Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Растат издадените разрешителни за строеж на офиси

2016-11-03   |  capital.bg

В периода юли-септември на 2016 г. местните администрации са издали повече разрешителни за офиси, отколкото през предишното тримесечие, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). Според тях разрешителните за строеж на жилищни сгради в страната за периода са 1183, на административни здания - 51, и 1170 за други сгради (такива, предназначени за различни дейности: производствена, търговска, транспортна и т.н). Спрямо предходното тримесечие разрешенията за жилищни сгради са намалели с 2.7%, увеличението на разрешенията за строителство на офиси и други сгради е със съответно 37.8% и 2.2%. В сравнение с третото тримесечие на 2015 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради се увеличават с 2.5%. Нарастване имат тези за административни сгради - с 27.5%, и на други видове сгради - с 6.7%.

Най-много са били разрешителните за строеж на нови жилищни сгради в столицата и в Пловдив - по 170, във Варна - 109, София област - 107, и Бургас - 104.

Започнато строителство

През третото тримесечие на 2016 г. е започнал строежът на 830 жилищни сгради, което е повишение от 12% в сравнение със същия период на миналата година. Започнатите административни и други видове сгради нарастват с 28.0% спрямо юли-септември 2015 г.

Строителство на най-голям брой нови сгради е започнало в Пловдив, където се изграждат 111 жилищни и 64 други сгради. В столицата се строят 115 жилищни, 9 офисни и 31 други сгради, а във Варна - съответно 112 жилищни, 6 административни и 18 други обекта.

Строежи в столицата

Издадените разрешителни за брой жилищни сгради в София намаляват през третото тримесечие от 153 на 139 на годишна база. Повече разрешителни обаче са издадени за офис проекти. При започнатото строителство отново се отчита слаб спад при започнатите жилищни сгради. В периода в София се строят 115 сгради в сравнение с 121 по това време на миналата година. Изграждат се повече офис сгради - 9 вместо 6 миналата година.


Вижте нашите оферти на офиси в столицата



  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване