Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES на форума Шумът на парите

2020-06-12

По традиция взехме участие в поредното, 11-то, издание на икономическия форум "Шумът на парите", което тази година се проведе и се излъчи на живо онлайн.

Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова се включи в дискусията от офиса ни в Слънчев бряг, който е отворен и вече посреща първите си клиенти за сезона.

Ето какво сподели тя:

Пазарът спря в средата на март с въвеждането на извънредното положение и продължи в средата на месец май, след отпадането на ограниченията за пътуване, оттам, откъдето беше спрял. Виждаме, че клиенти, които са запитали за имоти в дните преди извънредното положение, сега възобновиха интереса си към същите имоти и вече сключваме сделки с тях. Т.е. буквално пазарът продължи, откъдето беше спрял и в момента вече сме в нормален ритъм на работа, бих казала като в началото на годината преди епидемията.

Активизация има и на градските пазари, и в цялата страна. Колегите провеждат активно огледи, работим с цени на имотите ново строителство, които бяха от преди кризата. Пазарът дори е в по-добра кондиция от преди кризата, тъй като има търсене в цялата страна.

Строителният процес не спря и това имаше ключова роля, за да задържи доверието на купувачите. Комплексите напреднаха, някои дори взеха Акт 16. Освен в големите градове, интерес има и към курортите, и към селските къщи, които се превръщат в хита на 2020 г.

Ще има много какво да научим от случващото се през тази година. Тя ще бъде по-кратка от нормалното - само 10 месеца и всичко се развива със забързан темп. Процеси, които са били забавяни, успяха да се разгърнат. В нашата работа навлязоха нови технологии като виртуалните 360-градусови огледи, видео и други онлайн услуги.

Но всъщност най-значимото е, че клиентите започнаха да оценяват усилията, които влагаме в услугите, които предлагаме. Добавената стойност, която внасяме в процеса на покупко-продажбата на имоти, ще бъде оценявана все повече и клиентите ще изискват все повече от нас като консултанти, брокери и професионалисти.

Все повече инвеститори ни търсят за консултация на новите им жилищни проекти още в начален етап, тъй като осъзнават, че имат нужда от компетентен съвет и подкрепа още от етапа на създаване на концепция за даден проект и неговото проектиране, които по-късно са ключови за реализацията на проекта.

Постигна се по-добър диалог между пазарните участници. Продавачите са по-гъвкави и склонни към преговори. Всичко това води до по-добър пазарен баланс и с разумни и премерени действия пазарните участници могат да бъдат успешни на имотния пазар и през тази година.

Вижте видео запис на цялата дискусия в имотния панел на "Шумът на парите" тук:
Разгледайте нашите имоти на морето

Вижте имоти с виртуален 360-градусов тур

Вижте имоти с видео

Продайте или отдайте имот с нас


Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Комплекс AURA - семейни жилища в кв. Кръстова вада
Заповядайте да закупите жилище в този луксозен жилищен комплекс с разнообразие от апартаменти с 1, 2, 3, 4 спални, просторни мезонети и разкошни пентхауси, офис помещения клас А, фитнес и търговски площи на партера, зона за релакс със СПА процедури, детски кът и просторен вътрешен парк! Какво повече може да искате за съвременен градски живот?


Комплекс AURA ви очаква!
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
Михаил Чобанов в "Обзор на седмицата" по NOVA TV (видео)

Михаил Чобанов, основател и собственик на BULGARIAN PROPERTIES, участва в обзора на събитията от седмицата в сутрешния блок на NOVA TV на 4.12.2022 г.

Той се включи от строителната площадка на един от най-мащабните жилищни проекти в София - Central Park, за да коментира жилищното строителство и развитието на имотния пазар през призмата на актуалните политически събития от седмицата....

05 Декември, 2022
Фирмени
Брокери на месец декември 2022 🏆

Остават броени дни до края на тази година, но преди да се отдадем изцяло на празничното настроение, бихме искали да ви представим резултатите от нашата работа и да обявим кои са победителите в последната месечна класация „Брокер на месеца“ за 2022 г.!

През изминалия месец имотният пазар усети известно охлаждане на интереса от страна на купувачите и една част от тях застанаха в пози...

02 Декември, 2022
Медиите за нас
Полина Стойкова и Магдалена Тошева за NOVA TV: Само за година жилищата в София са поскъпнали с 23%

До рекордни нива достигнаха офертите на пазара на имоти в столицата в края на годината, отчитат брокерите. Само за година жилищата в София са поскъпнали с 23%. А офертите са далеч по-високи от тези при предишния пик - през 2008 година.

В същото време заради инфлацията брокерите отчитат първи признаци на охлаждане и отдръпване на клиентите от пазара. Достигнат ли е пикът и накъде ще ...

25 Ноември, 2022
Медиите за нас
Колко достъпни са жилищата в София?

в София.

"Тези данни идват след отбелязаното забавяне на п...

23 Ноември, 2022

Изпратете запитване