тото тримесечие

09/Ноември/2017
Полина Стойкова MRICS, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES

2017 г. постави ново начало за имотите в ски курортите. Нараснала активност, включително и през летните месеци, увеличаващи се обеми продажби, стабилизирани цени и преобладаващи български купувачи – това са основните тенденции за изтичащата вече година.

Основните причини за увеличаващата се атрактивност на имотите в ски курортите са от една страна изкушаващо ниските цени, а от друг... прочети повече

Последни регионални новини
Най-предпочитаният квартал за покупка на жилище в Пловдив

28/Септември/2017
www.fakti.bg

През последните години Пловдив се очертава като атрактивна дестинация. Той се превърна в притегателен център за инвеститори, след като беше обявен за Европейска столица на културата за 2019 г. През последните две години София изпитва остър дефицит на офис площи, което накара част от предприемачите, решили да развиват бизнес в България, да се насочат към втория по големина град. Тези два фактора не... прочети повече

Знаете ли, че?
Броят на сделките за първите 9 месеца с 4% нагоре

24/Октомври/2017
Монитор, 24.10.17, с. 11

С 6 квадрата по-тесни жилища купували софиянци през третото тримесечие, спрямо първото и средната площ на закупените апартаменти е паднала до 84 кв. м.

Половината от сделките са с двустайни апартаменти,35% - с тристайни, останалите са с 4-стайните, гарсониери, многостайни и мезонети. ... прочети повече