Руснаци търсят имоти около Велико Търново

2012-10-01   |  24 часа, бр.267, 01.10.12

Засилен интерес към покупка на селска къща проявяват руснаци напоследък, отчитат брокерите.

След като са били активни купувачи на имоти край морето и дори на градски жилища, сега те започват да оглеждат исторически места като Велико Търново например, съобщават брокери.

По данни на BULGARIAN PROPERTIES изминалите месеци са били доста активни за продажбите на селски имоти, като обемът на сделките е нараснал през второто спрямо първото тримесечие.

Основният интерес е бил към селски имоти близо до Бургас, Пловдив, Стара Загора и Велико Търново. Не липсвал интерес и към района на Ямбол, където има много ремонтирани селски къщи на изгодни цени.

Наблюдава се и интерес в райони с чист въздух като Сандански и други градчета, разположени в близост до планини основно в Южна България.

Като цяло брокерите отчитат известно раздвижване при селските къщи. Преди година или две чужденците бяха ориентирани по-скоро към ваканционните имоти, а появата им сега катализира този пазар.

Наблюдава се интерес към регулирани парцели в села близо до големи градове от страна на млади семейства, които имат желание да си построят къщи по собствен вкус и съобразно нуждите си, коментират от BULGARIAN PROPERTIES. По данни на компанията средната цена на продадените селски къщи за второто тримесечие на 2012 г. е била 17 200 евро.

Разгледайте всички наши оферти на имоти в района на Велико Търново

  прочети повече статии

Сподели
Modera Residence - затворен комплекс в кв. Витоша с АКТ 16
ПОСЛЕДНИ НАЛИЧНОСТИ в хитовия комплекс Modera Residence, носител на наградата за най-продаван комплекс за 2018 и 2019 г. Комплексът е с Акт 16 и предлага качествена среда на живот за нуждите на съвременния човек. Невероятни гледки към Витоша, прекрасна зеленина, зони за отдих на открито и детски площадки.
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове на имоти в София и цялата страна!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните турове, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване