Полина Стойкова в предаването "Икономика и Бизнес" по Канал 3 (видео)

2019-02-04

Материал: Канал 3 TV

Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова за тенденциите на пазара на имоти и кога е най-изгодно да се купи имот през 2019 година. Вижте разговора в предаването "Икономика и Бизнес" по Канал 3 с водещ Димитър Драганов:

Купувачите на имоти ще имат предимство пред продавачите най-вероятно след средата на 2019 година. Това заяви в предаването „Икономика и бизнес” изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова. По думите й очакванията в сектора са, че предстои увеличаване на предлагането на жилища, което да превищи търсенето.

„До средата на тази година все още преимуществото ще е на страната на продавачите, т.е. ще има малко повече търсене отколкото предлагане, след това вече може би купувачите ще започнат да имат предимство, да избират, да имат време за по-детайлно взимане на решение и да имат по-голяма сила при преговорите”, коментира Стойкова. Според нея не се очаква сериозно поскъпване на имотите в София и големите градове в страната през 2019 година, а пазарът на имоти е далеч от пресищане с предлагани за продажба жилища.

„Прогнозата ни е в следващите 1-2 години цените да се запазят в нива, които са сходни с настоящите. Ако стигне до повишаване с 2-3% това вече е в рамките на статистическата грешка и на инфлацията”, посочи Стойкова.

По отношение на лихвите по кредитите, тя коментира, че в последно време офертите на банките са на нива, близки до европейските.

„Ние сме достигнали до най-ниските нива на лихвени проценти по кредитите и те са съпоставими с тези в Европа. Сред последните оферти на банките имаше и такива за 2.8% лихва за ипотечни кредити”, каза още изпълнителният директор на Bulgarian properties.

Полина Стойкова допълни, че жилищата в новопостроените сгради, които достигат акт 15 или 16 са разпродадени на 90 или дори на 100%. По думите й около 90% от сделките за имоти се сключват на зелено.

Вижте видеото по Канал 3:Вижте Модера Резидънс - топ затворен комплекс със собствен парк

Разгледайте новия мащабен проект в централен район на София

Вижте най-изгодните цени за жилища с Акт 16 в ж.к. Люлин 2

Вижте нашите топ имоти ново строителство в София


  прочети повече статии

Споделете
Морска резиденция Belle Epoque в Лозенец
Елитна морска резиденция на първа линия на плажа в Лозенец. Напълно завършена и функционираща, с луксозни апартаменти от най-висок клас. Вижте последните 7 налични жилища за продажба.
Вижте още

Изпратете запитване


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_gdpr_fields() in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php:114 Stack trace: #0 /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/bulgaria-article.php(273): include() #1 {main} thrown in /usr/hosting/bulgarianproperties-com/bulgarianproperties.com/foot.php on line 114