Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Близо четвърт от офертите за продажба са с намалени цени

2010-09-28   |  Полина Стойкова, Оперативен директор на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

По данни от сайтовете на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС и на ЛУКС ИМОТИ след активната корекция на цените на офертите през втората половина на 2009 г., през 2010 г. намаленията на офертните цени на имотите са минимални. Освен това, повечето от новите оферти за продажба биват обявявани директно на реалните за пазара в момента цени. Това показва, че има завършен цикъл на спад в цените на имотите, който започна в края на 2008 г. и продължи около година и половина.

Според данните делът на намалените оферти общо за страната към края на септември 2010 г. е 24% от активните оферти на сайтовете на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС и ЛУКС ИМОТИ. За сравнение - в началото на 2010 г. те бяха 18%, т.е има нарастване само с около 6% на броя на намалените оферти за 9-те месеца на 2010 г. Намалени са цените предимно на имоти, които са били надценени на настоящите пазарни условия и които на практика са били извън пазара през 2009 г.

По сходен начин стои и въпросът с намалението на цените - ако в началото на годината то е било средно 20%, до септември пазарът е слязъл надолу едва с нови 2%. За София и Варна този процент е малко по-висок - около 5% за деветмесечието. Така с натрупването общото намаление на цените в столицата е достигнало 22%, като в началото на годината е било 17%.

От данните от двата сайта може да се заключи, че тенденцията на спад в темповете на намаление на офертните цени през 2010 г. е ясно изразена. Пазарът намери баланс на определени ценови нива и в момента всички изчакват да видят дали ще има признаци за увеличаване на обема на сделките, което ще бъде сигнал за възстановяване. Има и доста оферти, които са изтеглени от пазара - тествани са на определени ценови нива и след като не са реализирани сделки, продажбата им е спряна за момента.

Разгледайте нашите оферти на ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

---
Авторски права: 2010 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2010.


  Още новини

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024
Фирмени
Брокери на месец април 2024

Пролетта е тук и с нея идват нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Март месец донесе поредица от сделки и затвърди активността на пазара, което ни позволи да приключим успешно първото тримесечие на годината. Видяхме значително движение не само в големите градове, но и в любимите ни морски и ски курорти. Също така, сезонът за покупка на селски къщи е в разгара си, добавяйки ...

02 Април, 2024

Изпратете запитване