Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Продажбите на жилища в София са се увеличили с 15%

2014-04-01   |  Капитал Daily, бр.63, 01.04.2014

Продажбите на жилищни имоти в София през първото тримесечие се увеличиха с 15% спрямо същия период на миналата година, а запитванията са нараснали с 30%, сочат данните на компанията Bulgarian Properties, съобщи dnevnik.bg.

Според оперативния директор на компанията Полина Стойкова средната цена на продадените апартаменти в София за първото тримесечие на 2014 е 730 евро/кв.м, каквато е била и през 2013 г. Най-много сделки са сключени в кварталите „Витоша“ и „Младост“ на цени между 600 и 750 евро на кв.м в зависимост от степента на завършване на имотите. Интересът на купувачите е насочен основно към покупка на апартаменти. От къщи в София се интересуват около 18% от потенциалните купувачи.

Най-купувани са апартаментите до 50 000 евро, както и тези в луксозния сегмент на цени над 120 000 евро. Средният размер на изтеглените ипотечни кредити за покупка на имоти в София през изминалите 3 месеца по данни на компанията е 26 000 евро. Повишаването на активността е значително спрямо началните месеци на предходни години и това дава основание на експертите да очакват активни следващи месеци за имотния пазар в столицата, става ясно от данните.

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване