Имате ли имот за продажба в района на София? Продайте го с нас!

Успешен пица-ресторант с развита дейност

Пицария с наложена марка и печеливш бизнес

ТАЗИ ОФЕРТА НЕ Е ВАЛИДНА
Характеристики на имота

Тип на имота: Ресторанти и Барове
Обща площ: 180.00 м2 (чиста площ плюс общи части)
Двор: прочетете текста
Етаж: 1
Състояние: отлично
Обзавеждане: Напълно обзаведен
Реф. номер: BFS 325

Местоположение на имота/комплекса

Област София / гр. София / Южни квартали

Приблизително местоположение на имота

ГАРАНТИРАН НАЕМ ЗА 1О ГОДИНИ! НОВА НАМАЛЕНА ЦЕНА!

Имаме удоволствието да представим на вашето внимание една оферта за продажба на добре разработен и печеливш бизнес с наложена и разпознаваема марка. Конкретният ресторант, предложен за продажба е част от по-голяма верига с разпознаваема търговска марка и голям брой постоянни клиенти.

Пицарията е разположена на главната търговска улица в един от развитите южни квартали на София, в напълно застроен район на квартала, с населени блокове наоколо. Пицарията съществува повече от 15 години и е с отлично наложена и разпознаваема търговска марка не само в квартала, но и в целия столичен град. Разчита на постоянна клиентела и относително постоянни доходи и оборот, който позволява да се прогнозира бизнесът за поне година напред и на тази основа собственикът да провежда своите бизнес планове по опериране на бизнеса или по-нататъшно развитие.

Предложението за продажба на този печеливш пица-ресторант включва:
• Собствено помещение на ресторанта с РЗП около 180 кв.м., състоящо се от залата хранене със 72 места, външна покрита зона за сядане с 35 места, кухня и складове, тоалетни. Разположено е на самата главна търговска улица на квартала, което гарантира постоянен поток от клиенти;
• Професионално ресторантско оборудване в пълен списък, нужен за нормалната работа на заведението;
• Обзавеждане и декорации на ресторанта;
• Професионален мениджър и опитен персонал;

В слуачй, че купувачът желае да продължи бизнеса, ползвайки вече наложената марка на пицарията и веригата, тогава покупната цена се увеличава с 80 000 Евро.

Заведението е напълно организирано и работи ефективно и самостоятелно под ръководството на уважаван мениджър. Целият екип на заведението, заедно с мениджъра биха могли да останат и да работят в заведението. Новият собстввник е нужно да упражнава единствено контрол и супервизия над екипа, без да се налага да се занимава с оперативна работа.

Изчисленията показват, че нормата на печалба преди данък варира между 18 и 22 % в зависимост от сезона. Реализираната брутна надценка е около 340 %. Заведението генерира месечна печалба преди данък около 5000-6000 Евро през първите 6 месеца на 2010 година, което отразява потенциална на бизнеса в периода на криза, тъй-като предишните години 2007 и 2008 са били по-печеливши и са реализирали печалба значително по-голяма печалба. Реалният спад на печалбата във връзка с кризата е около 30%, което е относително добре в сравнение с повечето заведения в ресторантьорския бранш в София. Предприети са редица мерки за оптимизация и повишаване на ефективността на бизнеса, както и мерки за стимулиране на продажбите чрез намаляване на някои цени в менюто. В резултат на тези действия е постигнат добър ефект и бизнесът продължава да работи на печалба и генерира постоянен оборот и продажби през всичките 8 месеца на 2010 година. Месечните разходи на заведението са около 27 000 Евро.

