Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Имот на морето или за ски си купи, ваканцията подготви!

2016-12-13   |  dnes.bg

Ефектът от възстановяването на жилищните пазари в големите градове и цялостното вече прелива и към ваканционните имоти. Сделките се увеличават, водеща сила в сегмента вече са българските купувачи, а интерес проявяват и други националности инвеститори, пише в анализ на консултантската компания Bulgarian Properties.

Активността е концентрирана в ски курортите, където цените вече започват да се вдигат на фона на засилената активност. Заради изгодните цени някои купувачи, които търсят имоти в София или другите големи градове, се изкушават да купуват и в курортите. Така през лятото са се сключвали сделки по Черноморието и в балнеоложките центрове като Велинград.

Повече от половината от сделките с ваканционни имоти вече се сключват с българи, отчита агенцията. Те обаче започват да привличат и все по-широк кръг от купувачи от целия свят.

"Все по-трудно може се дефинира каква е националността на преобладаващите чуждестранни купувачи, тъй като картината е много пъстра и се изменя всеки месец. Постоянното обаче е, че интересът към ваканционни имоти в България е налице и е траен", посочват от компанията.

Британците продължават да са най-голямата група чуждестранни купувачи в ски курортите, а по морето не може да се дефинира преобладаваща група.

Прави впечатление, че през тази година има засилване на интереса на купувачи от съседни страни и страни от бившия социалистически блок като Румъния, Сърбия, Чехия, Гърция, Македония, Украйна, Молдова, наред с купувачи от страни от Европейския съюз (ЕС), както също и САЩ и Канада. Вероятно тези тенденции са в пряка връзка с картината на чуждестранните туристи в курортите като цяло, тъй като интересът към покупка на ваканционен имот е предхождан от туристическо посещение в дадения курорт, посочват още от компанията.

Вижте нашите имоти в ски курорти

Вижте нашите оферти в морски курорти

Вижте имотите ни в София


  прочети повече статии

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване