Последни новини

30.11.2011 Представяне на BULGARIAN PROPERTIES в homes.bg

BULGARIAN PROPERTIES

BULGARIAN PROPERTIES е българска агенция за недвижими имоти с офиси в цялата страна. Компанията има 80 служители и 15 офиса и работи във всички сегменти на пазара на недвижими имоти и предлага целия спектър от допълнителни услуги свързани с покупка или наем на апартаменти, къщи, ваканционни имоти, земи, офиси, търговски площи, инвестиционни проекти и много други. Освен в големите градове и курорти, компанията има и представителства в чужбина и добре развита мрежа от партньорства в цял свят.

От създаване си през 2003 г. до днес компанията работи усилено в две главни насоки – предлагане на голям избор от качествени оферти и осигуряване на всички съпътстващи покупко-продажбата услуги. Това, което отличава BULGARIAN PROPERTIES е комбинацията от дългогодишен опит и познаване в детайли на пазара на недвижими имоти в България, съчетани с отлично обслужване на клиентите. Организационната структура и високите стандарти на компанията са изградени според най-добрите световни практики в бизнеса с недвижими имоти.

Полина Стойкова - Оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES - представя компанията за специализирания портал homes.bg.


Госпожо Стойкова, как подбирате брокерите, които работят във вашата агенция?
Те трябва да имат висше икономическо образование или пък да са минали курсове за брокери, в които се придобиват специфичните за професията умения и знания.

Вие организирате ли ваши вътрешнофирмени курсове?
Правим курсове на различна тематика – за маркетингови умения, за продажби, за комуникация с клиентите, фотографски умения и много други. Ние постоянно обучаваме нашите брокери по различни теми, които са важни за професията брокер. Обучаваме ги как да направят имота продаваем.

Какъв е процесът, ако клиент реши да си продаде или отдаде имот чрез вас?
Най-напред клиентът се свързва с нас, наш брокер, който отговаря за района, в който се намира имотът, поема ангажимента да организира среща, да помогне за определяне на цена, заснемане на имота и съставяне на рекламна оферта с всички детайли съгласно изискванията, които имаме към качеството на представяне на нашите оферти. Следва непрекъсната комуникация с нашите брокери, които информират за интерес от страна на купувачи и наематели, за искане за огледи и получени оферти. При наличие на купувач се организира среща за уточняване параметрите на сделката, сключва се предварителен договор и се придвижват необходимите документи за приключване на сделка.

Какъв е процесът, ако клиент реши да купи или наеме имот чрез вас?
Точните параметри на търсене се задават на нашите брокери, за да могат те да помогнат процеса на отсяване на интересните имоти за дадения клиент. Ако параметрите не са точно формулирани, в разговори и консултации с нашите специалисти изискванията биват доуточнени, за да се изработи план на действие за постигане конкретна цел – покупката или наема на най-подходящия имот.

Следва разглеждане на оферти, огледи, консултации и съвет и ако е необходимо можем да съдействаме за кандидатстване за предварително одобрение за отпускане на ипотечен кредит. След като клиентът реши да купи имота следва капарирането на имота и сключването на предварителен договор. Приключваме сделката с подписване на нотариален акт и заплащане на балансовата цена по предварителния договор.

След оглед с клиент продължавате ли да поддържате комуникация с него?
Ние не спираме да поддържаме комуникация с нашите клиенти не само след оглед, но и години след приключване на покупко-продажбата. Ние сме на разположение за всякакви въпроси и съвети, както и за разнообразни услуги, от които собствениците на имоти имат нужда – ремонти, обзавеждане, застраховане и много други.

Каква е добавената стойност за клиентите да ползват услугите на агенции, а не сами да търсят или предлагат имот въпреки комисионата?
Имотните агенции не са възникнали случайно, а са в резултат на конкретни пазарни нужди, които следва да удовлетворяват. Тяхната роля е комплексна и може да се разгледа в няколко аспекта:
- маркетингова – елитните агенции следва да разполагат с инструменти и канали, чрез които да осигуряват адекватна и ефективна реклама на предоставените им имоти за продажба и наем, за да достигат те до потенциалните клиенти. Тук е много важно изготвянето на офертата, снимковия материал, съвета за адекватно ценообразуване, публикуването на рекламата в различни онлайн и офлайн рекламни канали;
- консултантска - предоставяне на професионални консултации и съвети свързани със законодателството, с техническите параметри на даден имот, ценообразуването, данъчните и финансовите аспекти при покупко-продажбата на имоти и всякакви други въпроси, които изникват при сделките с имоти;
- търговска функция – комуникацията и преговори с потенциални клиенти, организиране на огледи, съдействие за договаряне между страните, сключване и приключване на сделка;
- административна – изготвяне на пълен пакет документи и договори, проверки на собствеността и оформянето на изрядна документация на имота.

Както се вижда, тези услуги изискват знания и компетенции от много сфери – юридически, маркетингови, финансови, счетоводни, търговски и др. Именно това е функцията на професионалната агенция – да разполага с професионални брокери и тесни специалисти във всички сфери, които касаят сделките с имоти. И не на последно място, всичко това спестява време на клиентите – за самообучение, осъществяване на сделка, преговори и т.н., а и предпазва от множество рискове, които сделките могат да крият.

Какъв е размерът на комисионните ви за различните услуги?
Всички параметри относно цена на имота, такси и комисионни, както и допълнителни разходи при покупка и наем на имот, са отразени в детайлите на всяка една оферта на нашия уебсайт. Основна цел е да предоставяме пълна и точна информация, както за имотите, така и за ценовите условия по сделката. Подробна информация за всички наши услуги и цени може да бъде намерена на нашия уебсайт.

Какъв е профилът на вашите клиенти?
Това са както български, така и чуждестранни клиенти от най-различни страни по света. Тъй като работим в разнообразни ценови сегменти и с разнообразни имоти, профилите на клиентите са различни спрямо конкретните имоти. Това са както млади семейства, които купуват своя първи дом в града, така и хора на пенсионна или предпенсионна възраст, които намират чрез нас дом, в който да прекарат старините си. Това са и бизнес клиенти, и инвеститори, а също така и хора, които купуват своя ваканционен имот.

Как ги привличате в тази трудна икономическа ситуация?
Ние имаме достъп до богат асортимент от имоти. Можем да намираме имоти по зададени от клиента параметри. С най-добрите цени, съответстващи на пазарната обстановка, и качествен съвет и насоки за това как най-разумно да инвестират парите си. А що се отнася до продавачите и наемателите – чрез предоставяне на мощен маркетингов и рекламен пакет, с който предлаганият имот достига до възможно най-голяма аудитория в България и света.

Специализирани ли сте в определени области?
Специализирани сме в това да намираме най-качествените имоти на най-добрите цени, както и да предлагаме обслужване с най-високо качество на нашите клиенти. И това не са просто думи, а цялостна фирмена философия, върху която са изградени нашите стратегии и визия за правене на бизнес в сферата на недвижимите имоти.
Наша тясна специализация, в която можем смело да кажем, че нямаме конкуренция в България, е маркетирането на имотите в онлайн пространството.

BULGARIAN PROPERTIES е сред първите компании, които създадоха корпоративен уебсайт за продажба и наем на имоти още през 2002 г., който вече съдържа над 45 000 имоти за продажба в цялата страна. И до днес, включително и по време на тежката криза, ние не спираме да инвестираме в технологични иновации, обновяване на фирмения ни уебсайт, добавяне на нови функционалности с цел клиентите да могат да селектират наистина интересните за тях имоти още на етап проучване по интернет. За това помагат видео клиповете на имотите, които заснемаме, висококачествения професионален снимков материал, планове на имотите, местоположение на картата с всички обкръжаващи имота удобства и инфраструктура, точните характеристики на имота. Описанието, което предоставяме за имотите на нашия уебсайт, е наистина качествено и обективно отразява информацията и състоянието на имотите, които предлагаме. Към момента нашия уебсайт www.BulgarianProperties.bg е най-модерният и с най-много имоти за продажба и наем фирмен уебсайт в България.

Освен това, ние сме една от малкото фирми в България, която се стреми да предоставя на обществеността в България и чужбина навременна, актуална и точна информация относно развитието и перспективите пред имотния пазар в България, за да подпомогнем взимането на най-добрите решения за покупка и продажба на имоти. За целта, сме създали специален отдел за анализи и прогнози и изготвяме редовни пазарни анализи, проследяваме всички пазарни тенденции и комуникираме ежедневно с водещите български и много чуждестранни медии.

Всички, които имат желание да се запознаят с анализите, които вече сме публикували, както и да се абонират за получаване на нови анализи по е-мейл, могат да се регистрират на този линк:

http://www.bulgarianproperties.bg/newsletter.php

В кой ценови сегмент работите предимно?
Работим във всички ценови сегменти – от най-евтините селски къщи за по няколко хиляди евро, до луксозни и единствени по рода си апартаменти и къщи с най-престижните местоположения и екстри. Също така, ние можем да се похвалим с работа и с всякакви клиенти от най-различни националности, което помага да поддържаме стандартите ни на обслужване изключително високи. Наши клиенти са както българи, така и руснаци, британци, граждани на други страни от ЕС, а също и клиенти от далечни страни като Австралия, Китай, САЩ и др.

Така че, освен качествено обслужване, ние осигуряваме на имотите, които предлагаме и на техните собственици, и качествен маркетинг и реклама, за да могат те да достигнат до най-широк спектър от потенциални купувачи.

Кои са вашите предимства?
Ние не сме обичайните брокери, а имотни консултанти от ново поколение, което е информирано, непрестанно се учи и развива и има амбициите постоянно да повишава стандартите на обслужване в имотния бранш.

Ние ще ви предложим:
• Богат избор от имоти в цялата страна.
• Най-добрите цени и намаления. Не спираме да ги търсим, за да ви ги предложим!
• Честност, уважение и внимание, защото ги заслужавате!
• Надеждност и защита на вашите права и интереси.
• Пълен набор от услуги при покупката, обзавеждането или управлението на вашия имот.

Гледайте презентацията на Полина Стойкова - Оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES:

Get the Flash Player to see this player.
  Още новини
Последни регионални новини
Пазарът на жилища в Бургас - развитие в застой

21/Ноември/2017
http://www.dnevnik.bg

В края на септември форум на търговците на недвижими имоти в Бургас отчете около 6% по-малко сделки от януари до юни в сравнение с първите шест месеца на 2016 г., но в същото време и повишение на цените с почти 25–30%. Други от представените данни показваха намаление с около 10% на издадените строителни разрешения в първата половина на годината. Макар и трудно обяснима със законите на предлагането... прочети повече

Коментари от клиенти
Уважаеми Евгени Златев и компания BULGARIAN PROPERTIES, Искаме да изразим нашата благодарност за ...
Купихме си студио в комплекс "Съни Дей-5" до Несебър с вашата компания, от която сме много доволни. ...
Моите поздравления за професионалното, но същевременно неагресивно и приятно поведение на брокер ...
Сграда Академика в Студентски град до НСА - стартирало строителство, отлични цени!
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Последни Новини
Кои са позитивите и негативите на българския пазар на бизнес имоти за инвеститорите?

30/Октомври/2017
investor.bg

Потенциалът за ръст на цените на имотите, добрата възвръщаемост и стабилната валута, обвързана с еврото, са сред основните причини, които привличат инвеститори на бизнес имоти към България и в частност към София. Това коментира проф. Андрю Баум от Университета в Оксфорд по време на лекция, изнесена по повод професионалния празник на брокерите на имоти, организиран от Националното сдружение „Недви... прочети повече

Последни регионални новини
Столичната библиотека стана на 89 години

25/Октомври/2017
http://sofia.dir.bg

Столичната библиотека /СБ/ навършва 89 години днес. За рождена дата на библиотеката се приема 24 октомври 1928 г.

Тя е най-голямата публична библиотека в страната, с над 46 хил. читатели, от които половината - млади хора до 28-годишна възраст; с около половин милион заети книги годишно и 550 хил. посетители годишно.

За 10-те месеца на 2017 г. посещенията в електронния... прочети повече

Знаете ли, че?
Как да изберем фирма строител на жилища в шест стъпки

15/Ноември/2017
http://www.dnevnik.bg

При покупка на жилище, ако е ново, е важно да се знае кой е строителят. Това има особено значение в случаите, когато покупката е "на зелено". Причината е по-високият риск за купувача, който влага пари без да е защитен при евентуален провал на начинанието или при некоректност на продавача. Според бълг... прочети повече