Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Брокери отчитат активизация на имотния пазар в София през второто полугодие

2014-11-12   |  www.investor.bg, 11.11.2014

Оптимистичните очаквания за имотния пазар тази година се оправдаха, особено през второто полугодие, когато наблюдаваме значителна активизация на пазара в София, отчитат от консултантската компания Bulgarian Properties.

Според експертите продажбите на жилищни имоти в столицата отбелязват ръст от 15% спрямо миналата година. Те очакват втората половина на 2014 г. да се превърне в най-успешното полугодие за имотния пазар от началото на кризата.

Интересът на купувачите е насочен основно към покупка на апартаменти ново строителство в южните квартали на София, като често се предпочитат обзаведени и готови за нанасяне жилища, отчитат още консултантите. Сделки се сключват на нива от 650 до 800 евро/кв. метър, по данни на компанията.

След като през първото и второто тримесечие цените на жилищата в страната отбелязаха ръстове, през третото тримесечие отново се връщат на негативна територия, макар и изменението да е минимално – 0,1% спрямо предходното тримесечие, сочат данните на Националния статистически институт, оповестени през октомври.

Пазарът на имоти у нас действително бавно се възстановява, но само в най-големите градове на страната, потвърждават данните на Агенцията по вписванията за третото тримесечие. В областните центрове като цяло обаче пазарът изобщо не е в цветуща форма на фона на вътрешнополитическите и икономически проблеми на страната, обезлюдяването, високата безработица, влошените перспективи пред заетостта и ниските доходи.


  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване