Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

TV7: 10% повече продадени жилища през 2014 г.

2015-01-05   |  www.news7.bg, 03.01.2015

Телевизия TV7 излъчи репортаж на тема "Имотът като инвестиция". По темата своето мнение даде Изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова.

Купувачите се завърнаха на имотния пазар. 10% повече продажби на жилища отчитат брокерите през 2014 г. Трайно се повишава и броят на сделките в средния клас имоти - с цена от 60 до 100 хил. евро. Причината е, че част от купувачите търсят по-добри възможности за инвестиция на спестяванията си.

В София всяка десета сделка е за имот с цена над 100-120 хил. евро. Става въпрос за качествено построени нови апартаменти с 2 или 3 спални в централните и южни райони на столицата. В една от сградите жилищата се продават от един инвеститор заедно с наемателите.

Заради тази възможност за гарантиран доход още при покупката, половината от жилищата в луксозната сграда с цени от 1100 евро за квадрат, са продадени за половин година. Брокерите изчисляват при такива сделки може да се осигури доходност от 5% годишно - почти два пъти повече в сравнение с лихвите по депозитите в банките.

По правило луксозния сегмент на жилищния пазар заема около 5% от продажбите през годината. През 2014 г. обаче продажбите в средния и високия клас се удвояват. Затова повлия и банковата криза през миналата година.

Очаква се ефектът от "преливане" на спестявания към имотния пазар да се усети още по-силно през първите три месеца на тази година, когато ще бъдат завършени много от започнатите в последните месеци сделки.

Гледайте репортажа, излъчен в новините по TV7.



Вижте най-новите ни оферти от София

Получаване на предварително одобрение за кредит

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване