Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES на форума Шумът на парите

2020-06-12

По традиция взехме участие в поредното, 11-то, издание на икономическия форум "Шумът на парите", което тази година се проведе и се излъчи на живо онлайн.

Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова се включи в дискусията от офиса ни в Слънчев бряг, който е отворен и вече посреща първите си клиенти за сезона.

Ето какво сподели тя:

Пазарът спря в средата на март с въвеждането на извънредното положение и продължи в средата на месец май, след отпадането на ограниченията за пътуване, оттам, откъдето беше спрял. Виждаме, че клиенти, които са запитали за имоти в дните преди извънредното положение, сега възобновиха интереса си към същите имоти и вече сключваме сделки с тях. Т.е. буквално пазарът продължи, откъдето беше спрял и в момента вече сме в нормален ритъм на работа, бих казала като в началото на годината преди епидемията.

Активизация има и на градските пазари, и в цялата страна. Колегите провеждат активно огледи, работим с цени на имотите ново строителство, които бяха от преди кризата. Пазарът дори е в по-добра кондиция от преди кризата, тъй като има търсене в цялата страна.

Строителният процес не спря и това имаше ключова роля, за да задържи доверието на купувачите. Комплексите напреднаха, някои дори взеха Акт 16. Освен в големите градове, интерес има и към курортите, и към селските къщи, които се превръщат в хита на 2020 г.

Ще има много какво да научим от случващото се през тази година. Тя ще бъде по-кратка от нормалното - само 10 месеца и всичко се развива със забързан темп. Процеси, които са били забавяни, успяха да се разгърнат. В нашата работа навлязоха нови технологии като виртуалните 360-градусови огледи, видео и други онлайн услуги.

Но всъщност най-значимото е, че клиентите започнаха да оценяват усилията, които влагаме в услугите, които предлагаме. Добавената стойност, която внасяме в процеса на покупко-продажбата на имоти, ще бъде оценявана все повече и клиентите ще изискват все повече от нас като консултанти, брокери и професионалисти.

Все повече инвеститори ни търсят за консултация на новите им жилищни проекти още в начален етап, тъй като осъзнават, че имат нужда от компетентен съвет и подкрепа още от етапа на създаване на концепция за даден проект и неговото проектиране, които по-късно са ключови за реализацията на проекта.

Постигна се по-добър диалог между пазарните участници. Продавачите са по-гъвкави и склонни към преговори. Всичко това води до по-добър пазарен баланс и с разумни и премерени действия пазарните участници могат да бъдат успешни на имотния пазар и през тази година.

Вижте видео запис на цялата дискусия в имотния панел на "Шумът на парите" тук:
Разгледайте нашите имоти на морето

Вижте имоти с виртуален 360-градусов тур

Вижте имоти с видео

Продайте или отдайте имот с нас


Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Стартираха продажбите в сгради Е и Ж на Central Park

По-малко от година след старта на първта фаза на проекта, в продажба са две от новите сгради, които са част от втората фаза на мащабния комплекс Central Park в кв. Банишора!

Възползвайте се от възможността да изберете първи от апартаментите в сгради Е и Ж!

Разполагаме с разнообразие от двустайни апаратменти на отлични цени!

Обадете се още сега на тел: 0...

18 Май, 2023
последни новини
Кредитите в България най-евтини в ЕС

Напук на предупрежденията, че кредитният бум у нас носи рискове, заемите продължават да поевтиняват. Трети месец лихвите по ипотечните заеми в България са най-ниски в целия Европейски съюз.

За март средният лихвен процент по потребителски кредити в левове намалява с 0,13 пр. п., до 8,25%, а годишният процент на разходите (ГПР) по тези кредити - с 0,12 пр. п., до 8,76%.

17 Май, 2023
Фирмени
Брокери на месец май 2023

Топлите месеци са тук, а имотният пазар е в отлична форма!

Доказателство за това са победителите в месечната ни класация – колеги от офиси в различни офиси от страната, които специализират в продажбата на най-разнообразни имоти – от ново строителство до селски и ваканционни имоти, парцели и бизнес имоти. Всички те успяха да постигнат удивителни резултати и да направят месец април по...

03 Май, 2023
Медиите за нас
Полина Стойкова по Bloomberg TV: Ръстът на цените на имотния пазар в България се забавя

Пазарът на недвижими имоти отбеляза много силно начало на годината на фона на минорните нагласи, които имахме в края на 2022, когато пазарът беше затихнал. Сега е налице търсене, леко увеличение на предлагането, което липсваше през миналата година и съответно постигане на нов баланс, при който активно се сключват сделки. Това каза Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES, в п...

02 Май, 2023

Изпратете запитване