Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

176 МЛН. ЕВРО ОТ ЕВРОПА ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА В БЪЛГАРИЯ

2007-05-31   |  Яна Дикова, VisitBulgaria.NET

ЕС ще отпусне 11 милиарда евро на България за периода 2007 - 2013 г. За развитие на българския туризъм са заделени 176 940 861 евро, или 13% от 1,4 милиарда, отпуснати за програмата за регионално развитие. Заедно с 15% съфинансиране от българския бюджет общо вложените средства в българския туризъм до 2013 г. ще станат над 208 милиона евро.
По-голямата част от европейските средства за развитие на туризма в България ще се разпределят от Министерството за регионално развитие.

Голямата част от средствата ще отидат за подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура и за развитие на регионални туристически продукти и маркетинг на дестинациите. За тези две основни цели ще се похарчат 85% от средствата.

Европейски пари обаче няма да се отпускат в районите със силно развитие на туризма, като Черноморието и големите ски курорти, както и в големите градове. Мотивацията за това решение е, че там туризмът и без това е свръх развит и оказва сериозен натиск върху социалната и околната среда.

Ще бъдат подкрепяни маршрутни проекти, включващи туристически обекти и организации от различни части на страната. Специално внимание ще се отделя на специализираните видове туризъм, особено културен, екологичен, балнеоложки и селски туризъм. Целта е да се намали териториалната концентрация на туризма и да се насърчи туризмът извън традиционните сезони и да се увеличи заетостта на туристическата леглова база през цялата година.

Средства ще има и за организиране на събития, насърчаващи туризма, като например фестивали, събития на открито, спортни състезания, фолклорни прояви, представяне на местни и регионални традиции, кухня и занаяти.

Развитието на туристическата инфраструктура, свързана с атракциите, също ще подлежи на финансиране. Тук се включва изграждане на туристически пътеки и пътеки на здравето, маршрути за катерене, езда и колоездене, места, за пикник, указателни табели, посетителски информационни центрове, детски и спортни съоръжения за отдих, паркинги, тротоари, зелени площи, обществени тоалетни, осветление, малки съоръжения за събиране на отпадъци, както и съоръжения и удобства за инвалиди и възрастни посетители. Предвидени са и средства за обучение на персонала, работещ в атракциите.

Над 26 милиона евро, или 15% от средствата са отделени за развитие на регионални туристически продукти и маркетинг на дестинации. Сред финансираните дейности ще са национални и международни туристически панаири, информационни форуми, които да ползват туристическия бизнес, обновяване и оборудване на туристически информационни центрове. Създаването на интернет базирани информационни системи за туристическо обслужване, дейности по създаване на регионална туристическа идентичност и марка като ратифициране на туристическите обекти и атракции също ще се финансират с европарите.

На Държавната агенция по туризма ще бъдат предоставени още 26 милиона евро за дейности за популяризиране на българския туризъм на национално и международно ниво. Те ще включват информационни кампании, въвеждане на национални системи за качество на продукти, провеждане на туристически годишни награди.


  Още новини

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
Жилищният пазар в София се ускорява

Средната цена на закупените през първото тримесечие на 2024 г. жилища в София е 1650 евро/кв. м при 1545 евро/кв. м в началото на 2023 г. Така годишният ръст на цените в столицата се ускорява номинално до 6,8 на сто след забавяне в края на 2023 г. Това показват данните на компанията за недвижими имоти "Бългериън пропъртис".

Средната обща цена на закупените апартаменти остава на нив...

23 Април, 2024
Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024

Изпратете запитване