Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Купувачи от Белгия, ЮАР и Китай търсят ваканционни имоти у нас

2011-01-06   |  Класа, бр. 924, 06.01.11, със съкращения

Купувачи от Белгия, Холандия, ЮАР, Китай, Украйна, Франция и други проявяват интерес към ваканционни имоти в страната, съобщи пред “Класа” Михаил Чобанов, управляващ директор на Бългериан Пропертис. Той обясни, че продължава да има интерес и от Литва и Естония, като подчерта, че основната група купувачи са руснаци и англичани, които все повече харесват България и имат желание да се установяват тук. Михаил Чобанов коментира, че в сегмента на ваканционни имоти има силен интерес от много страни и спектърът на купувачи е много широк. Въпреки това той отчете, че продавачите на ваканционни имоти все още продават според нуждите си.

Има равностойни имоти, които се продават както на 400 евро на кв. м, така и на 800 и дори на 1600 евро на кв. м. Най-добрите цени на този тип недвижимости се получават от препродажба, когато са закупени на по-ниска цена преди години. Обикновено подобни сделки се извършват от англичани или ирландци, които в момента продават имоти дори и на малка загуба, допълни експертът. Чобанов отчете, че компанията през последните два месеца е реализирала сделки с клиенти от повече от 18 държави. Очакванията ми са, че началото на тази година ще е трудно и след края на май ще има постепенно възстановяване на бранша. Според експерта годините на имотен бум няма да се върнат.

Според експерти в бранша има голям интерес и от румънци. По Южното Черноморие масовите купувачи са били англичани, а сега те са продавачи. Този район е много популярен, но ключът на продажбите е в намалението на цените.

На Боровец, Пампорово и Златни пясъци пък няма никакви сделки, защото цените им са замръзнали на предкризисните нива, коментират още брокери. По думите им Банско е силно предпочитана дестинация от много инвеститори, тъй като локацията остава много добра.

Разгледайте нашите оферти на ваканционни имоти

  Още новини

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Още Новини

последни новини
Отворихме офис в сърцето на Дупница: Посетете ни на ул. Княз Борис I, номер 1!

Новият ни офис в Дупница отвори врати! Той е разположен в центъра на града, на ул. Княз Борис I, номер 1, етаж 1 - срешу ГУМ.

Този стратегически ход е част от нашата мисия да бъдем възможно най-близо до нашите клиенти и да предоставяме висококачествени услуги на местно ниво както за купувачи, така и за продавачи.

В новия ни офис клиентите ще могат да с...

28 Март, 2024
последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024

Изпратете запитване