Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Варна гони столицата с цени на имотите от 800 евро на квадрат

2015-10-23   |  www.novini.dir.bg, 22.10.2015

Усещането е за трайно възстановяване и в 3-те най-големи града след столицата. Тези градски жилищни пазари показаха много добра жизнеспособност и привлякоха вниманието и доверието на местните купувачи и инвеститори. В допълнение, наемните пазари в големите градове се развиват много добре и дават допълнителен стимул за инвестиция в имот. Това се казва в анализ за третото тримесечие на годината на „Бългериън Пропъртис”.

Вторият по големина град в страната следва много близо тенденциите в столицата. През 2015 г. имотният пазар в града се радва на отлична активност, както в жилищния, така и в други сегменти на пазара.

Общо продажбите в Пловдив нарастват с близо 5% на годишна база през 3-тото тримесечие. Нарасналото търсене и като цяло по-добрата среда активизираха строителния сектор и виждаме, че издадените разрешителни и започнатите сгради в гарда нарастват.

Среднaта цена, на която се сключват сделки с жилища в Пловдив е 570 евро/кв.м., а годишното нарастване, което наблюдаваме е около 4.5%.

Имотите в морската столица преживяват силна година, макар, че това не е ясно видимо от данните на официалната статистика. Обемите продажби там спадат през последните месеци по данни на Агенцията по вписванията, но това се дължи отчасти и на ваканционния пазар, тъй като във Варна се вписват и сделки в курортите около града.

Конкретно за градския пазар във Варна може да се отбележи, че цените на имотите бележат ръст от около 6% и това е единственият град, където имотите са на нива, подобни на тези в столицата. По данни на агеницята средната цена на сключените сделки през 3-тото тримесечие във Варна е около 800 евро/кв.м.

В Бургас обемите продажби на имоти през 3то тримесечие нарастват с около 5% на годишна база, а средната цената на жилищата в града е около 600 евро/кв.м. Забелязва се спад в новоиздадените разрешителни за строителство на жилищни сгради, но това се дължи основно на спада при ваканционните имоти през тази година.

Вижте нашите имоти за продажба и под наем във Варна

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване