МЕДИИТЕ ЗА НАС

Имотите в София със средни цени от 770 евро/кв. м

www.profit.bg

Изключително позитивни тенденции се наблюдават на пазара на недвижими имоти. Това заяви в интервю за Profit.bg Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

Това е нещо, което не сме виждали от годините на кризата до момента – ръст на броя на сделките, ръст в цените, който обаче е умерен, уточни тя.

Според Стойкова, цените в София бележат ръстове от 3 до 5%, а средната цена на сключените сделки в столицата вече е 770 евро/кв. м, което е малко повече от 750 евро/кв. м, които бяха като психологическа граница през последните години.

Купувачите и доверието в пазара се завърнаха, като очакванията ни са, че следващите тримесечия да са още по-активни.

Първото тримесечие бе доминирано основно от покупката на бюджетни апартаменти, но през април и май се наблюдава и активизиране във високия сегмент, каза още Полина Стойкова.

В последните два месеца от BULGARIAN PROPERTIES отчитат сделки за къщи в София от над 500 хил. евро, както и апартаменти за над 200 хил. евро.

Имотите в зимните курорти

Стойкова сподели, че през този сезон в BULGARIAN PROPERTIES отчитат повишен интерес на български купувачи в Пампорово, където цените започват от 10 000 евро за обзаведени студиа и апартаменти.

Цените в Пампорово и Банско се движат между 350 и 400 евро/кв. м, докато в Боровец имотите са на по-високи нива, тъй като предлагането е по-малко.

Изненадите обаче идват не само от зимните курорти, но и от морето. През април част от купувачите от руския пазар започнаха да се завръщат, като това са хора, посетили ни по време на изложението в Москва през февруари, посочи експертът.

Офиси и търговски площи

Компанията ни отчита стабилен интерес от страна на чуждестранни фирми, желаещи да отворят офиси в България, заяви още Стойкова.

Като пример тя посочи компании от IT сектора, аутсорсинг компании, кол центрове и др., които имат намерения да започнат с 50-100 души персонал, а след това да се разширяват.

Разгледайте имоти за продажба и под наем в София

Разгледайте имоти в ски курорти

Вижте нашите оферти на офиси за продажба и под наем

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Много сме доволни от работата на Ива Атанасова и нейния колега Димитър от Пловдивския офис, които ни ...
Г-жа Гергана Тасева отговори на всички правни въпроси компетентно и прецизно. Тя е страхотен ...
По-рано през годината се свързах с няколко агента недвижими имоти по отношение на продажбата на моя ...
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Най-продаваният комплекс в София!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Последни Новини
Квартал "Витоша" е най-предпочитан

05/Март/2019
Труд, 05.03.2019, с. 21

Най-много закупени жилища в края на 2018 г. има в софийския квартал Витоша. Останалите популярни за покупка квартали в София са Кръстова вада, Студентски град, Манастирски ливади и Връбница 2.

За апартамент в кварталите Витоша и Връбница 2 ще трябва да платите 960 евро/ кв.м, в Студентски град - 1070 евро, в Младост 4-1080 евро, в Манастирски ливади - 1010 евро, а в Кръстова вада - ... прочети повече

Последни регионални новини
Фестивал в Банско показва 10 премиерни филма за ски, сноуборд и зимни приключения

21/Февруари/2019
http://bnr.bg

10 премиерни филма за ски, сноуборд и зимни приключения ще бъдат представени на зимната кинопанорама в Банско, която започва тази вечер. Събитието съвпада и със кръговете от световната купа по ски, които стартират утре. Така любителите на зимните спортове и на световното кино ще могат да съчетаят планината с киносалона, сподели директорът на международния фестивал за планинарско кино Натали Пет... прочети повече

Знаете ли, че?
New York Times: Цените на жилищата в София растат, но предлагането настига търсенето

01/Март/2019
investor.bg

Американското издание New York Times публикува статия за жилищния пазар в България, в който обобщава тенденциите в цените от миналата година и очакванията за тази година, профила на купувачите и препятствията, с които обикновено се сблъскват чужденците, придобиващи жилище у нас.

Матери... прочети повече