Настоящите собственици, които са развили бизнеса от нулата преди повече от 15 години предлагат, няколко опции за продажбата му:
• Продажба с обратно наемане от стария собственик и гарантиран наем до 10 години: При този вариант старите собственици продават целия бизнес на нов собственик и го наемат обратно от него за период от 8-10 години при гарантиран месечен наем от 2000 Евро, с годишно увеличение на наемната цена с размера на официалната годишна инфлация в България, изчислена от Националния Статистически Институт. Всички разходи, свързани със заведението са за сметка на наемателя (стария собственик). При този вариант продажната цена е въпрос на допълнителна договрка, поради нуждата от инвестиции и подновяване на оборудването и интериора на заведението през време на наемния период.
• Продажба без обратно наемане: При този вариант старият собственик се оттегля напълно от бизнеса и новият собственик следва да управлява самостоятелно заведението. При този вариант продажната цена е 370 000 Евро без ДДС, но без правото да се ползва наложената търговска марка. В случай, че купувачът желае да ползва търговската марка цената е 450 000 Евро без ДДС.

Заведението не се нуждае от спешни инвестиции или големи промени в оборудването и интериора. Възможно да е продължи да работи още няколко години в състоянието, в което се намира в момента, като амортизираните единици от кухненското оборудване се подменят своевременно.

Инвестицията в този бизнес е много изгодна, тъй като заведението реализира над 10% годишна възвръщаемост на инвестицията, разполага с отлично развит бизнес, наложена и разпознаваема марка, добре организиран екип.

Собствениците са склонни да преговарят и за продажбата на цялата верига ресторанти, както са готови да разгледат и други предложения от страна на потенциален купувач или инвеститор.

За повече информация и оглед, моля свържете се с нас!

Още информация за Успешен пица-ресторант с развита дейност:

Референтен номер: BFS 325

Изпратете запитване за този имот

Харесва ли ви този имот? Препоръчайте го на приятелите си!

Цена

€ 239 000 € 270 000

1 328 €/м2 1 500 €/m² Обща площ: 180 м2

Тази цена е намалена. Защо?
Цената е намалена с € 31 000 (11.48%) -11%

Дължима комисионна от купувача

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ Реф. номер: BFS 325
Отговорен брокер за имота

Светослав Друмев

Светослав Друмев
Офис Витоша 69, София - асоцииран офис

Изпратете ми запитване

Допълнителни услуги
Застраховки
Застраховка на имота от
ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ
Съдействие за
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИ
Обзавеждане и мебели
Обзавеждане и интериорни решения от FURNISH.BG
Бутиково строителство и ремонти
Бутиково строителство и ремонти от ЧОБАНОВ & СТОЯНОВ
Управление на имоти
Управление и поддръжка на имота с PROPERTYMANAGEMENT.BG
Отдаване под наем на туристи
Отдаване под наем на туристи с APARTMENTSBULGARIA.BG
Почивки в България и чужбина
Пътувайте в България и по целия свят със SILKY.BG
хамали
Преместване на дома и офиса с HAMALI.BG
Хит на продажбите

Вижте всички хитове!

Последни Новини
В столицата средната цена на имотите мина 1000 евро/ кв.м

24/Юли/2017
Труд, 21.07.17, с.18

През второто тримесечие средната цена на имотите в София премина границата от 1000 евро на кв.м и достигна 1060 евро. За сравнение в началото на годината цената бе 985 евро/кв.м. Това показва анализ на агенцията за недвижими имоти Bulgarian Properties. Ускореният темп на нарастване на цените в София започна от второто тримесечие на 2016 г. и от тогава вече една година нарастванията се движат между... прочети повече

Последни регионални новини
Инвестиция във ваканционни имоти – когато покупката носи приходи

27/Юли/2017
dnevnik.bg

Хората със свободни пари все по-често търсят по-добра инвестиция за спестяванията си, заради рекордно ниските нива на лихвите по депозитите. По данни на БНБ за май месец средният лихвен процент по срочните депозити до 1 година е под 0,5%. Купуването на второ жилище на морето се оказва добра алтернатива на спестовните влогове. Ваканционните имоти дават възможност за пасивни приходи при нисък риск, ... прочети повече

Знаете ли, че?
10 небостъргача ще има София след няколко години

20/Юли/2017
dnes.dir.bg

Високите сгради ще са пръснати из целия град. С цели 10 небостъргача може да се сдобие София в следващите няколко години.

Проектите са на различен етап – някои са почти готови, други се строят или имат разрешително, минали са през одобрение от Столичния общински съвет или пък са все ощ... прочети повече