Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Повече сделки в София

2017-10-27   |  http://fakti.bg

С 3.7% е нараснал броят на сделките с недвижими имоти в София през третото тримесечие на текущата година, сочат данните на Агенцията по вписвания. За разглеждания период в столицата са били сключени 6300 сделки срещу 6073 през същия на миналата година. По-малък е ръстът ако разглеждаме данните в национален мащаб. В Пловдив и Варна продажбите отчитат по-малко увеличение, а в Бургас се наблюдава леко увеличение.

Цените на жилищата в столицата вече достигат пределни нива, коментират специалисти. Това става след като през последните години се наблюдава общ ръст до 40%.

„Към момента пазарът е в баланс и се радва на отлични условия за покупко-продажби на имоти, със стабилно търсене и наличен избор от ново строителство, както и все повече качествени и адекватно оценени имоти на вторичен пазар”, коментират от агенция Bulgarian Properties. Темпът на ръст на цените в София се ускори през пролетта на 2016 г. и в продължение на една година нарастванията се движеха между 15 и 18%. През последните месеци растежът на цените се забавя.

Продължава благоприятното влияние върху търсенето на жилища. Сред тях са: добрите условия по кредитите, нарастване на средната работа заплата с София и спад в безработицата. Също така редица макроикономически фактори благоприятстват пазара на недвижими имоти. „Единственото, което все още липсва, а се търси и което се очаква да се появи през следващите месеци, са жилища в завършени сгради. Наличието на такъв продукт на пазара ще активизира и онези купувачи, които все още изчакват в търсене на нещо готово”, коментират от агенцията.

Вижте нашите имоти ново строителство в София


  прочети повече статии

Сподели
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване