Контакти
0

БЮЛЕТИН - АРХИВ

2020-06-12

12.06.2020 Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES на форума Шумът на парите

По традиция взехме участие в поредното, 11-то, издание на икономическия форум "Шумът на парите", което тази година се проведе и се излъчи на живо онлайн.

Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова се включи в дискусията от офиса ни в Слънчев бряг, който е отворен и вече посреща първите си клиенти за сезона.

Ето какво сподели тя:

Пазарът спря в средата на март с въвеждането на извънредното положение и продължи в средата на месец май, след отпадането на ограниченията за пътуване, оттам, откъдето беше спрял. Виждаме, че клиенти, които са запитали за имоти в дните преди извънредното положение, сега възобновиха интереса си към същите имоти и вече сключваме сделки с тях. Т.е. буквално пазарът продължи, откъдето беше спрял и в момента вече сме в нормален ритъм на работа, бих казала като в началото на годината преди епидемията.

Активизация има и на градските пазари, и в цялата страна. Колегите провеждат активно огледи, работим с цени на имотите ново строителство, които бяха от преди кризата. Пазарът дори е в по-добра кондиция от преди кризата, тъй като има търсене в цялата страна.

Строителният процес не спря и това имаше ключова роля, за да задържи доверието на купувачите. Комплексите напреднаха, някои дори взеха Акт 16. Освен в големите градове, интерес има и към курортите, и към селските къщи, които се превръщат в хита на 2020 г.

Ще има много какво да научим от случващото се през тази година. Тя ще бъде по-кратка от нормалното - само 10 месеца и всичко се развива със забързан темп. Процеси, които са били забавяни, успяха да се разгърнат. В нашата работа навлязоха нови технологии като виртуалните 360-градусови огледи, видео и други онлайн услуги.

Но всъщност най-значимото е, че клиентите започнаха да оценяват усилията, които влагаме в услугите, които предлагаме. Добавената стойност, която внасяме в процеса на покупко-продажбата на имоти, ще бъде оценявана все повече и клиентите ще изискват все повече от нас като консултанти, брокери и професионалисти.

Все повече инвеститори ни търсят за консултация на новите им жилищни проекти още в начален етап, тъй като осъзнават, че имат нужда от компетентен съвет и подкрепа още от етапа на създаване на концепция за даден проект и неговото проектиране, които по-късно са ключови за реализацията на проекта.

Постигна се по-добър диалог между пазарните участници. Продавачите са по-гъвкави и склонни към преговори. Всичко това води до по-добър пазарен баланс и с разумни и премерени действия пазарните участници могат да бъдат успешни на имотния пазар и през тази година.

Вижте видео запис на цялата дискусия в имотния панел на "Шумът на парите" тук:
Разгледайте нашите имоти на морето

Вижте имоти с виртуален 360-градусов тур

Вижте имоти с видео

Продайте или отдайте имот с нас


Сподели
Vitosha View сграда Е - инвестирайте в първокласен имот в София!
Вложете в имот в сграда Е на емблематичния комплекс Vitosha View! Финален етап на изграждане, отлично съотношение цена/качество. Модерна визия и внимание към всеки детайл. Функционално вътрешно разпределение с оптимално усвояване на пространствата. Отлична инвестиция в предпочитан южен район на столицата!
Вижте още
Жилище в Пловдив в комплекс Tomov Plaza
Апартаменти ново строителство в кв. Тракия на ТОП цени от 590 евро/кв.м.! Един от най-продаваните ни проекти в Пловдив, чието строителство напредва, очаквано завършване - 12.2021 г.
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
Дневник: Пазарът на жилища започва 2021 г. сякаш няма епидемия

Противно на първоначалните очаквания пазарът на имоти не бе сериозно засегнат през годината на пандемията. Това показват данните на брокерите и за края на 2020 г. Оптимистична е и прогнозата им за пазара на жилища за 2021 г. Те отчитат голяма активност още в началото на новата година.

По-различна е картината на пазара на офиси, много от които са почти напълно празни ме...

15 Януари, 2021
последни новини
Възползвайте се от отлични пазарни условия и продайте имот с нас през 2021 г.!

Започваме 2021 г. със силен имотен пазар, множество запитвания, огледи и вече сключени сделки.

Пазарът предлага подходящи условия за продажба, от които можете да се възползвате и да обявите имот за продажба още сега!

Професионализмът се доказва в трудни моменти. През 2020 г., въпреки пандемията, ние не спряхме да работим и да носим ползи и отлични резултати за нашите...

14 Януари, 2021
Фирмени
Брокери на месец януари 2021 г.

Дадохме страхотен старт на тази година - със силен интерес, множество запитвания, огледи и вече реализирани сделки! 👏✨

А сега нека се запознаем с брокерите на месеца - хората, които бяха на линия и по време на почивните дни и работиха буквално до последните часове на миналата година, за да ви помогнат да осъществите плановете си и да затворите 2020 щастливи и доволни,...

07 Януари, 2021
Медиите за нас
Под един покрив: Поколения българи живеят заедно

Над 40% от българите живеят в пренаселени домове, сочи изследване на „Евростат“. Двама от всеки петима нямат собствена стая. На най-тясно живеят в съседна Румъния – там почти 50% от хората обитават пренаселени домове.


Страната ни е трета след Латвия, където процентът е малко над 42 на сто. Следват Хърватия и Полша. В дъното на класацията са Кипър, Ирланди...

07 Януари, 2021

Изпратете запитване