МЕДИИТЕ ЗА НАС

Имотите в София със средни цени от 770 евро/кв. м

www.profit.bg

Изключително позитивни тенденции се наблюдават на пазара на недвижими имоти. Това заяви в интервю за Profit.bg Полина Стойкова, изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

Това е нещо, което не сме виждали от годините на кризата до момента – ръст на броя на сделките, ръст в цените, който обаче е умерен, уточни тя.

Според Стойкова, цените в София бележат ръстове от 3 до 5%, а средната цена на сключените сделки в столицата вече е 770 евро/кв. м, което е малко повече от 750 евро/кв. м, които бяха като психологическа граница през последните години.

Купувачите и доверието в пазара се завърнаха, като очакванията ни са, че следващите тримесечия да са още по-активни.

Първото тримесечие бе доминирано основно от покупката на бюджетни апартаменти, но през април и май се наблюдава и активизиране във високия сегмент, каза още Полина Стойкова.

В последните два месеца от BULGARIAN PROPERTIES отчитат сделки за къщи в София от над 500 хил. евро, както и апартаменти за над 200 хил. евро.

Имотите в зимните курорти

Стойкова сподели, че през този сезон в BULGARIAN PROPERTIES отчитат повишен интерес на български купувачи в Пампорово, където цените започват от 10 000 евро за обзаведени студиа и апартаменти.

Цените в Пампорово и Банско се движат между 350 и 400 евро/кв. м, докато в Боровец имотите са на по-високи нива, тъй като предлагането е по-малко.

Изненадите обаче идват не само от зимните курорти, но и от морето. През април част от купувачите от руския пазар започнаха да се завръщат, като това са хора, посетили ни по време на изложението в Москва през февруари, посочи експертът.

Офиси и търговски площи

Компанията ни отчита стабилен интерес от страна на чуждестранни фирми, желаещи да отворят офиси в България, заяви още Стойкова.

Като пример тя посочи компании от IT сектора, аутсорсинг компании, кол центрове и др., които имат намерения да започнат с 50-100 души персонал, а след това да се разширяват.

Разгледайте имоти за продажба и под наем в София

Разгледайте имоти в ски курорти

Вижте нашите оферти на офиси за продажба и под наем

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Бих искал да препоръчам Биляна Петкова от BULGARIAN PROPERTIES за нейния професионализъм и познания ...
Много съм доволен от работата ми с тази фирма, получаваш всеки месец отчет за имота който си обявил ...
Здравейте, С настоящия коментар бих искала да изкажа благодарността ни към Бългериън пропертис и ...
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Най-продаваният комплекс в София!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Последни Новини
Обзор на имотния пазар през 2018 г. и прогноза за 2019 г.

28/Декември/2018
Полина Стойкова MRICS, Изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES

В края на годината традиционно правим равносметка и обобщение за състоянието на имотния пазар.

За нас 2018 г. беше изключително успешна, може би една от най-успешните години в историята на компанията. Това е резултат, постигнат както на базата на опита и лидерските ни позиции, които неведнъж сме доказвали през годините, но и благодарение на благоприятните пазарни условия.
прочети повече

Последни регионални новини
Нараства търсенето на скъпи жилища край морето

25/Октомври/2018
Труд, 23.10.18, с. 21, Катерина Ковачева

Лукс имотите завладяха пазара на жилища във Варна. Желаещите да се сдобият с нов изтънчен дом са склони да дадат между 200 хил. и четвърт милион лева за апартамент в морската столица, като срещу тази сума, разбира се, търсят жилище ново строителство. Цените на панелните апартаменти във Варна също отбелязват ръст в сравнение с миналата година, отчетоха още брокерите във Варна.

"Реали... прочети повече

Знаете ли, че?
Оптимистични прогнози за ски сезона

22/Октомври/2018
Лилия Чалева, dir.bg

Оптимистични са прогнозите на туристическия бранш за предстоящия зимен сезон, досегашните записвания за Пампорово и Банско показват ръст от 15- 20 процента в сравнение с миналогодишните резервации за същия период. Това заяви Георги Пампоров, изпълнителен директор на Организацията за управление на тур... прочети повече