Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Евтиното спасява имотния пазар

2012-11-06   |  Монитор, 05.11.12

Търсенето и покупките на най-евтини жилища е спасение на имотния ни в пазар в кризата. Това смятат болшинството брокери от агенциите за недвижими имоти.

Според някои от тях сделките в най-ниския сегмент са около 80 на сто.

„Предпочитанията към евтините имоти във ваканционния клас са налице още от началото на кризата, а през последната година и половина към тази тенденция се присъединиха и жилищата в София и другите големи градове, тъй като купувачите свиха бюджетите” казва Полина Стойкова, управляващ директор на BULGARIAN PROPERTIES.

“Най-търсеното жилище в столицата е до 50 000 евро и до 25 000 - 30 000 евро в останалата част на страната”, добавя тя. “Купувачите обикновено предпочитат нови, обзаведени апартаменти, готови за живеене. Предлагането обаче на хубави имоти е ограничено. Интересът към ниския сегмент ще се запази и през следващата година”, прогнозира тя. По думите й евтино жилище не винаги означава имот в окаяно състояние.

В момента в седемте най-големи града на страната са обявени за продажба около 4 хиляди двустайни апартаменти на цена до 30 000 евро, сочи справка в сайта imot.bg.

Най-много подобни жилища - около хиляда, се оферират в Пловдив. Под тепетата се търсят купувачи и за стотина двустайни до 20 000 евро. Най-много апартаменти до тази цена – 140, са обявени за продажба в Русе.

Основните купувачи са млади хора и пенсионери. „По-младите хора определено са по-активни на пазара за покупка на евтино жилище”, смята Полина Стойкова от BULGARIAN PROPERTIES. „Освен София, която е най-големият пазар, има активност и в Пловдив, където са обявени много изгодни оферти”, уточнява тя.


БРОЙ ОФЕРТИ ЗА ЕВТИНИ ДВУСТАЙНИ:
до €20 000 до €30 000

София - 50 600

Пловдив - 100 950

Варна - 15 500

Бургас - 10 240

Русе - 140 550

Стара Загора - 70 450

Велико Търново - 65 460

ИЗТОЧНИК IMOT.BG .

  прочети повече статии

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване