Имотите в София със средни цени от 770 евро/кв. м

2015-05-27   |  www.profit.bg

Изключително позитивни тенденции се наблюдават на пазара на недвижими имоти. Това заяви в интервю за Profit.bg Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

Това е нещо, което не сме виждали от годините на кризата до момента – ръст на броя на сделките, ръст в цените, който обаче е умерен, уточни тя.

Според Стойкова, цените в София бележат ръстове от 3 до 5%, а средната цена на сключените сделки в столицата вече е 770 евро/кв. м, което е малко повече от 750 евро/кв. м, които бяха като психологическа граница през последните години.

Купувачите и доверието в пазара се завърнаха, като очакванията ни са, че следващите тримесечия да са още по-активни.

Първото тримесечие бе доминирано основно от покупката на бюджетни апартаменти, но през април и май се наблюдава и активизиране във високия сегмент, каза още Полина Стойкова.

В последните два месеца от BULGARIAN PROPERTIES отчитат сделки за къщи в София от над 500 хил. евро, както и апартаменти за над 200 хил. евро.

Имотите в зимните курорти

Стойкова сподели, че през този сезон в BULGARIAN PROPERTIES отчитат повишен интерес на български купувачи в Пампорово, където цените започват от 10 000 евро за обзаведени студиа и апартаменти.

Цените в Пампорово и Банско се движат между 350 и 400 евро/кв. м, докато в Боровец имотите са на по-високи нива, тъй като предлагането е по-малко.

Изненадите обаче идват не само от зимните курорти, но и от морето. През април част от купувачите от руския пазар започнаха да се завръщат, като това са хора, посетили ни по време на изложението в Москва през февруари, посочи експертът.

Офиси и търговски площи

Компанията ни отчита стабилен интерес от страна на чуждестранни фирми, желаещи да отворят офиси в България, заяви още Стойкова.

Като пример тя посочи компании от IT сектора, аутсорсинг компании, кол центрове и др., които имат намерения да започнат с 50-100 души персонал, а след това да се разширяват.

Разгледайте имоти за продажба и под наем в София

Разгледайте имоти в ски курорти

Вижте нашите оферти на офиси за продажба и под наем

  прочети повече статии

Сподели
Borovets Gardens 2 - втора фаза на популярния комплекс
Почувствайте се у дома в Боровец! Изберете своя ваканционен дом във втората фаза на популярния комплекс BOROVETS GARDENS! Стартирало строителство, налични разнообразни апартаменти на атрактивни цени.
Вижте още
Изгодни имоти в Банско - най-добрите предложения само при нас!
Видяхте ли цените в Банско! Обзаведени студиа от 10 000 евро! Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който работи целогодишно. За собствено ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване