Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Данни на Агенцията по вписванията за обема на покупко-продажбите на имоти през 3-то тримесечие на 2011 г.

2011-10-18   |  Полина Стойкова, Оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES

В края на миналата седмица Агенцията по вписванията оповести данните за броя на покупко-продажбите на имоти в цялата страна през изтеклото тримесечие. Данните сочат, че на годишна база броят на реализираните продажби на имоти продължава да нараства, но темпът на нарастване се забавя спрямо предходното тримесечие. Годишният ръст в обема на продажбите за 3-то тримесечие е 17%, докато през второто тримесечие пазарът отбеляза рекорден ръст от 48% на годишна база.

При сделките с имоти в областните градове също има забавяне на темповете на нарастване продажбите – за 3-то тримесечие броят им е нараснал с 8% на фона на 40-процентен ръст през второто тримесечие, измерен на годишна база. Продажбите в София бележат годишен спад от 19%. Във Варна обемите се задържат на нива от същия период на миналата година, а в Бургас и Пловдив има ръст – от 8.5% и 12% съответно за двата града.

Друго интересно наблюдение е, че докато в повечето областни градове относителните дялове на сделките от общия обем продажби се запазва почти без изменение спрямо предните тримесечия, то делът на продажбите в София намалява от исторически средни нива от около 20% на 14% през третото тримесечие на годината.

Друго важно нещо, което данните на Агенцията по вписванията показват, е продължаващо значително нарастване на продажбите на имоти в малките населени места, което се дължи основно на продажбите на земеделски земи. Пазарът на земеделски земи е изключително активен през тази година, което е положителен знак не само за този пазарен сегмент, но и за целия имотен пазар и икономиката като цяло.

---
Авторски права: 2011 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2011.


  Още новини

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Отворихме офис в сърцето на Дупница: Посетете ни на ул. Княз Борис I, номер 1!

Новият ни офис в Дупница отвори врати! Той е разположен в центъра на града, на ул. Княз Борис I, номер 1, етаж 1 - срешу ГУМ.

Този стратегически ход е част от нашата мисия да бъдем възможно най-близо до нашите клиенти и да предоставяме висококачествени услуги на местно ниво както за купувачи, така и за продавачи.

В новия ни офис клиентите ще могат да с...

28 Март, 2024
последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024

Изпратете запитване