МЕДИИТЕ ЗА НАС

Руснаци търсят имоти около Велико Търново

24 часа, бр.267, 01.10.12

Засилен интерес към покупка на селска къща проявяват руснаци напоследък, отчитат брокерите.

След като са били активни купувачи на имоти край морето и дори на градски жилища, сега те започват да оглеждат исторически места като Велико Търново например, съобщават брокери.

По данни на BULGARIAN PROPERTIES изминалите месеци са били доста активни за продажбите на селски имоти, като обемът на сделките е нараснал през второто спрямо първото тримесечие.

Основният интерес е бил към селски имоти близо до Бургас, Пловдив, Стара Загора и Велико Търново. Не липсвал интерес и към района на Ямбол, където има много ремонтирани селски къщи на изгодни цени.

Наблюдава се и интерес в райони с чист въздух като Сандански и други градчета, разположени в близост до планини основно в Южна България.

Като цяло брокерите отчитат известно раздвижване при селските къщи. Преди година или две чужденците бяха ориентирани по-скоро към ваканционните имоти, а появата им сега катализира този пазар.

Наблюдава се интерес към регулирани парцели в села близо до големи градове от страна на млади семейства, които имат желание да си построят къщи по собствен вкус и съобразно нуждите си, коментират от BULGARIAN PROPERTIES. По данни на компанията средната цена на продадените селски къщи за второто тримесечие на 2012 г. е била 17 200 евро.

Разгледайте всички наши оферти на имоти в района на Велико Търново

  прочети повече статии

Коментари от клиенти
Препоръчваме услугите на Bulgarian Properties при покупка на имот. Услугата, която предлагат е ...
Здравейте, колеги! Благодарим ви за труда и професионалното отношение при презентирането и ...
Искам специално да благодаря на брокера от ващата агенция Михаела Донковска. Благодарение на нейния ...
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Последни Новини
Мечтаете ли за имот в затворен комплекс?

18/Юни/2019
profit.bg

Искате ли нов имот, при това в напреднало строителство, предлагащ прекрасни гледки към Витоша и всички удобства за семейството ви, които ще ви осигурят конфортен и спокоен живот?

Витоша Ремар Парк е отговорът на вашите мечти.

Архитектурна естетика, висококачествено строителство, функционални разпределения на апартаментите, луксозни общи части и асансьори са само малка... прочети повече

Последни регионални новини
91% от столичаните са доволни от това, че живеят в София

30/Май/2019
www.investor.bg, 28.05.2019

Обобщените резултати от проучване на „Визия за София“ показват, че 91% от софиянците изразяват висока удовлетвореност от това, че живеят в столицата, и въпреки проблемите и критичните точки 57% смятат, че като цяло градът се развива към по-добро място за живеене.

Гражданите са удовлетворени в най-голяма степен от търговската мрежа, възможностите за култура, образователните възможно... прочети повече

Знаете ли, че?
Почивка за руските купувачи

07/Май/2019
Капитал, 03.05.2019, с. 43-45

Оплакването, че руснаците масово разпродават ваканционните си имоти в България и напускат страната, е силно преувеличено. Най-хиперболизираната версия е, че близо 70% от руските имоти по българското Черноморие са на пазара, и то на половин цена. Официалната статистика показва съвсем друга картина: 81... прочети повече