Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Пазарът на имоти най-после се раздвижи

2014-01-13   |  TV7, 12.01.2013

Репортаж за състоянието на имотния пазар с участието на Полина Стойкова – Оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES, излъчен по TV7 на 12.01.2014 г.



С около 10% повече продажби на жилища в София, Варна и Бургас отчитат посредниците. При ваканционните имоти ръстът на сделките е с 20%, а при земеделската земя 30%.

През 2013 г. цените на имотите останаха стабилни и се очаква да се запазят на сегашните си нива и през 2014 г. За първи път от пет години, почивните дни през декември и януари са били активни за брокерите на имоти и огледи са се извършвали дори по време на празниците.

В София и Варна обикновено се купуват имоти с цена до 750 евро на кв. м., в Бургас – до 600, а в Пловдив – около 550 евро за квадрат. Най-често се търсят двустайни жилища до 50 хил. евро. Но хората все по-трудно намират желания имот – заради разминаване с цената на продавача, недобра архитектура или проблеми с инфраструктурата в района. Затова вече тенденцията е купувачите да не търсят имот в абсолютния минимум като цена, а се стремят към балансирано съотношение между цената и параметрите на имота.

Най-активен остава пазарът на земеделска земя, където се очаква сделките да се увеличават и през тази година. Не така обаче стоят нещата на офис пазара, където само за година цените са намалели с 20 до 32%. Заради големия обем новопостроени сгради, дори в центъра на столицата цените вече не надхвърлят 10 евро за кв. м.

Посредниците очакват средно с около 10% повече продажби на имоти през 2014-та.

Вижте как можем да ви помогнем за покупката на имот в София

Вземете предварително одобрение за кредит - напълно безплатно и без ангажименти

Продайте имота си с нас


  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване