Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Време е за изгодна покупка на ски имот

2011-08-15   |  Крис Плийз, Rightmove Overseas

Бърз спад на цените на ски имотите в българските зимни курорти отчитат брокерите на недвижими имоти.

В резултат на намаляване на търсенето на тези напълно обзаведени имоти, цените паднаха във всеки от трите основни зимни курорти, което означава, че сега е идеалното време за покупка. Цените са паднали с една пета през последните няколко месеца, но този тип имоти все още не успява да привлече купувачи.

Според водещата агенция за недвижими имоти BULGARIAN PROPERTIES, средната цена на ски имот в най-големия зимен курорт Банско е 27,000 Евро (£ 23,670). Примерната цена на квадратен метър е паднала до £ 403 от £ 513 преди три месеца.

Поради липса на интерес, много продавачи на имоти продават на загуба до 60%, ако трябва да продадат бързо имота, тъй като това е ценовия диапазон, които може да привлече търсенето и може да се осигури продажба. Цените на апартаментите в планината Рила също са паднали, като средната цена е само £ 32,440.

Новините, български вестник, докладва, че в курорта Пампорово в Родопите почти няма никакъв интерес от страна на купувачи. На други места в България, селските имоти остават стабилни, а цените на имотите по селата са паднали с около 6%.

Изпратете запитване за пълния анализ за второто тримесечието тук


Разгледайте нашите имоти за продажба в Банско

Разгледайте нашите имоти в зимните курорти

  Още новини

Сподели
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024
Фирмени
Брокери на месец април 2024

Пролетта е тук и с нея идват нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Март месец донесе поредица от сделки и затвърди активността на пазара, което ни позволи да приключим успешно първото тримесечие на годината. Видяхме значително движение не само в големите градове, но и в любимите ни морски и ски курорти. Също така, сезонът за покупка на селски къщи е в разгара си, добавяйки ...

02 Април, 2024

Изпратете запитване