Руснаци търсят имоти около Велико Търново

2012-10-01   |  24 часа, бр.267, 01.10.12

Засилен интерес към покупка на селска къща проявяват руснаци напоследък, отчитат брокерите.

След като са били активни купувачи на имоти край морето и дори на градски жилища, сега те започват да оглеждат исторически места като Велико Търново например, съобщават брокери.

По данни на BULGARIAN PROPERTIES изминалите месеци са били доста активни за продажбите на селски имоти, като обемът на сделките е нараснал през второто спрямо първото тримесечие.

Основният интерес е бил към селски имоти близо до Бургас, Пловдив, Стара Загора и Велико Търново. Не липсвал интерес и към района на Ямбол, където има много ремонтирани селски къщи на изгодни цени.

Наблюдава се и интерес в райони с чист въздух като Сандански и други градчета, разположени в близост до планини основно в Южна България.

Като цяло брокерите отчитат известно раздвижване при селските къщи. Преди година или две чужденците бяха ориентирани по-скоро към ваканционните имоти, а появата им сега катализира този пазар.

Наблюдава се интерес към регулирани парцели в села близо до големи градове от страна на млади семейства, които имат желание да си построят къщи по собствен вкус и съобразно нуждите си, коментират от BULGARIAN PROPERTIES. По данни на компанията средната цена на продадените селски къщи за второто тримесечие на 2012 г. е била 17 200 евро.

Разгледайте всички наши оферти на имоти в района на Велико Търново

  прочети повече статии

Сподели
Морска резиденция Belle Epoque в Лозенец
Елитна морска резиденция на първа линия на плажа в Лозенец. Напълно завършена и функционираща, с луксозни апартаменти от най-висок клас. Вижте последните 7 налични жилища за продажба.
Вижте още
Изгодни имоти в Банско - най-добрите предложения само при нас!
Видяхте ли цените в Банско! Обзаведени студиа от 10 000 евро! Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който работи целогодишно. За собствено ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване

Намерете вашия имот при максимален избор
Изберете каква маркетингова комуникация желаете да получавате от нас: