МЕДИИТЕ ЗА НАС

Имотите в София със средни цени от 770 евро/кв. м

www.profit.bg

Изключително позитивни тенденции се наблюдават на пазара на недвижими имоти. Това заяви в интервю за Profit.bg Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

Това е нещо, което не сме виждали от годините на кризата до момента – ръст на броя на сделките, ръст в цените, който обаче е умерен, уточни тя.

Според Стойкова, цените в София бележат ръстове от 3 до 5%, а средната цена на сключените сделки в столицата вече е 770 евро/кв. м, което е малко повече от 750 евро/кв. м, които бяха като психологическа граница през последните години.

Купувачите и доверието в пазара се завърнаха, като очакванията ни са, че следващите тримесечия да са още по-активни.

Първото тримесечие бе доминирано основно от покупката на бюджетни апартаменти, но през април и май се наблюдава и активизиране във високия сегмент, каза още Полина Стойкова.

В последните два месеца от BULGARIAN PROPERTIES отчитат сделки за къщи в София от над 500 хил. евро, както и апартаменти за над 200 хил. евро.

Имотите в зимните курорти

Стойкова сподели, че през този сезон в BULGARIAN PROPERTIES отчитат повишен интерес на български купувачи в Пампорово, където цените започват от 10 000 евро за обзаведени студиа и апартаменти.

Цените в Пампорово и Банско се движат между 350 и 400 евро/кв. м, докато в Боровец имотите са на по-високи нива, тъй като предлагането е по-малко.

Изненадите обаче идват не само от зимните курорти, но и от морето. През април част от купувачите от руския пазар започнаха да се завръщат, като това са хора, посетили ни по време на изложението в Москва през февруари, посочи експертът.

Офиси и търговски площи

Компанията ни отчита стабилен интерес от страна на чуждестранни фирми, желаещи да отворят офиси в България, заяви още Стойкова.

Като пример тя посочи компании от IT сектора, аутсорсинг компании, кол центрове и др., които имат намерения да започнат с 50-100 души персонал, а след това да се разширяват.

Разгледайте имоти за продажба и под наем в София

Разгледайте имоти в ски курорти

Вижте нашите оферти на офиси за продажба и под наем

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Със съпругата ми сме много благодарни на Ивета Тодорова за професионалното отношение и безупречната ...
Съпругата ми и аз сме много удовлетворени от работата на BULGARIAN PROPERTIES при покупката на ...
Аз съм купувач от Великобритания и търсих апартамент в Банско предимно за да практикувам зимни ...
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Последни Новини
Апартаментите носят доходност от 5%

04/Юни/2019
Труд, 04.06.2019, с. 20

Ниските лихви по кредитите, постоянно увеличаващото се население на София, по-високите заплати и по-малкият брой нови сгради по време на така наречената криза, дадоха своето отражение на пазара на имоти и повишиха както продажните цени, така и наемните нива.

Покупко-продажбата на имот е едно от най-важните събития в живота на българина. Всеки се стреми да вземе възможно най-правилно... прочети повече

Последни регионални новини
Пловдивска област е на седмо място в страната по размер на средна месечна работна заплата

16/Май/2019
focus-radio.net, 15.05.2019

По размер на средната месечна работна заплата през първото тримесечие на 2019 година, Пловдивска област заема седмо място сред всички 28 области в страната.

Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Валентин Точев, главен експерт в Териториалното статистическо бюро-Юг. С най-висока средна месечна работна заплата е област София – 1 656 лв., а с най-ниска е област Благоевград – 779 лв. прочети повече

Знаете ли, че?
Доходност от наем и начини сами да я повишим

28/Март/2019
manager.bg

Жилищни имоти

Към момента в София доходността от наем на жилища (двустайни и тристайни) е около 5%, в Пловдив – 6%, за Варна - 4%, за Бургас – 5%.

Рентабилността от тази инвестиция рядко надвишава 5%.

Предимства:

- Лесно отдаване под наем. Д... прочети повече