Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Столичани купуват жилища с 3 спални

2016-04-19   |  Труд, 19.04.16

Купувачите на жилища в София търсят все по-големи апартаменти, показва анализ на Bulgarian Properties за пазара в столицата през първите три месеца на годината. Средната площ на купените имоти е 90 квадратни метра, показват данните на база реално сключени сделки, което е нарастване спрямо предходното тримесечие поради по-големия дял купени жилища с 2 и 3 спални.

„Двустайните и тристайните апартаменти имат равен дял в реализираните продажби през изминалите месеци, има нарастване на дела на купените жилища с 3 спални - 10% от купените жилища“, коментира изпълнителният директор на компанията Полина Стойкова. Повечето от тях са в новостроящи се сгради, които са все още в ранен етап на реализация и дават възможност за обединяване на апартаменти с цел постигане на по-просторни жилища с повече помещения според нуждите на купувачите. Най-често се купуват апартаменти на 2-ри до 5-и етаж, но не липсва интерес и към 6-и до 8-и, когато сградата предлага красиви гледки. По данни на брокерите през първото тримесечие на 2016 г. средната цена на продадените апартаменти в София е 835 евро/кв.м.

Жилищата в София се продаваха средно за 815 евро/кв.м. през 4-тото тримесечие на 2015 г. и за 770 евро/кв.м. година по-рано. Съответно нарастването на цените на имотите в София за първото тримесечие на 2016 г. е 2,5% спрямо предходното тримесечие и 8,4% на годишна база.

Кварталите Студентски град и Витоша са сред харесваните от купувачите. Наличието на ново строителство и добри цени на имотите (средно около 730 евро/кв.м.) ги нарежда на челни позиции по купени жилища през 2016 г.

„Лозенец“ и центърът продължават да държат лидерството по цени на жилищата - средната покупна цена през изминалите месеци там е между 1200 и 1500 евро/кв.м.

Различните части на „Младост“ също са сред най-търсените от купувачите, като за района е характерно, че е налично голямо търсене и за панелни жилища.

Вижте всички наши оферти за 3-стайни апартаменти в София

Вижте всички наши оферти за 4-стайни апартаменти в София

Вижте повече за комплекс Vitosha View

Вижте нашето ново предложение за апартаменти на входа на Южния парк!

Вижте всички обекти ново строителство в София

За строители и инвеститори - вижте как можете да си сътрудничите с нас


  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване