Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Старата градска баня в Ловеч ще се превърне в Музей на водата

2011-03-10   |  sg.stroitelstvo.info, януари 2011, откъс

Старата градска баня в Ловеч ще бъде преустроена в съвременен музей на водата, предвижда изготвеният в края на 2010 година инвестиционен проект за реставрация, консервация и социализация на сградата "Дели хамам" в Града на люляците.

Плановете предвиждат сградата да бъде консервирана, реставрирана, но да се запази автентичният й образ. Социализацията й ще се извърши чрез оформяне на пространства и помещения за изложби, свързани с темата за водата.

Идеята за новото предназначение на банята е защитена в рамките на обществен форум отреди две години. Целта му беше чрез представянето принципите на регенерацията в България и в Европа, свързани с обновяването и функционирането на паметници на културата в съвременни условия, да бъде изготвен проект за възстановяване на старата турска баня "Дели хамам" в Ловеч, с който да се кандидатства за финансиране по оперативните програми.

Сега такава възможност предоставя оперативна програма "Регионално развитие". До 31 март се приемат предложения на общини с по над 10 хиляди жители за възстановяване на природни, културни и исторически туристически атракции, съобщи по-рано през януари заместник-министърът на регионалното развитие и ръководител на управляващия орган на програмата Лиляна Павлова. Общините могат да предлагат проекти на стойност между 600 хиляди и 6 млн. лева и ще могат да си разпределят близо 174 милиона лева безвъзмездна европейска помощ.

Изграждането на един съвременен музей с използването мултимедия в сградата на старата турска баня е първият и най-важният елемент от цялостния проект на общината. Инициативата обвързва налични паметници на културата от национално значение и включва изграждане на атракции.

Разгледайте всички наши оферти в/близо до Ловеч

  Още новини

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Отворихме офис в сърцето на Дупница: Посетете ни на ул. Княз Борис I, номер 1!

Новият ни офис в Дупница отвори врати! Той е разположен в центъра на града, на ул. Княз Борис I, номер 1, етаж 1 - срешу ГУМ.

Този стратегически ход е част от нашата мисия да бъдем възможно най-близо до нашите клиенти и да предоставяме висококачествени услуги на местно ниво както за купувачи, така и за продавачи.

В новия ни офис клиентите ще могат да с...

28 Март, 2024
последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024

Изпратете запитване