Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Чакат нашествие от британски инвеститори

2012-12-10   |  Banks.dir.bg, 06.12.2012

На проведения в Лондон форум "Investing in Bulgaria - The strategic business destination in Central and Eastern Europe" няколко компании разкриха инвестиционните си намерения към нашата страна.

Те се срещнаха с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, съобщи пресцентърът на МИЕТ, цитиран от БТА. В дискусията участваха повече от 120 компании от секторите IT, аутсорсинг, електроника и електротехника, финансови услуги, мебели и текстил.

Голяма международна компания в областта на концесионирането на пристанища проучва възможността да участва в процедурата за отдаване на пристанище Варна на концесия. Компания, която има логистичен център в България, ще разшири присъствието си с изграждането на още два центъра.

Две компании от областта на аутсорсинга планират да разкрият нови работни места у нас, едната от които с до 3 000. Проявен е интерес и за франчайзинг на търговска верига за облекла. Вносители на вино, мебели, метални изделия, текстил и облекло за британския пазар също са заинтересовани от българска продукция.

На форума чужди инвеститори споделиха своя опит в България. Макс Хюз, управляващ директор на "Уилям Хюз" каза, че компанията бележи 7 пъти растеж от 2004 г. насам, когато навлизат на българския пазар. Той допълни, че инвестицията у нас им е помогнала да подобрят своята конкурентоспособност. Зоя Паунова, мениджър в "АстраЗенека" сподели, че откакто са в България, компанията им отбелязва ръст от 30 процента всяка година. Изпълнителният директор на "60К" Джонатан Гладуиш акцентира върху добрата подготовка и образование на персонала.

На форума Делян Добрев представи благоприятния инвестиционен климат в България. Той подчерта, че страната ни е единствената с повишен кредитен рейтинг в ЕС. Добрев коментира още, че България е една от трите държави членки, която спазва маастрихтските критерии за финансова стабилност и заема второ място в ЕС по съотношение между държавен дълг и БВП - 15на сто. По думите на Добрев структурата на чуждестранните инвестиции в страната е преминала от сектори с неустойчив растеж като недвижими имоти и финансови услуги към такива с висока добавена стойност и устойчив растеж.

  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване