МЕДИИТЕ ЗА НАС

Руснаци търсят имоти около Велико Търново

24 часа, бр.267, 01.10.12

Засилен интерес към покупка на селска къща проявяват руснаци напоследък, отчитат брокерите.

След като са били активни купувачи на имоти край морето и дори на градски жилища, сега те започват да оглеждат исторически места като Велико Търново например, съобщават брокери.

По данни на BULGARIAN PROPERTIES изминалите месеци са били доста активни за продажбите на селски имоти, като обемът на сделките е нараснал през второто спрямо първото тримесечие.

Основният интерес е бил към селски имоти близо до Бургас, Пловдив, Стара Загора и Велико Търново. Не липсвал интерес и към района на Ямбол, където има много ремонтирани селски къщи на изгодни цени.

Наблюдава се и интерес в райони с чист въздух като Сандански и други градчета, разположени в близост до планини основно в Южна България.

Като цяло брокерите отчитат известно раздвижване при селските къщи. Преди година или две чужденците бяха ориентирани по-скоро към ваканционните имоти, а появата им сега катализира този пазар.

Наблюдава се интерес към регулирани парцели в села близо до големи градове от страна на млади семейства, които имат желание да си построят къщи по собствен вкус и съобразно нуждите си, коментират от BULGARIAN PROPERTIES. По данни на компанията средната цена на продадените селски къщи за второто тримесечие на 2012 г. е била 17 200 евро.

Разгледайте всички наши оферти на имоти в района на Велико Търново

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Току-що си купих апартамент в Банско от BULGARIAN PROPERTIES. Специални благодарности на г-н Сергей ...
Харесва ми как работи вашата компания и при необходимост ще я препоръчвам на всеки! ...
Бих искал да благодаря на агент Любка Михова за коректно изпълнената работа. Тя е много любезен ...
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Последни Новини
Квартал "Витоша" е най-предпочитан

05/Март/2019
Труд, 05.03.2019, с. 21

Най-много закупени жилища в края на 2018 г. има в софийския квартал Витоша. Останалите популярни за покупка квартали в София са Кръстова вада, Студентски град, Манастирски ливади и Връбница 2.

За апартамент в кварталите Витоша и Връбница 2 ще трябва да платите 960 евро/ кв.м, в Студентски град - 1070 евро, в Младост 4-1080 евро, в Манастирски ливади - 1010 евро, а в Кръстова вада - ... прочети повече

Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Знаете ли, че?
New York Times: Цените на жилищата в София растат, но предлагането настига търсенето

01/Март/2019
investor.bg

Американското издание New York Times публикува статия за жилищния пазар в България, в който обобщава тенденциите в цените от миналата година и очакванията за тази година, профила на купувачите и препятствията, с които обикновено се сблъскват чужденците, придобиващи жилище у нас.

Матери... прочети повече