Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Чужденците търсят предимно изгодни и евтини апартаменти

2012-10-11   |  Монитор, 11.10.12

Интересът на чуждите граждани е насочен предимно към изгодни и евтини апартаменти, съобщи Полина Стойкова, управляващ директор на BULGARIAN PROPERTIES, за Монитор.

„Много от луксозните имоти в България са извън полезрението на чуждестранните купувачи в момента”, смята Полина Стойкова. „Те са се фокусирали предимно към изгодни и евтини апартаменти. Изискванията са имотът да е напълно завършен, дори обзаведен, да е в район с комуникации, големи магазини, ресторанти и да предлага добър стандарт на живот, забавления и лесен достъп.

Според нея основното е, че чужденците са най-вече руснаци и те търсят апартаменти по морето. Няма промяна в това отношение спрямо миналата година. „Разликата е, че от лятото насам интересът определено се засилва и има ръст на броя на сделките с руски клиенти”, допълни тя.

Ирландците сега продават купените от тях преди кризата жилища в строеж. Инвеститорският интерес на чуждите граждани у нас е насочен главно към курортите, смятат брокери от агенциите за недвижими имоти.

По думите на брокерите, чужденците предпочитат двустайните жилища в градовете или апартаментите с една спалня при ваканционните. Повечето от тях инвестират парите си в затворените комплекси. Част от тях проявяват и интерес към добре поддържани селски къщи на живописни места.

Те все още се интересуват от комплексите основно по Южното Черноморие за летни почивки, както и от Банско за зимната си ваканция.

Наблюдава се обаче и интерес към апартаменти в градовете като Бургас и Варна например, където някои руснаци търсят варианти за по-дълго пребиваване. Интерес има и към селските къщи в някои южни планински райони на страната. Град Сандански е един от предпочитаните райони от чужденците. Най-активните купувачи остават руснаците, семейства на средна възраст с едно или две деца или пък хора в пенсионна възраст.

Разгледайте нашите имоти на изгодни цени

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване